''Blue Bamboo'': Από τα Πετράλωνα στην Μπανγκόκ

Αυθεντικές γεύσεις Ανατολής σε έναν εξωτικό χώρο.

Blue Bamboo

Σε έναν ανεπιτήδευτα στιλάτο χώρο στη μεζεδοαυτοκρατορία των Πετραλώνων, ο συναρπαστικός γαστρονομικός πλούτος της Ταϊλάνδης βρίσκει τη θέση που του αρμόζει χωρίς εξευρωπαϊσμούς και φιοριτούρες. Από το 2009, το "Blue Bamboo" έχει κατακτήσει, με το wok του, μια ξεκάθαρη ταυτότητα στα αυθεντικά κάρι, με τα αρώματα και τα καρυκεύματα της Ανατολής να προκαλούν γευστικά ταξίδια.

Blue bamboo

Οι πικάντικες σούπες tom συγκινούν με την αλχημική μείξη των υλικών τους, για να δώσουν τη σκυτάλη σε πιο δροσιστικά πιάτα, όπως η δημοφιλέστατη σαλάτα με αβοκάντο, γαρίδες, κόλιαντρο, λάιμ και χειροποίητο φύλλο κρούστας. Ιδανικός συνδυασμός comfort με αναζωογονητικά ντελικάτη παρουσία, ο ψητός σολομός με tamarind sauce και πιπεριές, ενώ δεν γίνεται να προσπεράσεις κάποια από τα πιο νόστιμα pad Thai της πόλης, σε εκδοχές με κοτόπουλο ή γαρίδες. Τα ανεξερεύνητα μονοπάτια της εξωτικής αυτής κουζίνας σιγοντάρουν τα προσεγμένα signature cocktails του καταλόγου και οι uptempo μουσικές επιλογές που δημιουργούν fun ατμόσφαιρα.    

Περισσότερες πληροφορίες

Blue Bamboo

Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.