''Blue Bamboo'': Από τα Πετράλωνα στην Μπανγκόκ

Αυθεντικές γεύσεις Ανατολής σε έναν εξωτικό χώρο.

Blue Bamboo

Σε έναν ανεπιτήδευτα στιλάτο χώρο στη μεζεδοαυτοκρατορία των Πετραλώνων, ο συναρπαστικός γαστρονομικός πλούτος της Ταϊλάνδης βρίσκει τη θέση που του αρμόζει χωρίς εξευρωπαϊσμούς και φιοριτούρες. Από το 2009, το "Blue Bamboo" έχει κατακτήσει, με το wok του, μια ξεκάθαρη ταυτότητα στα αυθεντικά κάρι, με τα αρώματα και τα καρυκεύματα της Ανατολής να προκαλούν γευστικά ταξίδια.

Blue bamboo

Οι πικάντικες σούπες tom συγκινούν με την αλχημική μείξη των υλικών τους, για να δώσουν τη σκυτάλη σε πιο δροσιστικά πιάτα, όπως η δημοφιλέστατη σαλάτα με αβοκάντο, γαρίδες, κόλιαντρο, λάιμ και χειροποίητο φύλλο κρούστας. Ιδανικός συνδυασμός comfort με αναζωογονητικά ντελικάτη παρουσία, ο ψητός σολομός με tamarind sauce και πιπεριές, ενώ δεν γίνεται να προσπεράσεις κάποια από τα πιο νόστιμα pad Thai της πόλης, σε εκδοχές με κοτόπουλο ή γαρίδες. Τα ανεξερεύνητα μονοπάτια της εξωτικής αυτής κουζίνας σιγοντάρουν τα προσεγμένα signature cocktails του καταλόγου και οι uptempo μουσικές επιλογές που δημιουργούν fun ατμόσφαιρα.    

Περισσότερες πληροφορίες

Blue Bamboo

Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/08/2022

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.