''Κυρά Πόπη'': Γεύσεις θάλασσας με σπιτική νοστιμάδα

Ανώτερες γαστρονομικές γεύσεις με παραδοσιακή φροντίδα.

Κυρά Πόπη

 Απέναντι ακριβώς από το "Lagonissi Resort" απλώνεται μια δροσερή αυλή με φιλόξενες και σκιερές μουριές, μακριά από τη βοή του δρόμου, που αποτελεί προορισμό για όλη την Αττική. Εκεί, μας υποδέχεται από το 1996 η κυρία Πόπη με θαλασσινές γεύσεις από τη σπιτική κουζίνα της.

Κυρά Πόπη

Οι μνήμες από την παραδοσιακή κουζίνα του χωριού που μεγάλωσε στην Καρδίτσα και η εμπειρία χρόνων που απέκτησε μαγειρεύοντας για την οικογένεια και τα αγαπημένα της πρόσωπα παντρεύονται με τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την εμπειρία του executive chef  Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή, για να δημιουργήσουν μια κουζίνα που καταφέρνει να είναι συνάμα γνώριμα παραδοσιακή και αφοπλιστικά σύγχρονη.

Κυρά Πόπη

Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που καταφτάνουν καθημερινά από ολόκληρο το Αιγαίο, ψήνονται με μαεστρία στα κάρβουνα ή σερβίρονται με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς, με δημιουργικές συνταγές χωρίς άσκοπες φλυαρίες. Ολόφρεσκο μπαρμπουνάκι και άλλες νοστιμιές από το τηγάνι, πλούσια κριθαρότα με ολόκληρες γαρίδες ή θαλασσινά και γαριδομακαρονάδες γεμάτες μνήμες, ωμές παρασκευές όπως η αχινοσαλάτα που κρύβει όλη την αλμύρα της θάλασσας, αλλά και πιο σύγχρονες, όπως καρπάτσιο μπαρμπουνι με φρέσκα ντοματίνια και μυρωδικά, και δημιουργικά πιάτα όπως καλαμαράκι με πέστο και πατατούλες αλιμέτ σχηματίζουν έναν πολύχρωμο, θαλασσινό καμβά για όλους τους λάτρεις της ψαροφαγίας. Το γεύμα κλείνουν τα χειροποίητα γλυκά κουταλιού διά χειρός κ. Πόπης για μια έξτρα πινελιά παράδοσης.    

Περισσότερες πληροφορίες

Κυρά Πόπη

40,5 χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι (απέναντι από το Lagonissi Resort)
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.