''Κυρά Πόπη'': Γεύσεις θάλασσας με σπιτική νοστιμάδα

Ανώτερες γαστρονομικές γεύσεις με παραδοσιακή φροντίδα.

Κυρά Πόπη

 Απέναντι ακριβώς από το "Lagonissi Resort" απλώνεται μια δροσερή αυλή με φιλόξενες και σκιερές μουριές, μακριά από τη βοή του δρόμου, που αποτελεί προορισμό για όλη την Αττική. Εκεί, μας υποδέχεται από το 1996 η κυρία Πόπη με θαλασσινές γεύσεις από τη σπιτική κουζίνα της.

Κυρά Πόπη

Οι μνήμες από την παραδοσιακή κουζίνα του χωριού που μεγάλωσε στην Καρδίτσα και η εμπειρία χρόνων που απέκτησε μαγειρεύοντας για την οικογένεια και τα αγαπημένα της πρόσωπα παντρεύονται με τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την εμπειρία του executive chef  Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή, για να δημιουργήσουν μια κουζίνα που καταφέρνει να είναι συνάμα γνώριμα παραδοσιακή και αφοπλιστικά σύγχρονη.

Κυρά Πόπη

Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που καταφτάνουν καθημερινά από ολόκληρο το Αιγαίο, ψήνονται με μαεστρία στα κάρβουνα ή σερβίρονται με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς, με δημιουργικές συνταγές χωρίς άσκοπες φλυαρίες. Ολόφρεσκο μπαρμπουνάκι και άλλες νοστιμιές από το τηγάνι, πλούσια κριθαρότα με ολόκληρες γαρίδες ή θαλασσινά και γαριδομακαρονάδες γεμάτες μνήμες, ωμές παρασκευές όπως η αχινοσαλάτα που κρύβει όλη την αλμύρα της θάλασσας, αλλά και πιο σύγχρονες, όπως καρπάτσιο μπαρμπουνι με φρέσκα ντοματίνια και μυρωδικά, και δημιουργικά πιάτα όπως καλαμαράκι με πέστο και πατατούλες αλιμέτ σχηματίζουν έναν πολύχρωμο, θαλασσινό καμβά για όλους τους λάτρεις της ψαροφαγίας. Το γεύμα κλείνουν τα χειροποίητα γλυκά κουταλιού διά χειρός κ. Πόπης για μια έξτρα πινελιά παράδοσης.    

Περισσότερες πληροφορίες

Κυρά Πόπη

40,5 χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι (απέναντι από το Lagonissi Resort)
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Elena Reygadas: η καλύτερη σεφ στον κόσμο μαγειρεύει με τους ρυθμούς της φύσης

Η Μεξικανή σεφ που ανακηρύχθηκε η καλύτερη στον κόσμο για το 2023 από το θεσμό των The World’s 50 Best Restaurants έχει αφοσιωθεί στη βιώσιμη αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της γενέτειράς της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
06/12/2023

"Dear Manouka" x Άγγελος Μπακόπουλος: Το funky συντονίζεται με το fine comfort

Η σύμπραξη του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ με το feelgood bar restaurant της οδού Ηρώνδα έχει νοστιμιά και γεννά γαστρονομικές υποσχέσεις.

Μάριος Κάλφογλου: ένα αντίο στον πρώτο κριτικό γαστρονομίας στην Ελλάδα

Ο Μάριος άφησε εποχή. Ήταν το άγνωστο πρόσωπο που όλα τα εστιατόρια και οι άνθρωποί τους έψαχναν αγωνιωδώς να ανακαλύψουν ποιος ήταν και ταυτόχρονα ήταν ο αγαπημένος Κρίτωνας του κοινού.

Που τρώμε καλό brunch στην Αθήνα

Η πιο δυνατή γευστική τάση των τελευταίων χρόνων, το brunch σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, bars και all day spots ταιριάζει γάντι με την εποχή, και με τα Χριστούγεννα.

Μάριος Κάλφογλου: Αποχαιρετούμε έναν ευπατρίδη της δημοσιογραφίας και της γαστρονομίας

Αποχαιρετούμε χειροκροτώντας τον, έναν αγαπημένο παλιό συνάδελφο από τη γαστρονομική ομάδα του Αθηνοράματος. Ο Μάριος έθεσε με τα κείμενά του στο Αθηνόραμα, τις βάσεις της γαστρονομικής κριτικής στην Ελλάδα.

Η ιταλιάνικη αλεγρία του "Lolita's"

Το νέο bar restaurant του Ψυχικού καταθέτει τη δική του άποψη για το τι εστί γευστική dolce vita της γείτονος.