Καλωσόρισες "Callao" στην Κέρκυρα

Ένα ολοκαίνουργιο και στιλάτο all day στέκι άνοιξε τις πόρτες του στο Καλάμι.

callao

Callao σημαίνει βότσαλο, όπως εκείνο που θα βρεις στο όμορφο Καλάμι της Κέρκυρας και δίνει το όνομα του στο ολοκαίνουργιο και στιλάτο all day resto που άνοιξε μόλις στα βορειοανατολικά του Νησιού των Φαιάκων. O open air χώρος του εστιατορίου, διαμορφωμένος με μεγάλα τραπέζια, άνετα καθιστικά και έμφαση στα φυσικά υλικά ευνοεί τη χαλάρωση και μπαίνει στη δράση από νωρίς με casual γεύσεις σαν τα mini burgers με μπιφτέκι Black Angus, τα σουβλάκια γαρίδας με sweet chili σος και άλλα. Για τη συνέχεια ωστόσο, ο executive chef Florian Ogici, με θητεία σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, ακολουθεί μοντέρνα μονοπάτια και προτείνει, ανάμεσα σε άλλα, ωμά, χειροποίητα ζυμαρικά καθώς και πιάτα εμπνευσμένα από τις κερκυραϊκές παραδόσεις σαν τη σφυρίδα μπουρδέτο και τον κόκκορα παστιτσάδα. Η προσεγμένη λίστα κρασιών δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, και διανθίζεται με signature cocktails αλλά και μπίρες της κερκυραϊκής μικροζυθοποιίας.

"Callao on the Coast", Καλάμι, Κέρκυρα, 2663091800

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας Φλάρος άρχισε να καπνίζει στο Παγκράτι

Η σιφνέικη καμινάδα έδωσε τ΄όνομα της στο νέο "élevé καφενείο" που μόλις άναψε τις φωτιές του στη Δαμάρεως, διευρύνοντας τον γαστρονομικό χάρτη του Παγκρατίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
16/01/2026

Τα new classics εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Μαγαζιά που έχουν σβήσει 10 κεράκια στην τούρτα της ζωής τους αλλά μοιάζουν να βρίσκονταν από πάντα στο ίδιο σημείο της πόλης, προσφέροντας εξαίρετη φιλοξενία και νόστιμα πράγματα σε πιάτα και ποτήρια.

Botrini’s Athens

Ο Έκτορας Μποτρίνι γυρίζει σελίδα στο αθηναϊκό του εστιατόριο έχοντας πλέον δίπλα του τον ταλαντούχο σεφ Ηλία Ντούκα. Αναθεωρημένες εμβληματικές σπεσιαλιτέ και ολοκαίνουργιες που συναρπάζουν.

Το 'Amphibian' ανοίγει στη Στέγη από την ομάδα του Soil

Ένα νέο εστιατόριο και rooftop bar σε διαρκή μετάβαση, υπό τον πολυβραβευμένο σεφ Τάσο Μαντή, καταφθάνει σε λίγες μέρες.

Δέκα μέρη για υπερτίμια ελληνική κουζίνα στην Αθήνα

Ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και εστιατόρια που δε θα σου σερβίρει ο αλγόριθμος αλλά αξίζουν την προσοχή σου.

Αφού δεν είσαι ούτε σεφ, ούτε food blogger, τι "μαγειρεύεις" στη Βεΐκου, Κλαίρη Μπακούρα;

Ποια είναι η creative producer του Chnops Athens, που δημιουργεί γευστικές, πρωτότυπες και διασκεδαστικές πολιτιστικές εμπειρίες, μιλώντας ταυτόχρονα τρεις διαφορετικές γλώσσες: του φαγητού, του θεάτρου και της τέχνης.