Ιταλικό πανόραμα comfort γεύσεων στο Bellagio

H trattoria στην πιο hype γειτονιά της Αγίας Παρασκευής αναδιατυπώσει δημιουργικά τη βαθιά γευστική παράδοση της ιταλικής κουζίνας.

​​​​Bellagio © Λεωνίδας Τούμπανος

Όχι μόνο υπηρετεί με διάχυτη αίσθηση αυθεντικότητας τον όρο trattoria στην πιο hype γειτονιά της Αγίας Παρασκευής, αλλά συνεχώς αναδιατυπώσει δημιουργικά τη βαθιά γευστική παράδοση της ιταλικής κουζίνας. Στο "Bellagio", τη διαφορά την καταλαβαίνεις από τις λεπτομέρειες και κυρίως από τη μαστόρικη ζύμη pinsa της πίτσας που ψήνεται στον εντυπωσιακό περιστροφικό φούρνο της ανοιχτής κουζίνας και "μιλάει" άψογα ιταλικά!

​​​​bellagio

Εξαιρετικό δείγμα η tartufata με κρέμα από πάστα τρούφας, καραμελωμένα κρεμμύδια, προσούτο και baby ρόκα. Η λίστα του με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τον μεσογειακό και ελληνικό αμπελώνα εμπλουτίζεται συνεχώς, ενώ στα της κουζίνας συναντάμε τις εμβληματικές γεύσεις της γείτονος, όπως η carbonara romana, αλλά και η πιο έντονη παραλλαγή της, με τρούφα.

bellagio

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες καλοφαγικές του προτάσεις είναι και η melanzana alla stracciatella με τραγανή γεμιστή μελιτζάνα με στρατσιατέλα, παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας. Η cosy και ταυτόχρονα κομψή σάλα του είναι ιδανική και για aperitivo μετά τη δουλειά με εξέχουσα θέση να καταλαμβάνει το περιζήτητο signature cocktail Fragola με red vermut, aperol, χειροποίητο σιρόπι φράουλας και lime.

Περισσότερες πληροφορίες

Bellagio

Αγ. Ιωάννου 82, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".