Ιταλικό πανόραμα comfort γεύσεων στο Bellagio

H trattoria στην πιο hype γειτονιά της Αγίας Παρασκευής αναδιατυπώσει δημιουργικά τη βαθιά γευστική παράδοση της ιταλικής κουζίνας.

​​​​Bellagio © Λεωνίδας Τούμπανος

Όχι μόνο υπηρετεί με διάχυτη αίσθηση αυθεντικότητας τον όρο trattoria στην πιο hype γειτονιά της Αγίας Παρασκευής, αλλά συνεχώς αναδιατυπώσει δημιουργικά τη βαθιά γευστική παράδοση της ιταλικής κουζίνας. Στο "Bellagio", τη διαφορά την καταλαβαίνεις από τις λεπτομέρειες και κυρίως από τη μαστόρικη ζύμη pinsa της πίτσας που ψήνεται στον εντυπωσιακό περιστροφικό φούρνο της ανοιχτής κουζίνας και "μιλάει" άψογα ιταλικά!

​​​​bellagio

Εξαιρετικό δείγμα η tartufata με κρέμα από πάστα τρούφας, καραμελωμένα κρεμμύδια, προσούτο και baby ρόκα. Η λίστα του με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τον μεσογειακό και ελληνικό αμπελώνα εμπλουτίζεται συνεχώς, ενώ στα της κουζίνας συναντάμε τις εμβληματικές γεύσεις της γείτονος, όπως η carbonara romana, αλλά και η πιο έντονη παραλλαγή της, με τρούφα.

bellagio

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες καλοφαγικές του προτάσεις είναι και η melanzana alla stracciatella με τραγανή γεμιστή μελιτζάνα με στρατσιατέλα, παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας. Η cosy και ταυτόχρονα κομψή σάλα του είναι ιδανική και για aperitivo μετά τη δουλειά με εξέχουσα θέση να καταλαμβάνει το περιζήτητο signature cocktail Fragola με red vermut, aperol, χειροποίητο σιρόπι φράουλας και lime.

Περισσότερες πληροφορίες

Bellagio

Αγ. Ιωάννου 82, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.