"Varoulko Seaside": Γεύση κλασικού με φόντο το γαλάζιο

Με σταθερό καπετάνιο τον εμβληματικό Λευτέρη Λαζάρου, και ταλαντούχο πλοηγό τον καταξιωμένο σεφ Θοδωρή Κυριακίδη το «Varoulko Seaside» εναλλάσσει signature πιάτα με νέες, κομψές δημιουργίες.

Varoulko Seaside © Λεωνίδας Τούμπανος

Σημείο αναφοράς της αθηναϊκής καλοφαγίας, με τις αεράτες σάλες και την al fresco ταράτσα του να επιβλέπουν τη γοητευτική προμενάδα του φρεσκαρισμένου Μικρολίμανου, το "Varoulko Seaside" υποδέχεται το καλοκαίρι με τη χάρη του κλασικού. Κλασικό για τη βραβευμένη κουζίνα του, κλασικό για τη μεγάλη ιστορία του, αλλά και για τη λεπτότητα της γεύσης που έχει βάλει τη σφραγίδα της στη γαστρονομική πορεία της πόλης, συνεχίζει να πλέει στα πελάγη της θαλασσινής κομψότητας, χαράσσοντας μια διαδρομή που οδηγεί σε νέους ορίζοντες γεύσης.

Varoulko Seaside
© Λεωνίδας Τούμπανος

Με σταθερό καπετάνιο τον εμβληματικό Λευτέρη Λαζάρου, και ταλαντούχο πλοηγό τον καταξιωμένο σεφ Θοδωρή Κυριακίδη, επικεφαλής της κουζίνας του, το "Varoulko Seaside" εναλλάσσει signature πιάτα, όπως η σούπα με πεσκανδρίτσα και το καλαμάρι pesto, με νέες, κομψές δημιουργίες, που συνθέτουν ένα comfort γευστικό σύμπαν, κατάλληλο όχι μόνο για ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες κάτω απ’ τα αστέρια του αττικού ουρανού, αλλά και για casual στιγμές καλοφαγίας από νωρίς το μεσημέρι, με φόντο τα κατάρτια του Μικρολίμανου.

Varoulko Seaside
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ελκυστικός προορισμός παντός καιρού και εποχής, με την κουζίνα του ανοιχτή καθημερινά από τη μία το μεσημέρι, πέρα από βραβευμένο εστιατόριο, το "Varoulko Seaside" είναι το ασφαλές μας γευστικό λιμάνι για άλλη μία σεζόν, ενώ εμπειρία από μόνα τους είναι τα φινετσάτα επιδόρπια του Θοδωρή Μωυσίδη, που λειτουργούν άριστα όχι μόνο ως φινάλε ενός απολαυστικού γεύματος, αλλά και ως αυτόνομος προορισμός στο τέλος των περιπάτων μας στο Μικρολίμανο.

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/01/2023

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.