To "Saitama" έρχεται στον Κεραμεικό

Για το νέο του πρότζεκτ ο Σταμάτης Σταματιάδης συνεργάζεται με τον Άνταμ Κοντοβά και παντρεύουν δημιουργικά τα κοκτέιλ με τα κεμπάπ και τα noodles.

saitama

Όσοι γνωρίζουν τον Σταμάτη Σταματιάδη ξέρουν ότι ο ταλαντούχος bartender δημιουργεί κοκτέιλ αλλά και χώρους με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, όπως το δικό του "Buñuel" στο Κολωνάκι που αποτίνει φόρο τιμής στον μεγάλο υπερρεαλιστή σκηνοθέτη. Για τη νέα του πρόταση που τιτλοφορείται "Saitama" και παίρνει σάρκα και οστά αυτήν την εποχή επί της οδού Κεραμεικού στον Κεραμεικό, αντλεί έμπνευση από την αγαπημένη του σειρά ιαπωνικού anime και παρουσιάζει έναν χώρο που θα παντρεύει το street food, και πιο συγκεκριμένα το κεμπάπ και τα noodles, με το ποτό.

Το κομμάτι του φαγητού έχει αναλάβει ο ταλαντούχος σεφ Άνταμ Κοντοβάς, ο οποίος περνά τα δύο αγαπημένα εδέσματα μέσα από το προσωπικό μαγειρικό του φίλτρο και προτείνει κεμπάπ σε τούρκικο στιλ αλλά κάπως αλλιώς, όπως για παράδειγμα με chicken curry ή beef teriyaki που θα συνοδεύονται με χειροποίητη αραβική πίτα, ενώ ανάλογο fusion ύφος θα έχουν και τα τρία-τέσσερα διαφορετικά noodles του καταλόγου. Η μπάρα θα συμμετέχει στη δράση με tap cocktails που θα έχουν κλασικό χαρακτήρα with a twist, καθώς και κάποια που θα είναι δικής τους εμφιάλωσης, ενώ το opening υπολογίζεται καλώς εχόντων των πραγμάτων για τα μέσα Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".