Οδηγός Εστιατορίων

To "Saitama" έρχεται στον Κεραμεικό

Για το νέο του πρότζεκτ ο Σταμάτης Σταματιάδης συνεργάζεται με τον Άνταμ Κοντοβά και παντρεύουν δημιουργικά τα κοκτέιλ με τα κεμπάπ και τα noodles.

saitama

Όσοι γνωρίζουν τον Σταμάτη Σταματιάδη ξέρουν ότι ο ταλαντούχος bartender δημιουργεί κοκτέιλ αλλά και χώρους με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, όπως το δικό του "Buñuel" στο Κολωνάκι που αποτίνει φόρο τιμής στον μεγάλο υπερρεαλιστή σκηνοθέτη. Για τη νέα του πρόταση που τιτλοφορείται "Saitama" και παίρνει σάρκα και οστά αυτήν την εποχή επί της οδού Κεραμεικού στον Κεραμεικό, αντλεί έμπνευση από την αγαπημένη του σειρά ιαπωνικού anime και παρουσιάζει έναν χώρο που θα παντρεύει το street food, και πιο συγκεκριμένα το κεμπάπ και τα noodles, με το ποτό.

Το κομμάτι του φαγητού έχει αναλάβει ο ταλαντούχος σεφ Άνταμ Κοντοβάς, ο οποίος περνά τα δύο αγαπημένα εδέσματα μέσα από το προσωπικό μαγειρικό του φίλτρο και προτείνει κεμπάπ σε τούρκικο στιλ αλλά κάπως αλλιώς, όπως για παράδειγμα με chicken curry ή beef teriyaki που θα συνοδεύονται με χειροποίητη αραβική πίτα, ενώ ανάλογο fusion ύφος θα έχουν και τα τρία-τέσσερα διαφορετικά noodles του καταλόγου. Η μπάρα θα συμμετέχει στη δράση με tap cocktails που θα έχουν κλασικό χαρακτήρα with a twist, καθώς και κάποια που θα είναι δικής τους εμφιάλωσης, ενώ το opening υπολογίζεται καλώς εχόντων των πραγμάτων για τα μέσα Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα "επιβιβάζουν" καθημερινά στα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

26/05/2022

Το "Βασίλαινας" σαλπάρει για Αντίπαρο

To αθηναϊκό εστιατόριο που πρόσφατα τιμήθηκε με το "Βραβείο Κοινού" των Χρυσών Σκούφων, βάζει πλώρη για Αντίπαρο.

Χαραλαμπόπουλος-Ποιμενίδης φέρνουν "Theion" άρωμα Ελλάδας στο Γκίλντφορντ

Με την μπαγκέτα στην κουζίνα στα χέρια του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και τον Ανέστη Ποιμενίδη δεξί του χέρι, το εστιατόριο "Theion" των Αντώνη Δεναξά και Γιάννη Θεοδώρου περνά στη νέα εποχή του.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

H "Cookoovaya" πετάει για Σεν Τροπέ

... και φωλιάζει εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Airelles Saint-Tropez, Pan Deï Palais.

H "Ψαροπούλα" σε νέα εποχή

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ιστορική ψαροταβέρνα της Καλλιθέας, που επιστρέφει οσονούπω ριζικά ανανεωμένη ως "Psaropoula Fish Meze" με μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις διά χειρός Γιάννη Λιόκα.

Η Γωγώ Δελογιάννη ανεβαίνει στην ταράτσα

Το "Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα" ανοίγει τις πόρτες του στα ψηλά της Κολοκοτρώνη.