Τα "Καραμανλίδικα του Φάνη" σε πασχαλινή διάθεση

Με νηστίσιμες ιδέες και πολλές νοστιμιές για το πασχαλινό τραπέζι μας υποδέχεται το αγαπημένο spot του κέντρου.

karamnlidika

Είναι από τις αγαπημένες μας νόστιμες στάσεις όταν βολτάρουμε στο κέντρο τα "Καραμανλίδικα του Φάνη", μια και μπορούμε τόσο να κάνουμε προμήθειες σε εκλεκτά μερακλίδικα αλλαντικά και όχι μόνο για το σπίτι, όσο και να απολαύσουμε καλοφτιαγμένα μεζεδάκια. Ένεκα της νηστείας μάλιστα αυτές τις ημέρες στα τραπέζια του κυκλοφορούν και λιγότερο "αμαρτωλές" γεύσεις όπως η αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, τα ντολμαδάκια, η φάβα Φενεού και οι μελιτζάνες με κολοκυθάκια σε καραμανλίδικη σάλτσα Καππαδοκίας που θα χαρούμε είτε επί τόπου είτε στην "κρυμμένη" ταράτσα στα ψηλά του νεοκλασικού κτιρίου μαζί με ωραία θέα στην πόλη. Όσο για το πασχαλινό τραπέζι στο σπίτι, βρίσκουμε από παστουρμά και σουτζούκι καραμανλίδικο μέχρι παστράμι μοσχαρίσιο, σαλάμι Λευκάδας αλλά και καλοδιαλεγμένα τυριά όπως γραβιέρα Κοζάνης και μανούρα από τη Μήλο.

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".