"Mastello": ανδριώτικη αύρα στην πόλη

Τις ενδιαφέρουσες θαλασσινές του γεύσεις κομίζει και στην Αθήνα το πολύ δημοφιλές εστιατόριο της Άνδρου, έχοντας πιάσει λιμάνι στην Αργυρούπολη.

mastello1

Την ανερχόμενη πιάτσα της Αργυρούπολης επέλεξε το "Mastello" που κάνει σουξέ διαρκείας τα καλοκαίρια στο Μπατσί της Άνδρου όταν αποφάσισε πριν λίγα χρόνια να αποκτήσει έδρα και στην Αθήνα. Ο χώρος, άνετος και ευχάριστος, έχει τη χαλαρή αύρα μιας στιλάτης μοντέρνας ταβέρνας με λευκά τραπεζοκαθίσματα, έντονο θαλασσί στους τοίχους αλλά και χοντρά καραβίσια σχοινιά να "κυματίζουν" ενυπωσιακά στην οροφή του, στολίζοντας ακόμα σαν άλλες κουρτίνες τις μεγάλες περιμετρικές τζαμαρίες του μαγαζιού. Ήσυχο το βράδυ καθημερινής που το επισκεπτόμαστε, μαθαίνω ωστόσο τα σαββατοκύριακα η κίνηση μεγαλώνει και δεν είναι λίγα τα βόρεια προάστια που τρώνε εδώ παίρνοντας γεύση από το αγαπημένο τους νησί. 

mastello2

Επικεφαλής και στις δύο κουζίνες είναι ο σεφ και συνιδιοκτήτης Μιχάλης Σάτμαρης, που προτείνει μια αρκετά μεγάλη σειρά από πιάτα της θάλασσας με comfort και μοντέρνες πινελιές. Ο κατάλογος είναι έξυπνα δομημένος, προσφέροντας σου την ευελιξία να κινηθείς αναλόγως διάθεσης ανάμεσα στο προσεγμένο θαλασσινό τσιμπολόγημα και το κανονικό γεύμα, ενώ συχνά πυκνά κάνουν την εμφάνιση τους προϊόντα που έρχονται κατευθείαν από το νησί.

Να, όπως για παράδειγμα το ανδριώτικο τυρί βολάκι που σερβίρεται τηγανιτό σε ξανθιά τραγανή κρούστα έχοντας για εύστοχη συνοδεία γλυκό του κουταλιού σταφύλι. Το τηγάνι του συμπεριφέρεται με γνώση και αγάπη, επιτρέποντας του να μελώσει τόσο όσο, κάτι που εκτιμήσαμε και στους νόστιμους λουκουμάδες φρέσκου μπακαλιάρου που στεφανώνονται με κρέμες μαύρου σκόρδου και κόκκινης πιπεριάς. Καπνιστά, μαρινάτα και ωμά συμπληρώνουν την εικόνα της αρχής, από τα οποία τιμήσαμε το καλοφτιαγμένο ταρτάρ από μαγιάτικο με μοσχολέμονο, κονφί ντομάτας, τρίμμα αυγοτάραχου και λίγο μπρικ που κάνει τη διαφορά. 

mastello3

Η ενότητα των μεγάλων πιάτων περιλαμβάνει ως επί το πλείστον μαγειρευτά με θαλασσινό πρόσημο. Το μαγιάτικο γίνεται πλούσιο φρικασέ με πολύ αρωματικά χόρτα που έχει σαν μοντέρνα αντίστιξη φίνο πουρέ σελινόριζας, η σφυρίδα μαγειρεύεται μπουρδέτο από το οποίο μας έλειψε η χαρακτηριστική έντονη κάψα αλλά μας αποζημίωσε η συμπαθέστατη οσπριάδα που έχει για συνοδεία, ενώ το λαβράκι θωρακίζεται σε κρούστα από ντομάτα και θυμάρι κι έχει για comfort παρέα πολύ καλό τραχανότο. Από την ανδριώτικη ενότητα, αφήσαμε το γιουβέτσι με κατσικάκι Άνδρου για κάποια επόμενη φορά, δεν είπαμε όμως όχι στην φουρτάλια τους, τη διάσημη ομελέτα του νησιού με αυγά, πατάτες και λουκάνικο. 

To cremeux καλής μαύρης σοκολάτας με γλυκό του κουταλιού κυδώνι και η δροσερή τάρτα εσπεριδοειδών με ζελέ από ευκάλυπτο και πράσινο τσάι γράφουν γλυκό φινάλε σε μοντέρνους τόνους, ενώ οι λάτρεις των αποσταγμάτων αξίζει να ρίξουν μια ματιά στην καλή συλλογή του μαγαζιού από εμφιαλωμένα ούζα και τσίπουρα. 

Αλεξιουπόλεως 56, Αργυρούπολη, 2109944466, τιμή: € 25 – 30

( + ) Όμορφη λεπτομέρεια, η μικρή γωνιά γεμάτη παραδοσιακά γλυκά και προϊόντα από την Άνδρο που μπορείς να προμηθευτείς για το σπίτι.

( - ) Η τραγανή καραβιδόψυχα σερβίρεται ατυχώς μέσα σε σάλτσα από κρόκο Κοζάνης, αντί να την έχει στο πλάι, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να πανιάζει.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Mastello

Αλεξιουπόλεως 56, Αργυρούπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.