Oλοφώτεινος και κομψός -με την αστική έννοια του όρου- χώρος, που όμως δεν είναι απρόσωπος και σε κάνει να νιώσεις οικεία αμέσως μόλις περάσεις την πόρτα του. Στρογγυλά φωτιστικά που πιάστηκαν στα δίχτυα της σάλας και λευκόστρωτα τραπέζια, που μοιάζουν σαν να έρχονται πακέτο με τη feelgood ατμόσφαιρα ενός περιποιημένου μπιστρό. Και μία διαρκώς σε κίνηση ανοιχτή κουζίνα, υπό την επίβλεψη του ψαριού-χαρακτικού που έδωσε το όνομά του στο θαλασσινό εστιατόριο του Ψυχικού, τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά από την πιάτσα του κοσμικά πολύβοου Φάρου. Στον τέταρτο χρόνο της λειτουργίας της, η Scorpina μοιάζει να "κολυμπά" θαρραλέα στα πελάγη της γεύσης, με το δικό της ξεχωριστό στυλ.
Το καταφέρνει διατηρώντας στα υψηλότερα επίπεδα την πρώτη ύλη, την ευγένεια συνδυαστικά με τη γνώση και τη σωστή ροή στο service και, ασφαλώς, με το σταθερά καλό φαγητό της.
Στη θαλασσογραφία του τραπεζιού, o -επί χρόνια συνεργάτης του Χρόνη Δαμαλά σε Gaspar, Kiku, Sani Resort και Cavo Tagoo- Αλέξανδρος Ουντίλα είναι εκείνος που χαράσσει πλέον την πορεία, προσεγγίζοντας σωστά και νόστιμα όλες τις πτυχές από την κουλτούρα της αλμύρας.
Ο σεφ Ουντίλα φρόντισε να διατηρήσει τη φυσιογνωμία των πιάτων, προσθέτοντας ωστόσο τις δικές του πινελιές στο γνωστό -και επιτυχημένο- concept. Άλλοτε επενδύοντας στην απλότητα και άλλοτε πατώντας περισσότερο πάνω στις προσταγές της υψηλής γαστρονομίας. Αλλά πάντοτε με γνώμονα να προσφέρει αληθινή θαλασσινή κουζίνα.
Η κυκλαδίτικη κακαβιά βελουτέ με ψάρι ημέρας σου ζεσταίνει την ψυχή από την πρώτη κουταλιά ενώ η αφράτη και σπιρτόζικη ταραμοσαλάτα εδώ είναι μία από τις πιο αλησμόνητες σε ολόκληρη την πόλη.
Έπειτα, τα ωμά. Είναι από εκείνα που ενθουσιάζουν τους παλιούς fans του είδους και δημιουργούν νέους: Ξεχωρίζουν οι μαριναρισμένες σε λάιμ και τσίλι καραβίδες, το σεβίτσε λαβράκι με παντζάρι και gyoza, το καρπάτσιο μαγιάτικο με ποπ κορν κινόας, πίκλα πράσινου μήλου και μαγιονέζα jalapeño καθώς και ο τόνος ταρτάρ (πικάντικος ή μη) πάνω σε παπαντόμ.
Το τελευταίο (ινδικά πιτάκια από ρεβιθάλευρο που στις περισσότερες των περιπτώσεων φτιάχνονται εδώ) είναι μία σούπερ λιχουδιά, απολύτως ταιριαστή με οτιδήποτε έρχεται σε ωμό, συν το γεγονός πως αποτελεί ένα έξοχο σνακ για βουτιά στην προαναφερθείσα ταραμοσαλάτα. Στα ενδότερα του μενού, δεν μπορεί να μη γίνει μία αναφορά -πέρα από τις ολόφρεσκες επιλογές σε ψάρια και θαλασσινά- στην λαχταριστή carbonara με χέλι: Οι άψογα βρασμένες παπαρδέλες δένουν αρμονικά με κρόκο αυγού, βούτυρο και παρμεζάνα, με το θαλασσινό να δίνει γεύση και σπιρτάδα στο πιάτο.
Στο φινάλε, το περίφημο κιουνεφέ στην Scorpina είναι ασφαλώς must αλλά και η crema catalana, αρωματισμένη με μαστίχα, αποξηραμένο μάνγκο και σορμπέ μανταρίνι, αξίζει, φυσικά, της προσοχής σου.