H Αδριανείου στο Νέο Ψυχικό τα έχει όλα

Σε μικρο-πιάτσα με μεγάλη δυναμική εξελίσσεται ο δρόμος αυτός του Νέου Ψυχικού που μιλά άπταιστα ιταλικά, γαλλικά, θαλασσινά αλλά και γλυκά.

talekouale

Τάλε Κουάλε 

Είναι ο πιο καινούργιος κάτοικος του δρόμου το ζεστό αυτό ιταλικό στέκι που αυτοπροσδιορίζεται ως "τρατορία γκρέκα" και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις επιλεγμένες πρώτες ύλες, αρκετές από τις οποίες της χώρας μας. Στο μενού θα βρέιτε  από pinsa με μορταδέλα, φιστίκι Αιγίνης και κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης μέχρι ταλιατέλες με μοσχαρίσιο ραγού και βολάκι Τήνου.

DourampeisOyster

Δουράμπεης Oyster 

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία το όμορφο και κομψό εστιατόριο συνεχίζει να βρίσκεται στην αιχμή μιας ψαροφαγίας υψηλού επιπέδου που έχει στην καρδιά της τους πλέον εκλεκτούς θησαυρούς της ελληνικής θάλασσας. Η εμπειρία ξεκινά με μια εξαίσια συλλογή από όστρακα και συνεχίζεται κυριολεκτικά στον αφρό, με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που θα απολαύσετε μαγειρεμένα όπως τους αρμόζει.

parlo1

Parlo 

Ιταλική νοστιμιά παρλάρει από το 2015 το cosy και ανοιχτόκαρδο αυτό εστιατόριο που έχει κάνει όνομα για την αέρινη πίτσα του, τα ενδιαφέροντα ζυμαρικά και τα risotti. Προτού περάσετε σε αυτά, τιμήστε κάποια από τις πολύχρωμες δροσερές σαλάτες και τα καλοφτιαγμένα ορεκτικά, όπως το μοσχαρίσιο carpaccio ή τα involtini μανιταριών με καπνιστή πανσέτα και μαγιονέζα τρούφας.   

piperia

Πιπεριά 

Πιστό στο σενάριο της casual ψαροφαγίας που το καθιέρωσε παραμένει το φιλικό αυτό εστιατόριο στη συμβολή της Αδριανείου με την Σικελιανού. Τα φρεσκότατα μικρόψαρα κάθε λογής έχουν την τιμητική τους, διανθισμένα με προτάσεις όπως το μαύρο ριζότο με καλαμάρι και το μελάνι του, τα τηγανιτά μύδια σε κουρκούτι μπίρας και το πληθωρικό γιουβέτσι γαρίδας με φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο. 

veritable

Veri Table 

Όχι επί της Αδριανείου αλλά στην αρχή της γειτονικής Σικελιανού μαγειρεύει ο βραβευμένος σεφ Alain Parodi τη φίνα γαλλική του κουζίνα, που άλλοτε ακολουθεί κλασικές και άλλοτε πιο μοντέρνες γευστικές οδούς. Θα τη χαρείτε παρέα με διαλεχτά κρασιά τα οποία ξεκουράζονται στην εντυπωσιακή walk in κάβα που κοσμεί τον πρώτο όροφο του ατμοσφαιρικού εστιατορίου. 

sweetspot

The Sweet Spot

Στο νούμερο 46 της Αδριανείου κατοικεί εδώ και λίγα χρόνια το "γλυκό" αυτό στέκι που ξεκίνησε την καριέρα του στη Νέα Φιλοθέη κι έγινε ονομαστό για τα πολύχρωμα cupcakes, τα muffins, τα layer cakes και τα μπισκότα με ζαχαρόπαστα. Όλα αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε για το σπίτι ή και να τα απολαύσετε επιτόπου παρέα με περιποιημένα snacks και σαλάτες. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Πιπεριά

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Δουράμπεης Oyster

Αδριανείου 37, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Parlo

Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Veri Table

Άγγ. Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Τάλε Κουάλε

Αδριανείου 20, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
27/01/2023

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.