Τσικνοπέμπτη για vegans

Μπορεί εθιμοτυπικά στις σχάρες την «Τσικνοπέμπτη» να κρατούν σημαία τα κρεατικά, εστιατόρια όμως και ψησταριές προτείνουν νόστιμες εναλλακτικές για vegans με κουνουπίδια, ρίζες και μανιτάρια να κάνουν το πέρασμά τους από ανοιχτή φωτιά απελευθερώνοντας εξίσου ερεθιστικά αρώματα.

Vegan W Karytsi

W Karytsi

Το χορτοφαγικό στέκι της Πλατείας Καρύτση παρουσιάζει μια νόστιμη vegan εκδοχή της ελληνικής κουζίνας σε προτάσεις που θα βρουν ενδιαφέρουσες ακόμα και όσοι δεν ακολουθούν αυστηρά φυτοφαγικό διατροφικό πλάνο. Εκτός από vegan μουσακά και λαχανοντολμάδες ετοιμάζουν συνταγές που ταιριάζουν σε μια "εναλλακτική" Τσικνοπέμπτη όπως το μπιφτέκι με βρώμη - φουλ σε αρώματα από τα μυρωδικά- που περνούν από σχαροτήγανο και σερβίρουν με λεμονάτες πατάτες φούρνου, και τα σουβλάκια σόγιας με πίτα ολικής άλεσης και φυτικό τζατζίκι, σε τυλιχτά ή μερίδες.

Cookoomela Grill

Cookoomela Grill

Στο πρώτο vegan σουβλατζίδικο το αρχετυπικό σνακ φτιάχνεται με μανιτάρια που επιμελώς αρτυμένα αντικαθιστούν το κρέας. Με φιλοσοφία φιλική προς το περιβάλλον, η κουζίνα τους στηρίζεται στη μεσογειακή φυτική διατροφή και πλαισιώνεται από επιλεγμένα υλικά μικρών παραγωγών. Στο μενού θα βρείτε ζουμερό γύρο μανιταριών και κεμπάπ από σουτζουκάκια φακής σε περιποιημένες μερίδες με όλα τα vegan παρελκόμενα αλλά και σε τυλιχτά με αλάδωτη καλαμποκένια πίτα ή ολικής όπως το "brown and BBQ", με σάλτσα BBQ και φυτική μαγιονέζα.

Amaya

Amaya Itameshi Cuisine

Στο νέο γαστρονομικό εγχείρημα του Κώστα Σκάρλα (Alpino) στο Μικρολίμανο, η ασιατική με την ιταλική κουζίνα συμπράττουν δημιουργικά. Τα γευστικά ηνία του πρώτου itameshi εστιατορίου στην Ελλάδα κρατά ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος που για την Τσικνοπέμπτη ετοίμασε το "Veganissima", ένα ξεχωριστό menu με αυστηρά φυτοφαγικό προσανατολισμό. Οι επιλογές περιλαμβάνουν yakitori μανιταριών, steak κουνουπίδι με vegan τυρί κρέμα και ψητές πατάτες, ριζότο παντζάρι με shisho, udon noodles με stir fry λαχανικά, τυροκαυτερή με τόφου και τσίλι και για επιδόρπιο, ψητό ανανά με sorbet lime. 

Γίδι

Γίδι

Ο Βασίλης Ακρίβος, μπορεί στο μαγαζί της Μεταμόρφωσης να κάνει "ζογκλερικά" με το κρέας όμως παρόλο που σε αυτό το πόστο φημίζεται για την εκφραστική κρεατοφαγική του προσωπικότητα, προσφέρει και μετρημένες μη κρεατοφαγικές επιλογές ταμάμ για την Τσικνοπέμπτη όπως steak κουνουπιδιού μαριναρισμένου σε σάλτσα εσπεριδοειδών και σόγιας, ή μανιτάρια πλευρώτους που περνά από τη σχάρα και ραντίζει με λαδολέμονο. Βέβαια, καλό είναι αν υπάρχουν ειδικές διατροφικές προτιμήσεις στην παρέα, να ενημερώσετε κατά την κράτηση για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας. 

Vezene

Vezené

Τα μενού του "Greek Inspired Bistro" συνδέουν με γνώση γη και θάλασσα ενώ προτάσεις για vegetarians ή και vegans δίνουν δυνατό "παρών" σε ωραία ραφιναρισμένα πιάτα. Ρίζες όπως πράσα ή σελινόριζα, μανιτάρια με την καπνιστή γοητεία της θράκας αλλά και χόρτα που ζεματίζονται και κάνουν ένα πέρασμα από ανοιχτή φωτιά, είναι στάνταρ επιλογές και για την Τσικνοπέμπτη. Υπάρχουν όμως επίσης καλοφτιαγμένες επιλογές ζυμαρικών και ριζότο που με έγκαιρη ενημέρωση κατά την κράτηση, θα ικανοποιήσουν απόλυτα και τους vegans της παρέας.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.