Οδηγός Εστιατορίων

Το "Φίλινγκς" του Αλέξανδρου Κόνιαρη είναι ένα ανατρεπτικό pastry lab

Ο ταλαντούχος pastry chef Αλεξανδρος Κόνιαρης έχει στα σκαριά ένα νέο ενδιαφέρον project στο Παγκράτι που αναμένεται να κάψει καρδιές.

Αλέξανδρος Κόνιαρης

Η νέα γενιά ζαχαροπλαστών προχωρά φορτσάτη λανσάροντας φρέσκες ιδέες που ανεβάζουν πίστα στις επιλογές των απανταχού γλυκατζήδων. Στο Παγκράτι, που εδώ και χρόνια εξελίσσεται σε πιάτσα αναφοράς των foodies, αναμένουμε ένα ακόμα πόστο έκφρασης γλυκών δημιουργικών ανησυχιών, αυτή τη φορά με την υπογραφή ενός νεαρού pastry chef που αν και μόλις 30 ετών, έχει αξιόλογη πορεία σε εστιατόρια σημεία αναφοράς εντός και εκτός Ελλάδας. Σταχυολογώντας τα πιο ηχηρά αναφέρω το "Hinds Head" (1* Michelin), στο Bray, του "The Fat Duck Group", του κορυφαίου Heston Blumenthal, το τότε διάστερο "Marcus" του Marcus Wareing στο Λονδίνο και το επίσης μισελενάτο "Trinity" στο Λονδίνο. Έχει συνεργαστεί όμως και με δικά μας δυνατά γαστρονομικά χαρτιά όπως ο Τάσος Μαντής και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης ενώ επιμελείται τα γλυκά του νεοαφιχθέντος "Warehouse Assemblage" στην Μητροπόλεως και του "Lost". Ανεβαίνει τώρα σκαλί ετοιμάζοντας ένα νέο pastry lab ονόματι "Φίλινγκς", που συστήνει ως χώρο έκφρασης δημιουργικών ιδεών και όχι μόνο του ίδιου. 

"Η έννοια του "Φίλινγκς” είναι διττή. Μαζί με την Ήλια Λαλαγκού, γραφίστρια με έδρα το Λονδίνο, εμπνευστήκαμε ένα όνομα που συμπυκνώνει το σκεπτικό του project, τις αισθήσεις (feelings) που παίζουν το ρόλο τους αγγίζοντας, βλέποντας και δοκιμάζοντας τα γλυκά και τις γεμίσεις (fillings) τους, που είναι το επίκεντρο. Ο χώρος ουσιαστικά θα είναι ένα ανοιχτό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με δύο μικρές προθήκες των οποίων το περιεχόμενο θα ανανεώνεται με γλυκές και αλμυρές προτάσεις. Θα φτιάχνουμε τη δική μας σφολιάτα ενώ δεν θα λείπουν "signature” γλυκά όπως η τάρτα λεμόνι και η τάρτα με αλατισμένη καραμέλα", εξηγεί ο Αλέξανδρος συμπληρώνοντας ότι κάποιες από τις παρασκευές θα έχουν κλασικό χαρακτήρα αλλά "παρών" θα δώσουν επίσης κέικ και παρασκευές πιο μοντέρνας νοοτροπίας. 

Οι προτάσεις θα αλλάζουν τακτικά, κάποιες σε ημερήσια και κάποιες σε εβδομαδιαία βάση με βασικούς πυλώνες την εποχικότητα και την έμπνευση. "Το μαγαζί θα λειτουργεί αποκλειστικά με επί τόπου παραδόσεις (take away), ενώ θα υπάρχει δυνατότητα παραγγελιών μέσω της ιστοσελίδας μας και των κοινωνικών δικτύων. Δημιουργίες με την υπογραφή του brand θα είναι επίσης διαθέσιμες και σε κάποια καταστήματα που θα ανακοινωθούν προσεχώς ενώ το εργαστήριό μας θα είναι ανοιχτό για αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες που επιθυμούν να πειραματιστούν και να εκφραστούν πιο ελεύθερα", επισημαίνει ολοκληρώνοντας ο νεαρός pastry chef.

Το Φίλινγκς αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του προς τα τέλη Μαρτίου. Θα επανέλθουμε με αναλυτικές εντυπώσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χαραλαμπόπουλος-Ποιμενίδης φέρνουν "Theion" άρωμα Ελλάδας στο Γκίλντφορντ

Με την μπαγκέτα στην κουζίνα στα χέρια του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και τον Ανέστη Ποιμενίδη δεξί του χέρι, το εστιατόριο "Theion" των Αντώνη Δεναξά και Γιάννη Θεοδώρου περνά στη νέα εποχή του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
23/05/2022

Διεθνούς κύρους σεφ κάνουν το "Thama" τους στην Τήνο

Μια γαστρονομική συνάντηση με γεύσεις εμπνευσμένες από την κουζίνα της Τήνου, θα πραγματοποιηθεί σε ένα διεθνών προδιαγραφών "Chefs Dinner" στο "Thama" του Δημήτρη Κατριβέση.

"Cultivos": Η κουλτούρα του καφέ κάνει στάση στη Κυψέλη

Στην πιο μποέμικη αθηναϊκή συνοικία, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά, άνοιξε πρόσφατα ένα στέκι όπου ο speciality καφές συστήνεται συντροφιά με προτάσεις που το καθιστούν πέρασμα ακόμα και μέχρι αργά το βράδυ.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".

Οι "Νomade et sauvage" για μια μέρα στο "Surfer Maya"

Το fast casual εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει τις "pop up" εκδηλώσεις του με τη σκυτάλη να παίρνει η ομάδα των "νομάδων" "Νomade et sauvage".

Στο "Mailo's" η μακαρονάδα βγαίνει στο "δρόμο"

Καλοφτιαγμένες al dente μακαρονάδες με comfort νοστιμιά, κλεισμένες σε κουτί, αναδιαμορφώνουν την οπτική μας για το "γρήγορο" φαγητό.

"Athens vegan burgers": Για burger ολοταχώς στο κέντρο της Αθήνας με vegan διαβατήριο

Στο "Athens vegan burgers" τα burgers είναι ένα ταξίδι ανά τον κόσμο με την υπογραφή του vegan chef Νίκου Γαϊτάνου.