Το "Φίλινγκς" του Αλέξανδρου Κόνιαρη είναι ένα ανατρεπτικό pastry lab

Ο ταλαντούχος pastry chef Αλεξανδρος Κόνιαρης έχει στα σκαριά ένα νέο ενδιαφέρον project στο Παγκράτι που αναμένεται να κάψει καρδιές.

Αλέξανδρος Κόνιαρης

Η νέα γενιά ζαχαροπλαστών προχωρά φορτσάτη λανσάροντας φρέσκες ιδέες που ανεβάζουν πίστα στις επιλογές των απανταχού γλυκατζήδων. Στο Παγκράτι, που εδώ και χρόνια εξελίσσεται σε πιάτσα αναφοράς των foodies, αναμένουμε ένα ακόμα πόστο έκφρασης γλυκών δημιουργικών ανησυχιών, αυτή τη φορά με την υπογραφή ενός νεαρού pastry chef που αν και μόλις 30 ετών, έχει αξιόλογη πορεία σε εστιατόρια σημεία αναφοράς εντός και εκτός Ελλάδας. Σταχυολογώντας τα πιο ηχηρά αναφέρω το "Hinds Head" (1* Michelin), στο Bray, του "The Fat Duck Group", του κορυφαίου Heston Blumenthal, το τότε διάστερο "Marcus" του Marcus Wareing στο Λονδίνο και το επίσης μισελενάτο "Trinity" στο Λονδίνο. Έχει συνεργαστεί όμως και με δικά μας δυνατά γαστρονομικά χαρτιά όπως ο Τάσος Μαντής και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης ενώ επιμελείται τα γλυκά του νεοαφιχθέντος "Warehouse Assemblage" στην Μητροπόλεως και του "Lost". Ανεβαίνει τώρα σκαλί ετοιμάζοντας ένα νέο pastry lab ονόματι "Φίλινγκς", που συστήνει ως χώρο έκφρασης δημιουργικών ιδεών και όχι μόνο του ίδιου. 

"Η έννοια του "Φίλινγκς” είναι διττή. Μαζί με την Ήλια Λαλαγκού, γραφίστρια με έδρα το Λονδίνο, εμπνευστήκαμε ένα όνομα που συμπυκνώνει το σκεπτικό του project, τις αισθήσεις (feelings) που παίζουν το ρόλο τους αγγίζοντας, βλέποντας και δοκιμάζοντας τα γλυκά και τις γεμίσεις (fillings) τους, που είναι το επίκεντρο. Ο χώρος ουσιαστικά θα είναι ένα ανοιχτό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με δύο μικρές προθήκες των οποίων το περιεχόμενο θα ανανεώνεται με γλυκές και αλμυρές προτάσεις. Θα φτιάχνουμε τη δική μας σφολιάτα ενώ δεν θα λείπουν "signature” γλυκά όπως η τάρτα λεμόνι και η τάρτα με αλατισμένη καραμέλα", εξηγεί ο Αλέξανδρος συμπληρώνοντας ότι κάποιες από τις παρασκευές θα έχουν κλασικό χαρακτήρα αλλά "παρών" θα δώσουν επίσης κέικ και παρασκευές πιο μοντέρνας νοοτροπίας. 

Οι προτάσεις θα αλλάζουν τακτικά, κάποιες σε ημερήσια και κάποιες σε εβδομαδιαία βάση με βασικούς πυλώνες την εποχικότητα και την έμπνευση. "Το μαγαζί θα λειτουργεί αποκλειστικά με επί τόπου παραδόσεις (take away), ενώ θα υπάρχει δυνατότητα παραγγελιών μέσω της ιστοσελίδας μας και των κοινωνικών δικτύων. Δημιουργίες με την υπογραφή του brand θα είναι επίσης διαθέσιμες και σε κάποια καταστήματα που θα ανακοινωθούν προσεχώς ενώ το εργαστήριό μας θα είναι ανοιχτό για αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες που επιθυμούν να πειραματιστούν και να εκφραστούν πιο ελεύθερα", επισημαίνει ολοκληρώνοντας ο νεαρός pastry chef.

Το Φίλινγκς αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του προς τα τέλη Μαρτίου. Θα επανέλθουμε με αναλυτικές εντυπώσεις. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.