Επίσκεψη στο ανανεωμένο "Vibo"

Ευρωπαϊκή αύρα, νόστιμο brunch, σπέσιαλ κομψός καφές, δυναμική wine list και μια κουζίνα που ανανεώνει τις γεύσεις του μπιστρό με την επιμέλεια του Γιάννη Μαρκαδάκη.

Vibo © Δημήτρης Αντωνόπουλος

Είναι Σάββατο πρωί και η ατμόσφαιρα στο "Vibo" έχει κάτι ευρωπαϊκό. Ένα περίπτερο στην είσοδο του εμπορικού κέντρου PREMIERA, στα χρώματα του πετρόλ και του οξειδωμένου café au lait, με ένα εντυπωσιακά ζωγραφισμένο ταβάνι, που ακόμη και όταν κάθεσαι, μέσα από το 270 μοιρών τζαμωτό του, νομίζεις πως είσαι μέσα στα vibes της σαββατιάτικης κίνησης. Το όνομά του είναι σύντμηση των λέξεων Vita Bona (καλή ζωή) και από τον Οκτώβριο επικεφαλής στην ομάδα του, εκτός από τον Νίκο Σκρέμπο ("Hytra"), είναι και ο Δημήτρης Μπενάκης, που τον ξέρουμε από την επιτυχημένη του δράση σε γνωστά μαγαζιά της πόλης ("Inbi", "Cinco", "Coyoacan"). 

To "Vibo" είναι, λοιπόν, ένα πολύ ξεχωριστό μπιστρό που με 80 ελληνικές και 20 διεθνείς ετικέτες δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κρασί. Όλα όμως αρχίζουν το πρωί με έναν πολύ καλό καφέ, που το χαρμάνι του έχει δημιουργήσει ο βραβευμένος barista Στέφανος Δωματιώτης σε συνεργασία με την Taf και ισορροπεί ανάμεσα στη δύναμη και τη φινέτσα. Το brunch έχει αρκετά από τα δημοφιλή πιάτα του είδους και προκαταβολικά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την κουζίνα του επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης.

Πρώτη επισήμανση είναι ότι τα βιολογικά αβγά που χρησιμοποιούν είναι πολύ νόστιμα, και τα ευχαριστήθηκα σερβιρισμένα στην κοκοτιέρα με δυνατή σάλτσα ντομάτας, τυρί και μια ωραία σαλάτα βοτάνων. Δεύτερον, στα ενδιαφέροντα flat breads η ζύμη είναι υπερβολικά τραγανή: μια ωριμασμένη ζύμη με ψίχα θα της έδινε σαφώς μεγαλύτερη ουσία και χάρη. 

Στον κατάλογο υπάρχουν μια σειρά από comfort ιδέες με κάποιο twist και μερικές προτάσεις που ξεφεύγουν πολύ από τα συνηθισμένα all-day μενού. Από τη συνομοταξία των πρώτων, ανάμεσα σε vitello tonnato, κοτολέτα μιλανέζε, steak tartar κ.λπ., διάλεξα τα κεφτεδάκια· ήταν σαν να τα είχε φτιάξει μια μαμά με τσαχπινιά. Στα πιο ιδιαίτερα, εκτός από τις αγκινάρες και το σκουμπρί, δοκίμασα ένα ωραίο, τραγανό και ζουμερό κοτόπουλο, αλλά η γλυκιά βάφλα με αβοκάντο δεν έδεσε τη σούπα μαζί του. Στον τομέα των γλυκών υπάρχουν ωραίες προτάσεις, είτε πάρεις προφιτερόλ με μόκα, μπανάνα και πικρή σοκολάτα, είτε το red velvet με το εκρηκτικό άρωμα, και το carrot cake. 

Σέσκουλα και σκουμπρί

Vibo

Απρόσμενη συνάντηση jap γευστικού μινιμαλισμού με απέριττα ψητό σκουμπρί που σε κερδίζει με τη light ραφινάτη λιπαρότητά του, νοστιμότατα σέσκουλα και ταιριαστό ταραμά. Εκφράζει κι αυτό το σύγχρονο πρόσωπο ενός καλού μπιστρό.

Κεφτεδάκια

Vibo

Νοστιμότατα και μαμαδίστικα, με αρνάκι και μοσχάρι στον κιμά και σερβιρισμένα πάνω σε ωραία κρέμα ρεβιθιών και κουκουνάρια, είναι ένα comfort πιάτο που αξίζει να το παραγγείλεις οπωσδήποτε.

Αγκινάρες 

Vibo

Άψογα τηγανισμένες αγκινάρες συνδυασμένες ευρηματικά με ολαντέζ κατσικίσιου ελληνικού μπλε τυριού, με σοφιστικέ πικράδα ροζ γκρέιπφρουτ, τρούφα και πεκορίνο, σ’ ένα συνδυασμό που δεν συναντάς αλλού.

Τιμή: € 15-25.

Περισσότερες πληροφορίες

Vibo bistro

Γρηγορίου Λαμπράκη 16, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα "προσεχώς" του "Pelagos"

Τρεις αφορμές για να βρεθείς στο βραβευμένο εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace" το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
30/01/2023

Νέα εποχικά μενού στα "GB Roof Garden" και "Tudor Hall"

Τα κορυφαία εστιατορικά concepts σε "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" κρατούν ψηλά τον πήχη της γαστρονομίας και μάλιστα υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας.

Ρεπορτάζ: Τα εστιατόρια και τα καφέ της Ελευσίνας που θα γίνουν στέκια μας το 2023

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες διευθύνσεις για φαγητό, γλυκό, καφέ και ποτό σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δίνουν αφορμή να επισκεφτούμε τη σπουδαία μικρή πόλη του Θριάσιου πεδίου.

Tasty Awards '23: Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Η καινούρια εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει, βρίσκει την πόλη με ανανεωμένα τα μενού των εστιατορίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της, αλλά και με πολλές νέες αφίξεις

Στο "Sàlve" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα τυχερό ζευγάρι θα κερδίσει ένα δείπνο με κρασί στο όμορφο εστιατόριο της Βούλας.

"DB One": Ένα premium steak house έρχεται σύντομα στα νότια

Ο πρώην head chef του "Nusr-Et" σε Μύκονο και Ντουμπάι Ulas Tunc παρουσιάζει ένα πληθωρικό κρεατοφαγικό concept στη Γλυφάδα.

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".