6 έθνικ στάσεις στο γιορτινό downtown

Αυτές τις ημέρες που οι βόλτες μας στην καρδιά της πόλης έχουν την τιμητική τους, ιδού 6 μαγαζιά με πολύχρωμες γεύσεις του κόσμου που ταιριάζουν τέλεια στη γιορτινή ατμόσφαιρα.

tekila

Tekila

Μεξικάνικη ενδυμασία φόρεσε πριν λίγο καιρό ο ιστορικός χώρος του "Κεντρικόν" στη στοά Μπολάνη, με έντονα χρώματα που ταιριάζουν πολύ στις γιορτές. Κάντε λοιπόν μια στάση για enchiladas, tacos και burritos αλλά τιμήστε και τα εκλεκτά κρεατικά που έρχονται από φάρμα της Αργεντινής.

patpong

PatPong

Ταϋλανδέζικα αρώματα σκορπά γύρω από την πλατεία Αγίας Ειρήνης το λιλιπούτειο αυτό στέκι, όπου τις γεύσεις επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Σπύρος Μαυροειδής. Οι αρωματικές σούπες όπως η Tom Yum Goong με γαρίδα είναι ό,τι πρέπει για να ζεσταθείτε, επιλέγοντας για τη συνέχεια αέρινες tempuras αλλά και πληθωρικά bao buns. 

 

diego

Diego

Το καινούργιο meeting point στο Θησείο ξεδιπλώνει τη δράση του στον πεζόδρομο της Αδριανού, προτείνοντας ένα multi ethnic γευστικό μωσαϊκό που εστιάζει στο Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη και τη Νότια Αμερική. Η τηγανητή ξεκοκαλισμένη πέστροφα με σος ταρτάρ, τα μύδια με πράσινο κάρι αλλά και το σεβίτσε από χτένια προσφέρονται επίσης to go. 

burratino

Burratino

Και μόνο από το όνομα αντιλαμβάνεσαι πως το all day μαγαζί της Μητροπόλεως αγαπά ιδιαίτερα τη Μπότα. Εδώ μπορείτε να κάτσετε από νωρίς για καφέ και panini, αξίζει ωστόσο να επιστρέψετε και αργότερα για aperitivo, συνοδεία pinsa και εκλεκτών ιταλικών τυριών κι αλλαντικών. 

senta

Senta

Κάθε γιορτινή βόλτα που σέβεται τον εαυτό της περνά από τη στοά Σπυρομήλιου, οπότε ιδού η αφορμή για να γνωρίσετε και τον καινούργιο της ένοικο, που αγαπά ιδιαίτερα τις γιαπωνέζικες γεύσεις με τη σφραγίδα του ταλαντούχου σεφ Νίκου Πολιτάκου. Τα κοκτέιλ επιμελείται το πολυβραβευμένο "Baba Au Rum". 

hanoi

Hanoi 

Στον χαρούμενο εξωτικό μικρόκοσμο της οδού Πετράκη βρήκε πρόσφατα τη θέση του το λιτό βιετναμέζικο εστιατόριο με τα λίγα τραπέζια, όπου μπορείτε να ξαποστάσετε και να πάρετε γεύση από τα noodle bowls με τραγανή πάπια, το μοσχάρι με σος satay και φυστικοβούτυρο αλλά και τα rice rolls με χοιρινό και γλυκόξινη σάλτσα. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Burratino

Μητροπόλεως 36, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Hanoi

Πετράκη 12, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Diego

Αδριανού 1, Θησείο
  • Ethnic κουζίνες

Tekila

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.