8 ταράτσες για όλα τα γευστικά γούστα

Έθνικ και γκουρμέ, μερακλίδικες και λουξ, νέες και σταθερές αξίες: όσο ο αττικός ουρανός φορά τα… λαμπερά του, σκαρφαλώνουμε στα ψηλά της πόλης, χαζεύοντας τη θέα από τις ταράτσες της.

8 ταράτσες για όλα τα γευστικά γούστα

Έθνικ και γκουρμέ, μερακλίδικες και λουξ, νέες και σταθερές αξίες: όσο ο αττικός ουρανός φορά τα… λαμπερά του, σκαρφαλώνουμε στα ψηλά της πόλης, χαζεύοντας τη θέα από τις ταράτσες της.

Καραμανλίδικα του Φάνη

Βαρβάκειος

8 ταράτσες για όλα τα γευστικά γούστα - εικόνα 1

Πάνω από την εσωτερική αυλή και με διάκοσμο που κρατά ζωήρη την παράδοση, την οποία έχουν πάντα ως οδηγό, τα «Καραμανλίδικα» της Βαρβακείου εγκαινίασαν πρόσφατα την ταράτσα τους, στην οποία σερβίρουν όλα όσα αγαπήσαμε για την πληθωρική τους γεύση. Σουτζουκάκια, ντολμαδάκια, παστουρμάδες και εκλεκτά αλλαντικά κρατούν την πρωτοκαθεδρία του μενού, τα διαλεχτά υλικά του οποίου προμηθευόμαστε κι απ’ το αλλαντοτυροπωλείο φεύγοντας.

Mira Me Athens

Μοναστηράκι

8 ταράτσες για όλα τα γευστικά γούστα - εικόνα 2

Στρατηγικά τοποθετημένο στα χαμηλά της Ερμού, το νέο boutique hotel του κέντρου καμαρώνει για το rooftop με θέα που ξεκινά από την Ακρόπολη, χαζεύει την Αρχαία Αγορά και φτάνει ως τη θάλασσα. Εκεί, τα λίγα και καλά τραπεζάκια του εστιατορίου του υποδέχονται λιχουδιές που καλύπτουν όλο το φάσμα, από κροκέτες φάβας με καρπάτσιο χταποδιού μέχρι μυλοκόπι με πουρέ σελινόριζας και Black Angus με τρούφα.

Sense

Ακρόπολη

8 ταράτσες για όλα τα γευστικά γούστα - εικόνα 3

Τόσο κοντά στην Ακρόπολη, που απλώνεις το χέρι και την αγγίζεις, το βραβευμένο με Top Notch εστιατόριο του ξενοδοχείου «Athens Was» έχει γεύση αμιγώς ελληνική, ανασκευασμένη από το φίνο άγγιγμα του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου. Πιάτα όπως το «μποστάνι» από λαχανικά με χώμα παντζαριού ή η φραγκόκοτα με υφές μπάμιας υπογράφουν ένα δείπνο τόσο αξιομνημόνευτο όσο το ατμοσφαιρικό σκηνικό.

Poseidon Sky Bar 360

Παλαιό Φάληρο

8 ταράτσες για όλα τα γευστικά γούστα - εικόνα 4

Με τη ζαφειρένια θέα στον Αργοσαρωνικό να μας αγκαλιάζει και το μάτι να φτάνει μέχρι την Αίγινα, και το λόφο της Καστέλλας, το «Sky Bar 360» στην ταράτσα του «Poseidon Hotel» είναι το ιδανικό σημείο για… θαλασσοθεραπεία εξ αποστάσεως, ενώ τα τραπεζάκια του φιλοξενούν νόστιμα σνακ και το μπαρ σιγοντάρει το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα με δροσερά, πρωτότυπα και καλοκαιρινά κοκτέιλ.

Andaman

Κάτω Πετράλωνα

8 ταράτσες για όλα τα γευστικά γούστα - εικόνα 5

Περιστοιχισμένη από τροπικά φυτά και πολύχρωμες στρελίτσιες, η ταράτσα του ταϊλανδέζικου των Πετραλώνων είναι μια πύλη προς την Άπω Ανατολή, όπου διάκοσμος, μυρωδιές και πιάτα όπως το Jasmine Thai Royale με πράσινο κάρι και κοτόπουλο σε γάλα καρύδας ή το pad thai με tamarind sauce, τόφου και γαρίδες ανεβάζουν τον εξωτισμό, ενώ η ευρηματική μπάρα ενισχύει το tropical αίσθημα.

Vertigo Pool Club

Λυκαβηττός

8 ταράτσες για όλα τα γευστικά γούστα - εικόνα 6

Με τον Λυκαβηττό στην πλάτη και την πισίνα του «St. George Lycabettus» στο πλάι μας, στα διαλείμματα από τις βουτιές χαζεύουμε τη θέα να αγκαλιάζει όλα τα τοπόσημα των Αθηνών, όσο στο πιάτο μας σερβίρονται δροσιστικές σαλάτες, αφράτα μπέργκερ και healthy επιλογές. Spinning sessions με θέα την Ακρόπολη, yoga στο ηλιοβασίλεμα, αλλά και BBQ βραδιές και κοκτέιλ κάτω απ’ το φεγγάρι συμπληρώνουν την εμπειρία.

The Foundry

Ψυρρή

8 ταράτσες για όλα τα γευστικά γούστα - εικόνα 7

Κατάφυτη και σκιερή, με cool αύρα και θέα την Ακρόπολη, η ταράτσα του ξενοδοχείου «The Foundry Suites Athens» ανεβάζει θερμοκρασίες με τον σεφ Δημήτρη Πελέκη να ανάβει τον ξυλόφουρνο για να ετοιμάζει φρέσκες πίτσες με εκλεκτά υλικά, αλλά και μυρωδικά της αττικής γης, κομμένα απ’ ευθείας απ’ την ταράτσα. Δροσιά προσθέτουν τα signature κοκτέιλ της Αναστασίας Τριανταφυλλίδη, ενώ την κάβα συνθέτουν επιλεγμένες ετικέτες μικρών Ελλήνων οινοπαραγωγών.

Olive Garden

Ομόνοια

8 ταράτσες για όλα τα γευστικά γούστα - εικόνα 8

Με μαγευτική θέα από το βράχο της Ακρόπολης και το λόφο του Λυκαβηττού, έως τη θάλασσα, το «Olive Garden», στον 11οόρογο του ξενοδοχείου «Τιτάνια», μας υποδέχεται ξανά με δροσιστικά signature κοκτέιλ και νέα κάρτα ελληνικών κρασιών, που ταιριάζουν αρμονικά με το ανανεωμένο μενού με γεύσεις από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο με προϊόντα εποχής από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Περισσότερες πληροφορίες

Poseidon Hotel Sky bar 360

(ξεν. «Poseidon») Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Andaman

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Mira Me Athens

Ερμού 118, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Foundry Rooftop Garden (The)

Σαρρή 40, Ψυρρή
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.