«Four Seasons»: Η γευστική εμπειρία περνά σε άλλο επίπεδο

Με μια γερή ανανέωση στο γαστρονομικό του προφίλ υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το χαρισματικό resort, διεκδικώντας πλέον με αξιώσεις το ρόλο του πολυτελούς «σαλονιού» της Αθήνας.

«Four Seasons»: Η γευστική εμπειρία περνά σε άλλο επίπεδο

«Θέλουμε να είμαστε το living room της Αθήνας, ανοικτό και προσβάσιμο σε όποιον επιθυμεί να το απολαύσει» είναι η ατάκα που είχα κρατήσει στο πίσω μέρος του μυαλού από εκείνη την πρώτη ξενάγηση στο «Four Seasons» πέρυσι τον Μάρτιο και που φέτος, έναν δοκιμαστικό χρόνο και κάτι μετά, φαίνεται να αποκρυσταλλώνεται πλήρως, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Και δεν μιλώ μονάχα για το νέο και πολύ αυστηρό πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας Lead With Care, που εκπονήθηκε από το κορυφαίο ερευνητικό κέντρο Johns Hopkins Medicine International και διαπνέει πλέον κάθε πτυχή της εμπειρίας στα Four Seasons σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και για μια δυνατή ανανέωση στη γαστρονομική πρόταση του εμβληματικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με καρπούς που φαίνονται ήδη.

Το απλό μεσημέρι καθημερινής που το επισκέπτομαι, το βρίσκω να βουίζει από χαρούμενη ενέργεια, με πολλές αφίξεις στο πανέμορφο λόμπι του «Ναυσικά» και τις παραλίες και τις πισίνες του ολοζώντανες με κόσμο, στις απαραίτητες αποστάσεις, να απολαμβάνει τη μαγική ατμόσφαιρα στη χερσόνησο του Αστέρα. Όπως μάλιστα μου επιβεβαιώνουν η υπεύθυνη επικοινωνίας Έλια Κεντρωτά και ο hotel manager Παναγιώτης Σωπιάδης, «πέρα από το φανατικό διεθνές κοινό των «Four Seasons» που έχει κιόλας κάνει την εμφάνιση του, φέτος είναι πολλοί και οι Έλληνες που επιλέγουν, λόγω συνθηκών, είτε να περάσουν τις διακοπές τους εδώ είτε να έρθουν για το μπάνιο τους, γι’ αυτό και τα daybeds, ειδικά τα σαββατοκύριακα, είναι sold out από μέρες πριν».

«Four Seasons»: Η γευστική εμπειρία περνά σε άλλο επίπεδο - εικόνα 1
Ο πολύ ταλαντούχος σεφ Luca Piscazzi, άρτι αφιχθείς στο «Four Seasons»

Ξεκινώ τον γευστικό περίπλου από την ιταλική τρατορία «Mercato» που οδηγεί την κούρσα της ανανέωσης, μιας και στη βεράντα της που εποπτεύει τον κόλπο του Αστέρα φυσά πλέον διάστερος αέρας. Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο νεαρός αλλά πολύ ταλαντούχος Luca Piscazzi, chef de cuisine στο λονδρέζικο «La Dame de Pic» της πολυβραβευμένης και άκρως επιδραστικής σεφ Anne Sophie Pic, από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι πρόσφατα που το εστιατόριο κέρδισε το πολυπόθητο δεύτερο δεύτερο αστέρι. Έχοντας δουλέψει από τα 19 του σε κουζίνες μισελενάτων εστιατορίων και νιώθοντας έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα και να παρουσιάσει για πρώτη φορά κάτι δικό του, ο Luca καταθέτει στο «Mercato» τη δική του οπτική μιας αυθεντικής τρατορίας, που εστιάζει πριν απ’ όλα στη γεύση.

«Είναι το φαγητό που θα ήθελα να βρω σε μια τρατορία, με συνταγές από τη Ρώμη από την οποία κατάγομαι αλλά και από την περιοχή του Μιλάνο, της Τοσκάνης, της Σικελίας και της Νάπολης» μου λέει, δηλώνοντας υπέρμαχος της λιτής φιλοσοφίας του less is more, με λίγα υλικά σε κάθε πιάτο που αποδίδουν το maximum της γεύσης. Δοκιμάζω και γοητεύομαι από το vitello tonnato με το ροδαλό κρέας και την αφράτη κρέμα τόνου, την εξαιρετική κοτολέτα μιλανέζε με την αρωματική κρούστα, τα πολύ φίνα χειροποίητα ραβιόλι που γεμίζονται με ρικότα και σπανάκι και παίρνουν ένταση από παχύρευστη σος παρμεζάνας, καθώς και τα συγκλονιστικά μέσα στην απλότητα τους λινγκουίνι με νερό ντομάτας και αχινό, σαν να κάνεις βουτιά σε καταγάλανα καλοκαιρινά νερά. Την εικόνα συμπληρώνει ακόμα η πίτσα με τους miminal συνδυασμούς υλικών, όπως ας πούμε μια Margharita με βουβαλίσια μοτσαρέλα, αλλά και πολύ καλά επιδόρπια σαν τα κανόλι με κρέμα και τριμμένο φιστίκι.

«Four Seasons»: Η γευστική εμπειρία περνά σε άλλο επίπεδο - εικόνα 2
Ωραία μοντέρνα ελληνική κουζίνα σε χαλαρή ατμόσφαιρα σερβίρει η «Ταβέρνα 37»

Τα ωραία όμως δεν τελειώνουν εδώ. «Κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά και της καραντίνας κάναμε έναν απολογισμό της πρώτης χρονιάς, εντοπίσαμε κάποια λάθη και ανάγκες που δεν είχαμε προβλέψει, δουλέψαμε πολύ καινούργιες συνταγές και πλέον κάθε εστιατόριο έχει εντελώς δικό του χαρακτήρα και διάθεση» μου λέει ο executive chef του ξενοδοχείου και παλαιός γνώριμος της γαστρονομικής σκηνής της Αθήνας, Bertrand Valegeas. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται για παράδειγμα στο menu του beach bar «Kyma» που εμπλουτίστηκε με healthy προτάσεις, όπως τα poke bowls, το διαπιστώνω όμως ευθύς αμέσως και στην «Ταβέρνα 37» που στρώνει τα τραπέζια της πάνω στο κύμα στην ατμοσφαιρική παραλία του «Αρίωνα» και αποτελεί δικαίως μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές όλων των επισκεπτών του resort.

Ο ταλαντούχος σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Καρίνος έχει αναβαθμίσει την εικόνα με μοντέρνες ελληνικές σπεσιαλιτέ, βάζοντας στο παιχνίδι και πολύ φρέσκο ψάρι που προμηθεύονται καθημερινά από επιλεγμένους ψαρότοπους. Ταρτάρ από λαβράκι με ωραίο δάγκωμα και γλυκόπικρες νότες από αυγοτάραχο, ριζότο-γεμιστά με πολύ καλό χύλωμα και όλη τη γεύση του παραδοσιακού παρούσα, καθώς και φανταστικό κριθαρότο καραβίδας όλο θαλασσινή φινέτσα που πλέον σερβίρεται και σε άλλα «Four Seasons» ανά τον κόσμο, είναι κάποιες από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν, μαζί με την tailor made Weiss μπίρα που τους φτιάχνει η μυκονιάτικη boutique μικροζυθοποιία Mikonu και είναι από εκείνες τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

«Four Seasons»: Η γευστική εμπειρία περνά σε άλλο επίπεδο - εικόνα 3
To διάσημο «Beefbar» ανοίγει αυτές τις ημέρες μέσα στην επικράτεια του «Four Seasons»

Το λατινοαμερικάνικο εστιατόριο «Helios» τώρα, που απλώνεται γύρω από την πισίνα με τις ελιές του «Ναυσικά» είναι φαβορί για τις ώρες του ηλιοβασιλέματος με νέες σπεσιαλιτέ από τον πολύ καλό σεφ Αλέξανδρο Μακρόπουλο, cocktails και uptempo μουσικές από DJ τα παρασκευοσαββατοκύριακα, ενώ το γευστικό πανόραμα περιλαμβάνει από φέτος τη δυνατότητα για private dining σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες του resort, με μενού της απολύτου αρεσκείας σας που σερβίρεται σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας πάνω στο κύμα. Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν τέλος στο «Beefbar» που ανοίγει αυτές τις ημέρες στο ψηλόλιγνο κτίριο ανάμεσα στα δύο ξενοδοχεία του συγκροτήματος. Μοναδικό, όπως άλλωστε και κάθε μέλος της premium κρεατοφαγικής οικογένειας που δημιούργησε ο χαρισματικός entrepreneur Riccardo Giraudi με αφετηρία το κοσμοπολίτικο Μόντε Κάρλο, θα μοιράζει τη δράση του στο χώρο του lounge bar και του κύριου εστιατορίου, που βρίσκεται ένα επίπεδο πιο χαμηλά και προσφέρει απίθανη θέα στο Σαρωνικό.

«Four Seasons»: Η γευστική εμπειρία περνά σε άλλο επίπεδο - εικόνα 4
Τη δυνατότητα για private dining πάνω στο κύμα προσφέρει φέτος το πολυτελές resort

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Beefbar Athens

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.