Τέχνη και γεύση στο «TwentyOne»

Μια εικαστική παρέμβαση που δεν πρέπει να χάσετε θα μείνει για λίγες μέρες ακόμη στο φιλότεχνο εστιατόριο της Κηφισιάς. Τροφή για το μάτι και ωραία πιάτα στο τραπέζι.

Τέχνη και γεύση στο «TwentyOne»

Είναι πολύ ξεχωριστή η αίσθηση να τρως σ' ένα καλό εστιατόριο περικυκλωμένος από τέχνη, ανεβαίνει πολύ η εμπειρία. Γι αυτό σας προτείνω να μην χάσετε την ευκαιρία να φάτε στο «TwentyOne» επειδή μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου θα παρουσιάζεται στο χώρο του το εικαστικό δρώμενο Spaghetto, A Νice Pair.

Εκεί λοιπόν θα θαυμάσετε τα πολύ πρωτότυπα έργα των The Callas (Lakis & Aris Ionas) επιτοίχια υφαντά κεντήματα σηλαδή με υπέροχα ψυχεδελικά μοτίβα να συνομιλούν με τα έργα της Ολγας Μηλιαρέση-Φωκά σαν τους φοίνικες – έναν από νέον, κι έναν ακόμα χρυσό από 70s κατοικία του Hollywood που είχαν μπει εν είδη χριστουγεννιάτικων δέντρων τις γιορτές. Δεν θα΄ταν άσχημη ιδέα να παραταθει λίγες μέρες ακόμη αυτή η πολύ ατμοσφαιρική εγκατάσταση που επιμελήθηκε η αρχιτέκτων Δέσποινα Δαμάσκου.

Τέχνη και γεύση στο «TwentyOne» - εικόνα 1

Εν τω μεταξύ η κουζίνα του «TwentyOne» είναι προσεγμένη και νόστιμη και παίζει σε διαφορετικά ταμπλώ. Από τη μια με ιδέες κλασσικές σαν το γευστικότατο καρπάτσιο με ρόκα και παρμεζάνα, τα φρέσκα νιόκι σε απαλή comfort εκδοχή με κρέμα κατσικίσιου τυριού με σύκα και πεκορίνο τρούφας ή το ωραίο αρνάκι με σάλτσα από θυμάρι και μέλι με κρέμα μελιτζάνας και πατάτες. Από την άλλη εξωτισμούς σαν βασιλικό καβούρι με την χαρακτηριστική του γεύση υπογραμμισμένη με σάλτσα από τρούφα και yuzu η το δημοφιλές φιλέτοblack cod με miso μαύρο ρύζι και σάλτσα πορτοκαλιού. Στα οπωσδήποτε βάλτε την post- modern μπουγάτσα με εντυπωσιακά μαξιλαράκια ζύμης και κρέμα κανέλας.

Περισσότερες πληροφορίες

Twenty One Restaurant

(ξεν. «Τwenty Οne») Κολοκοτρώνη 21 & Μυκόνου, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/04/2024

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.