20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη

Το brunch, ο νόστιμος γάμος του πρωινού με το γεύμα, έχει ταιριάξει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία μας, σε μια τάση που ήρθε για να μείνει. Ξενοδοχεία, bar-restaurants και all day spots και bars μας δίνουν ιδέες για κάθε διάθεση.

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη

Λίγες αγάπες κρατάνε όσο αυτή των Αθηναίων για τα pancakes και τα αβγά Μπένεντικτ. Το brunch, ο νόστιμος γάμος του πρωινού με το γεύμα, που χωράει εξίσου αλμυρά και γλυκά εδέσματα, διεθνή classics και πειραγμένα ελληνικά σνακ, specialty καφέδες και κοκτέιλ, έχει ταιριάξει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία μας, σε μια τάση που ήρθε για να μείνει. Ξενοδοχεία, bar-restaurants και all day spots και bars μας δίνουν ιδέες για κάθε διάθεση.

Artisanal: Ενα μοναδικό ελληνικό brunch

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 1

Το brunch είναι καθημερινή υπόθεση στο πανέμορφο «Artisanal» της Κηφισιάς και αυτές οι ημέρες, που είμαστε όλοι λίγο πιο χαλαροί και σε γιορτινή διάθεση, προσφέρουν την τέλεια αφορμή για να το απολαύσουμε στην υπέροχα στολισμένη orangerie του. Ο ταλαντούχος σεφ του εστιατορίου Δημήτρης Δημητριάδης, που διακρίθηκε με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα», εμπνέεται από τις γεύσεις και τα υλικά της ελληνικής παράδοσης και προτείνει ένα υπέροχο σερί comfort πιάτων όπως οι αβγοφέτες με μέλι και μυζήθρα, ο βαθιά νόστιμος τραχανάς με φέτα και βασιλικό ή το πεϊνιρλί που στολίζεται με μανιτάρια, γραβιέρα και τηγανητό αβγό.

Δυνατό ελληνικό χρώμα έχουν ακόμη οι απαραίτητες παρασκευές με αβγά, όπως η ομελέτα με κολοκύθι, βασιλικό και γκερεμέζι, αλλά και τα ιδιαίτερα snacks, όπως η μπρουσκέτα με καγιανά, φέτα και φρέσκια σαλάτα, ενώ δεν λείπει μια ψαγμένη συλλογή τυριών από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Με όλα αυτά τα ωραία βέβαια η όρεξη ανοίγει, οπότε σε περίπτωση που το brunch εξελιχτεί σε καθωσπρέπει lunch, ειδικά τα μεσημέρια της Κυριακής που η δράση μεταφέρεται στην πολύ ατμοσφαιρική επάνω σάλα του κηφισιώτικου αρχοντικού, οι επιλογές περιλαμβάνουν ακόμη κοτόπουλο με πουρέ ριγανάτης πατάτας και σάλτσα λεμονιού, burger με μοσχαρίσιο κιμά και μελιτζανοσαλάτα και την ασυναγώνιστη ταλιάτα αρνιού γιουβέτσι με κρέμα λιαστής ντομάτας.

The Underdog: Εκλεκτός καφές και ψαγμένες νοστιμιές

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 2

Ένα από τα δημοφιλέστερα brunches στην πόλη σερβίρει το «Underdog» στον γραφικό πεζόδρομο της Ηρακλειδών. Μπορεί το all day bar στο νεοκλασικό του Θησείου να είναι γνωστό για τις εξαιρετικές ποικιλίες καφέ και τις ψαγμένες ετικέτες μπίρας, όμως και οι brunch προτάσεις του βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τους λόγους για να το επισκεφθείς. Σερβίρει καθημερινά, από τις 9 π.μ. μέχρι και τις 9 μ.μ., αβγά σε όλες τις πιθανές εκδοχές, χορταστικά burgers με μπιφτέκι από Black Angus ή κοτόπουλο, open sandwiches, ακόμη κι επιδόρπια γιαουρτιού και λαχταριστά pancakes.

Couleur Locale: Με την Αθήνα στο πιάτo

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 3

Πριν ή μετά τη βόλτα για shopping στην πολυσύχναστη αγορά του κέντρου, σας αξίζει μια στάση για brunch και χαλάρωση στην πιο cool ταράτσα του Μοναστηρακίου. Το «Couleur Locale» δεν φημίζεται μόνο για τα εξαιρετικά κοκτέιλ και τη μαγευτική θέα αλλά και για τη δημιουργική κουζίνα του. Σερβίρει brunch καθημερινά, από τις 10 π.μ. μέχρι και τις 6 μ.μ., στον προστατευμένο από το κρύο χώρο της ταράτσας του, με απαράμιλλη θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στο Ιστορικό Κέντρο. Έχετε να επιλέξετε από αβγά σε κλασικές και πολύ ενδιαφέρουσες εκδοχές, λαχταριστά γλυκά και αλμυρά pancakes αλλά και από τα χορταστικά πιάτα του lunch μενού.

Αξίζει να δοκιμάσετε τα αβγά Μπένεντικτ, που σερβίρονται πάνω σε φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί με παστράμι γαλοπούλας, σάλτσα ολαντέζ με πράσινη σαλάτα, ντοματίνια και γραβιέρα Νάξου, αλλά και τις πατάτες bravas με σουτζούκι πολίτικο Δράμας και αβγά μάτια. Όσοι προτιμάτε τις γλυκές γεύσεις τα λαχταριστά pancakes με κρέμα bueno και τραγανές μπάλες σοκολάτας θα σας ενθουσιάσουν.

Colonial (Γκολφ Γλυφάδας): Με δυνατή υπογραφή

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 4

Έναν ολοκαίνουργιο all day πόλο έλξης δημιούργησε το πλήρως ανανεωμένο εστιατόριο «Colonial» μέσα στους καταπράσινους κήπους του Γκολφ Γλυφάδας. Mε πολύ εύκολη πρόσβαση χάρη στο δωρεάν πάρκινγκ, μας υποδέχεται καθημερινά με μοντέρνες ελληνικές γεύσεις από τον πολυβραβευμένο σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος δημιουργεί και το πολύ ξεχωριστό μενού του brunch που σερβίρεται τα σαββατοκύριακα.

Στην κομψή σάλα του εστιατορίου εντοπίζουμε τη ζεστή γωνιά που μας αρέσει κι επιλέγουμε από μια πλούσια σειρά πολύ νόστιμων επιλογών με έντονο ελληνικό χρώμα – είτε αλμυρών, σαν τη στραπατσάδα με ντομάτα, φέτα και φρέσκια ρίγανη ή την ανοιχτή πίτα με λαχανικά, αλλαντικά, μελιτζανοσαλάτα και ξινοτύρι, είτε γλυκών, όπως οι τηγανίτες με μέλι και καρύδια και η μπουγάτσα που έρχεται αχνιστή και πασπαλισμένη με ζάχαρη. Από το πολύ ευρύ ρεπερτόριο δεν λείπουν οι ομελέτες, τα ξεχωριστά σάντουιτς και κάποια κύρια πιάτα για τις πιο προχωρημένες ώρες του μεσημεριού, που αξίζει να έχουν για παράδειγμα τη βαθιά νοστιμιά μιας μπολονέζ με χαρουπομακαρούνες και γραβιέρα Νάξου.

Da Bruno: I’m dreaming of a white truffle

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 5

Ο Δεκέμβριος στο «Da Bruno» έχει παραδοσιακά τη γεύση της πολύτιμης λευκής τρούφας, δίνοντας στο πολύ ατμοσφαιρικό ιταλικό resto του Παλαιού Φαλήρου την ευκαιρία να αποχαιρετήσει το 2019 και να υποδεχτεί το 2020 με δύο πολύ ιδιαίτερα brunches. Έτσι, λοιπόν, την τελευταία ημέρα του χρόνου αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς μας υποδέχεται από τις 10 το πρωί με σπέσιαλ πιάτα αλά καρτ.

Τους λάτρεις των αβγών περιμένουν για παράδειγμα scrambled και croque madame με λευκή τρούφα, ενώ ο πολύ ξεχωριστός μύκητας από την περιοχή της Άλμπα στολίζει ακόμη τα κροστίνι με σολομό και αβοκάντο, την πολύ ιδιαίτερη πίτσα tartufato με αβγό και πεκορίνο τρούφας μέχρι και το Dry Martini με το οποίο θα μας καλωσορίσουν στο –όπως πάντα– πολύ όμορφα στολισμένο εστιατόριο. Ιταλιάνικες γιορτές χωρίς πανετόνε ασφαλώς δεν νοούνται, εξ ου και το αφράτο γλυκό έδεσμα θα σερβιριστεί σε μια ιδιαίτερα festive εκδοχή με ρικότα και φρούτα του δάσους, βάζοντας τη γλυκιά πινελιά σε αυτήν την ξεχωριστή brunch εμπειρία.

Villa Grigio 46: Εδώ το brunch έχει θέμα

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 6

Το σοφιστικέ vino e aperitivo bar του Παλαιού Φαλήρου μας έχει συνηθίσει στα πολύ ιδιαίτερα brunches και οι γιορτινές ημέρες δεν αποτελούν εξαίρεση. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αλλά και την Κυριακή 5/1 μας υποδέχεται υπέροχα στολισμένο, με ένα πλήρες μενού αφιερωμένο στη διάσημη λευκή τρούφα της Άλμπα. Πανίνι με καρπάτσιο, πεκορίνο τρούφας και φέτες λευκής τρούφας, croque monsieur με σάλτσα παρμεζάνας και λευκή τρούφα, ρικότα με φρούτα του δάσους και μέλι λευκής τρούφας είναι μονάχα κάποια από τα πολύ ιδιαίτερα «λευκά» εδέσματα που μας περιμένουν να τα απολαύσουμε, ενώ η καινούργια χρονιά φέρνει νέα θεματικά brunches, όπως το πολίτικο με guest chef από την Κωνσταντινούπολη αλλά κι ένα πολύ ξεχωριστό και αφιερωμένο στους ήρωες της Disney.

Musique Cafe: Global must με ελληνικές νότες

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 7

Σημείο αναφοράς σε μία από τις πιο ζωηρές πιάτσες της πόλης, το «Musique Café» έχει φέρει στην Πλατεία Προσκόπων το ναξιώτικο ταμπεραμέντο του, κερδίζοντας την προσοχή του Παγκρατίου χάρη στην comfort υφή όχι μόνο των γεύσεων αλλά και της αύρας του. Αυτήν τη ζεστή του οικειότητα περνά και στο νέο brunch menu, που ανοίγεται σε όλες τις ημέρες της εβδομάδας, προσφέροντάς μας ακόμη περισσότερες αφορμές για γευστικό ραχάτι στη σάλα του.

Όπως είναι φυσικό, τα αβγά πρωταγωνιστούν στο μενού, με αφράτες ομελέτες να αγκαλιάζουν καπνιστό απάκι και χανιώτικη γραβιέρα με τσίλι αλλά και scrambled eggs να στέκονται λαχταριστά δίπλα σε καπνιστό σολομό, αβοκάντο και ψωμί dinkel. Ta pancakes, που σερβίρονται με πραλίνα φουντουκιού και τριμμένο μπισκότο, φέρνουν στα πεινασμένα μας απομεσήμερα την πληθωρική απόλαυση που χρειάζονται, ενώ στις αβγοφέτες με θυμαρίσιο μέλι και μους ανθότυρου εξαιρετικά υλικά ντύνουν με ελληνική γλύκα το διεθνές φαβορί, δίνοντας κοσμοπολίτικη αύρα στη σεζόν.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Weekends at Winter Garden

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 8

Χειροποίητα μπριός και γαλλικά κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας που μόλις βγήκαν από το φούρνο σε ιδανική αρμονία με το φρέσκο ελληνικό βούτυρο και το μέλι καστανιάς ή τη σπιτική μαρμελάδα με φρούτα εποχής και κρέμα με μοσχολέμονο, που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι ζαχαροπλάστες του ιστορικού ξενοδοχείου, αφράτο χειροποίητο τσουρέκι με μαστίχα, διά χειρός του pastry chef Ευγένιου Βαρδακαστάνη, και μια δημιουργική παλέτα αλμυρών εδεσμάτων που επιμελούνται ο executive chef Αστέριος Κουστούδης και η ταλαντούχα ομάδα του έχουν κάνει το Weekends at Winter Garden (€ 48/άτομο) θεσμό.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ., υπό τους γλυκούς ήχους της μουσικής, πέρα από το καλαθάκι με τα εξαιρετικά αρτοποιήματα, τα ροφήματα και τους ενεργειακούς χυμούς, θα επιλέξετε ορεκτικό και κυρίως από το μενού, ξεκινώντας με επιλογές όπως το μίνι ραβιόλι λαχανικών με καβούρι, αβοκάντο κι εσπεριδοειδή και το jamon Serrano με ζεστή σαλάτα από μανιτάρια του δάσους, τρούφα και αποξηραμένα βύσσινα. Η εμπειρία απογειώνεται με τα κυρίως πιάτα που περιλαμβάνουν δημιουργίες με βιολογικά αβγά, όπως μελάτα με σολομό μαρινέ και καπνιστό σολομό Le Jajik ή benedict με αστακό και σάλτσα hollandaise, αλλά και πιάτο ημέρας. Όλα συνοδεύονται από ένα ποτήρι γαλλική σαμπάνια, ενώ η πλούσια ποικιλία επιδορπίων επισφραγίζει την εμπειρία.

Ark: Brunching σε γαλάζιο φόντο

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 9

Κάθε Κυριακή το «Ark» φέρνει στο τραπέζι μας τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής γης και γεύσεις πολύ ιδιαίτερες, με τη σφραγίδα του ταλαντούχου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, κάνοντας το brunch του πολυτελούς all day εστιατορίου της Γλυφάδας ένα από τα καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα ολόκληρης της Αθήνας. Αν βρεθείτε από νωρίς στον πανέμορφο χώρο πάνω στη θάλασσα, θα σας περιμένει έως τις 12.30 μ.μ. ένας κατάφορτος πρωινός μπουφές με όλων των ειδών τις λιχουδιές αλλά και τα αβγά της επιλογής σας σε εξαιρετική τιμή (€ 19,50/άτομο).

Από εκεί και πέρα, οι αλά καρτ επιλογές χαρίζουν στην ομορφότερη ημέρα της εβδομάδας το γευστικό περιτύλιγμα που της αξίζει. Υπέροχες πίτες –σήμα κατατεθέν του Μπαξεβάνη–, από τυρόπιτα και χορτόπιτα που ψήνονται στον ξυλόφουρνο μέχρι κρητική μυζηθρόπιτα με μέλι και κανέλα, αφράτα pancakes με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας, μια ολόκληρη σειρά συνταγών με αβγά αλλά και τέλεια σάντουιτς, φρεσκοστυμμένοι χυμοί και υγιεινά smoothies εγγυώνται ένα τέλειο κυριακάτικο brunch με το πανόραμα του Σαρωνικού για φόντο. Αξίζει να συνοδεύσετε τις γεύσεις με το εκλεκτό signature χαρμάνι καφέ του «Ark» και, καθώς περνά η ώρα, με κάποιο από τα δημιουργικά κοκτέιλ της μπάρας, που διακρίνεται σταθερά στα Αθηνόραμα Bar Awards.

The Rabbit Punch: Croque madame και coffee cocktails στο Παγκράτι

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 10

Το «Rabbit Punch» απέκτησε γρήγορα τη δική του φήμη ως ένα από τα γευστικότερα brunch spots στο Παγκράτι. Με δυνατά ατού τις specialty ποικιλίες καφέ από το αθηναϊκό roastery The Underdog και τα πρωτότυπα coffee cocktails, σου δίνει τις καλύτερες επιλογές για να συνοδεύσεις τις γευστικές προτάσεις του all day brunch μενού. Σερβίρει καθημερινά αβγά, από τηγανητά μέχρι Μπένεντικτ κι εκλεπτυσμένα croque madame, open sandwiches, πίτσες, νάτσος με τσίλι κον κάρνε, νόστιμα hot dogs, σαλάτες, επιδόρπια γιαουρτιού και λαχταριστά pancakes σε κολασμένους γευστικούς συνδυασμούς.

nice n easy: Το πιο bio healthy ξεκίνημα της ημέρας

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 11

Τα κάναμε αμέσως στέκια μας τα nice n easy για την πολύ ξεχωριστή bio healthy και μαζί γκουρμέ φιλοσοφία τους, που παίζει χωρίς αντίπαλο σε ολόκληρη την Αθήνα. Το ίδιο γευστικό DNA, με πολλές gluten free και vegan επιλογές και ιδιαίτερη έμφαση στα superfoods και στις βιολογικές πρώτες ύλες, διαπνέει και το καθημερινό πρωινό και brunch των nice n easy, για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας γεμάτοι ενέργεια και δύναμη.

Είτε κάνουμε βόλτα στο Κολωνάκι είτε στην Κηφισιά, λοιπόν, έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε υπέροχες συνταγές με βιολογικά αβγά, wellness πειρασμούς σαν το Morning Green Bowl με κέιλ, σπανάκι, κινόα και αβοκάντο αλλά και ξεχωριστές vegetarian ιδέες όπως το Chili sin carne με κιμά σόγιας, φασόλια και καλαμπόκι. Αν αγαπάτε τις πιο γλυκές γεύσεις, αξίζει να επενδύσετε στα pancakes με προζύμι, που σερβίρονται με πολλά και διαφορετικά toppings, ή τις πολύ πληθωρικές αβγοφέτες από τσουρέκι με κρέμα μασκαρπόνε και μπανάνα, ενώ μια ολόκληρη σειρά από εκλεκτά ροφήματα, ζεστά και κρύα τσάγια, smoothies και ολόφρεσκους χυμούς ολοκληρώνουν την υγιεινή πανδαισία.

Άρωμα Πλατείας: Για pancake & egg lovers

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 12

Σε περίπτωση που ψάχνετε τον πιο cosy χώρο για brunch στη Νέα Σμύρνη πρέπει να επισκεφθείτε το «Άρωμα Πλατείας», φυσικά στην κεντρική πλατεία. Το all day bar με το άνετο εσωτερικό δεν φημίζεται μόνο για τις καλές μουσικές και τα ιδιαίτερα events αλλά και για τα νόστιμα pancakes που σερβίρει τα σαββατοκύριακα. Ειδικά στις γιορτές, είναι το ιδανικό, όμορφα στολισμένο spot για all day χαλάρωση στους άνετους καναπέδες ή στο lounge bar για καφέ, κοκτέιλ κι ελαφρύ γεύμα δίπλα στο τζάκι.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 11 π.μ. μέχρι και τις 6 μ.μ., προσφέρει brunch μενού από το οποίο δεν λείπουν τα κλασικά σερβιρίσματα αβγών, τα croque madame και croque monsieur, sweet & salty french toasts καθώς και τα λαχταριστά pancakes σε γλυκές και αλμυρές βερσιόν, όπως τα γλυκά pancakes banoffee ή τα αλμυρά με μπέικον, μανιτάρια και bbq sauce. Θα συνδυάσετε τις επιλογές του μενού με τις προτάσεις για early drinks και κλασικά κοκτέιλ, όπως Aperol Spritz και Bloody Mary.

Minnie the Moocher: Festive brunching στην Τσακάλωφ

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 13

Το στολισμένο Κολωνάκι με τις λαμπερές βιτρίνες και τις street μουσικές μονοπωλεί τις βόλτες μας και το κυριακάτικο brunch-θεσμός του «Minnie the Moocher» στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ απογειώνει τα γιορτινά vibes και, ειδικά τέτοιες μέρες, δεν χάνεται! Χειροποιητες τραγανές πίτσες με αυθεντική ιταλική ζύμη κι επιλογές σε αβγά, σε όποια εκδοχή μπορείς να φανταστείς (δεν χάνουμε με τίποτε τα Benedict με αφράτο muffin, μανιτάρι πορτομπέλο, χοιρινή ωμοπλάτη, αβγά ποσέ και σάλτσα ολαντέζ), είναι μερικά από τα highlights της κάρτας του brunch.

Τα απολαμβάνουμε από τις 12 το μεσημέρι, πιάνοντας θέση στους άνετους καναπέδες του ατμοσφαιρικού all day bar-restaurant που έχει γίνει στέκι για τους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας και των fusion γεύσεων και με συνοδεία υπέροχα ροφήματα αλλά και φοβερά κοκτέιλ. Για τους healthy fans το vegan πρωινό των πρωταθλητών με tofu scramble είναι must, ενώ κανένα brunch δεν είναι brunch χωρίς λαχταριστά pancakes με σοκολάτα, μπανάνα και φουντούκια ή μέλι, σιρόπι σφενδάμου και φρούτα.

Baratin Drink & Dine Home Bar: New Yorkish comfort

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 14

Αν αυτές τις ημέρες σκέφτεστε μια βόλτα εκτός κέντρου κι έξω απ’ τα συνηθισμένα, ανακαλύψτε την ανερχόμενη πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας που μεγαλώνει, ξεκινώντας με brunch ή πρωινό στο πλατύ πεζοδρόμιο της Λεωφ. Δεκελείας. Στον όμορφο, οικείο χώρο του «Baratin», με αισθητικη νεοϋορκέζικου loft, κάθε γωνιά έχει τη χάρη της, με άπλα και πολύ άνετα καθίσματα. H ημέρα ξεκινά με αρωματικό, βιολογικό καφέ δίπλα σε λαχταριστές brunch επιλογές: ένα τραγανό croque madame, ένα bagel με καπνιστό σολομό ή κάποιο pancake-πειρασμός, με σπιτική ζυμή, που στάζει πραλίνα φουντουκιού. Για έξτρα ενέργεια κλείστε με έναν θρεπτικό χυμό που μιξάρει παντζάρι, μήλο, καρότο, λάιμ και μέντα.

Tailor’s House: Σε σκηνικό αρχοντικό και γιορτινό

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 15

Λαχταριστά pancakes με σοκολάτα, αβγά Μπένεντικτ και με διάφορους άλλους τρόπους, ευφάνταστα σάντουιτς συνοδεία φρέσκιας σαλάτας είναι μόνο μερικές από τις γευστικές επιλογές που έχουν κάνει το brunch του νέου all day bar-restaurant στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης σημείο αναφοράς. Με τα παραμυθένια καρουζέλ να στολίζουν την μπάρα του και τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα να ταιριάζει γάντι στην decadent-chic ατμόσφαιρα του αρχοντικού, το σκηνικό είναι ό,τι πρέπει για comfort γευστικές συναντήσεις σε συνδυασμό με τα ψώνια και τις βόλτες στο κέντρο της πόλης αλλά και τις πολιτιστικές εξόδους των γιορτών.

Specialty καφέδες και ροφήματα μας τονώνουν, προτού δώσουν τη θέση τους στα υπέροχα χειμωνιάτικα κοκτέιλ του Βαγγέλη Γρηγορόπουλου και της ομάδας του, όπως το Bitter truth με βάση το Jack Daniels, αρώματα από καραμέλα και σοκολάτα και πινελιές από παλαιωμένο βερμούτ και το Trick or treat με βάση το bourbon, συνδυασμένο με λικέρ maraschino και κολοκύθα. Πέρα από τις αμιγώς brunch προτάσεις, ο κατάλογος σε επιμέλεια του Γιάννη Γκολφινόπουλου έχει ακόμη πολλά comfort πιάτα, ενώ οι ωραίες μουσικές από DJs και τα γιορτινά πάρτι θα μας κάνουν να ξανάρθουμε και τις βραδινές ώρες.

Aethrion / Hilton Αθηνών: Η πολυτέλεια της καθημερινότητας

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 16

Tο καθημερινό brunch στο «Aethrion», το κομψό all day coffee & lounge bar στο λόμπι του «Hilton» είναι μια πολύ ξεχωριστή πρόταση για μια όμορφη ανάπαυλα από την καθημερινότητα. Απολαμβάνοντας τη θέα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου με μονοποικιλιακό καφέ από την Κολομβία ή την Κόστα Ρίκα, τσάι Dilmah, ροφήματα Anassa από ελληνικά βότανα ή μια ζεστή σοκολάτα με καραμέλα και αλάτι Ιμαλαΐων. Το μενού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, french toast με μαστίχα και σος ανγκλέζ, αβγά τηγανητά με μανιτάρια πορτομπέλο και προσούτο San Daniele και αβγά ποσέ με κουλούρι Θεσσαλονίκης και αρσενικό Νάξου.

Συνοδεύστε το brunch σας με ένα αφρώδες κοκτέιλ, όπως το Passion με αγγούρι και λικέρ βιολέτα ή το Mango Splash με μάνγκο και bitters σοκολάτας. Αν χρειάζεστε περισσότερη ενέργεια, επιλέξτε χορταστικά σάντουιτς ή τα περίφημα healthy bowls, ήτοι πλούσιες σαλάτες με απόλυτη ισορροπία σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Ανοιχτό καθημερινά, από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ., το «Aethrion» είναι ωραία πρόταση και για να δουλέψεις με το laptop σου, καθώς διαθέτει ήρεμη, χαλαρωτική ατμόσφαιρα και ειδικά εξοπλισμένο internet station, ενώ ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν προσφέρει η έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη γέννηση και τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του «Hilton».

Frankie Gastro Bar @ Χαϊδάρι: Η δημιουργικότητα από το πρωί φαίνεται!

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 17

Το all day comfort εστιατόριο στο Δάσος Χαϊδαρίου είναι ένα complete restaurant with breakfast benefits αφού, πέρα από το lunch & dinner menu, από τις 10 το πρωί φέρνει προτάσεις όπως μπουκίτσες από φρέσκο χοιρινό λαιμό με σάλτσα φέτας πάνω σε τραγανό ψωμί, αβγά Μπένεντικτ με μπέικον, τραγανό ψωμί και κρέμα τυριού ή croque madame με προσούτο, νιφάδες παρμεζάνας, αβγά μάτια (sunny side up eggs) και μπεσαμέλ.

Εκτός από τα κλασικά, δοκιμάστε σάντουιτς με σολομό ή μοσχάρι παγιάρ, αλμυρά pancakes με χοιρομέρι, τυρί και κρέμα παρμεζάνας αλλά κι ένα δυνατό μπέργκερ με τρία μπιφτέκια, χειροποίητη καπνιστή μαγιονέζα, γκούντα, καραμελωμένα κρεμμύδια και βράχους πατάτας. Όσο για τους γλυκατζήδες, ο σεφ Άγγελος Γκιόκας υπογράφει γιαούρτι με μούσλι, μέλι και φρούτα, pancakes με πραλίνα φουντουκιού και θρυμματισμένη βάφλα ή με σιρόπι σφενδάμου και βούτυρο αλλά και cheesecake με αλμυρή καραμέλα, βούτυρο και κάσιους.

Gulliver Athens Bar: Pancakes και καγιανάς σε παραμυθένιο σκηνικό

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 18

Το «Gulliver», το all day bar στη στοά της Κολοκοτρώνη με το παραμυθένιο σκηνικό, εκτός από τα πρωτότυπα κοκτέιλ που σερβίρει τα βράδια, φημίζεται και για τις προτάσεις της comfort κουζίνας του. Ειδικά για τα σαββατοκύριακα έχει σχεδιάσει ένα brunch menu με χορταστικές προτάσεις, όπως γλυκά και αλμυρά pancakes, αβγά σε παραδοσιακές και μοντέρνες υφές, open toasts και χορταστικά quesadillas. Θα δοκιμάσετε τον παραδοσιακό καγιανά με παξιμαδάκια χαρουπιού και ξύγαλο και, αν πεινάτε αρκετά, θα επιλέξετε το American breakfast με δύο τηγανητά αβγά, ντοματίνια, αλλαντικό και τυρί κι επιπλέον κέικ και φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.

Thea Terrace: Με θέα στην Ακρόπολη

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 19

Σε ένα από τα πιο γιορτινά σημεία του κέντρου, δυο βήματα από το Σύνταγμα και τις μπουτίκ της Ερμού και πάνω στη ζωηρή πιάτσα της Απόλλωνος, παίρνοντας το ασανσέρ για τo roof garden του ξενοδοχείου «Central», είναι σαν να ταξιδεύεις στην καρδιά της πόλης αλλά και ταυτόχρονα μακριά…

Με φόντο το εντυπωσιακό πανόραμα της Πλάκας και της Ακρόπολης, ο μοντέρνος χώρος με το metropolitan ύφος μάς προδιαθέτει για χαλαρό brunch μετά τα ψώνια ή πριν από τα εορταστικά θεάματα. Μηλόπιτες, σοκολατόπιτες αλλά και γιαούρτι με μέλι και καρύδια ή μια υγιεινή εκδοχή του club sandwich με καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα light, μαρούλι και αγγούρι, χωρίς να λείπει και η κλασική βερσιόν, μας δίνουν δυνάμεις για να συνεχίσουμε τις βόλτες. Στον κατάλογο του brunch βρίσκουμε ακόμη πίτσες, ποικιλίες τυριών, τοστ και cheesecake, ενώ τα signature cocktails του Αλέξανδρου Γκικόπουλου είναι ό,τι πρέπει για τις γιορτινές προπόσεις, όπως και για να συνοδεύσετε τις γεύσεις των σεφ Μάριου Σταματάκη και Κωστή Κουτουλάκη.

Palmie bistro: Είσαι τύπος μεσογειακός ή spa;

20 ξεχωριστές προτάσεις για brunch στην πόλη - εικόνα 20

Έναν ιδιαίτερο κατάλογο για πρωινό και brunch βρίσκουμε στην ανανεωμένη γευστική πρόταση της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων ποιοτικού casual dining. Στα φιλικά καταστήματά της σε σημεία-κλειδιά, σε εμπορικά κέντρα και δημοφιλείς πιάτσες, όπως η πρόσφατη άφιξη στην Αδριανού στο Μοναστηράκι, δίνουμε ραντεβού από το πρωί για πληθωρικά pancakes με τηγανητό αβγό, αβοκάντο, τυριά, ντομάτα και ντρέσινγκ μαγιονέζας ή με σοκολάτα, μπανάνα και καραμέλα, αβγά με διάφορους τρόπους, ντάκο, σπέσιαλ μπολ δημητριακών, επιδόρπια όπως το Myyo με γιαούρτι και γλυκό βύσσινο, χυμούς και ευφάνταστα ροφήματα.

Οι δια­φορετικές κατηγορίες πρωινών, από το ολυμπιακό και το μεσογειακό μέχρι το spa, ακολουθούν τις νέες τάσεις δίνοντας ελληνικό και υγιεινό χρώμα στη διατροφή μας, ενώ για όσους το brunch ρέπει περισσότερο προς το lunch μια καλή ιδέα είναι τα νάτσος με κοτόπουλο αλλά και, βέβαια, τα burgers για κάθε στιλ, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν και με μια σειρά από ελληνικές μπίρες.


Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Palmie Bistro

Πλατεία Βικτωρίας 5, Κυψέλη
  • Εστιατόρια

Palmie Bistro

Λεωφ. Δημοκρατίας 67, Escape Center, Ίλιον
  • Εστιατόρια

Palmie Bistro

Ιοφώντος 29-31, πλ. Κάραβελ, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Palmie Bistro

Ανδρέα Παπανδρέου 35 (Εμπορικό Κέντρο Τhe Mall), Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Palmie Bistro

Θηβών 228, Village Park Ρέντη
  • Εστιατόρια

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Thea Terrace Bar

(ξεν. «Central Hotel») Απόλλωνος 21, κέντρο
  • Εστιατόρια

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Minnie The Moocher

Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Couleur Locale

Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι
  • Bars

Underdog (The)

Ηρακλειδών 8, Θησείο
  • Bars

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Baratin

Λεωφ. Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Palmie Bistro

Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, Αγ. Δημήτριος
  • Εστιατόρια

Palmie Bistro

Λεωφ. Κηφισού 96-98 (εμπορ. κέντρο River West, δίπλα στο ΙΚΕΑ), Αιγάλεω
  • Εστιατόρια

Palmie Bistro

Λεωφ. Κηφισίας 41-45 (Αvenue Center), Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Palmie Bistro

Λεωφ. Γρέγου 58Β, Πόρτο Ράφτη
  • Εστιατόρια

Winter Garden City Lounge

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Rabbit Punch (The)

Ευφρανόρος 40, Παγκράτι
  • Bars

Colonial

Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Tailor’s House

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, κέντρο
  • Bars

Frankie Gastro Bar

Γ. Παπανδρέου 57, Χαϊδάρι
  • Εστιατόρια

Palmie Bistro

Ευαγγελίστριας 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Palmie Bistro

Αδριανού 27, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.