Το νέο «Musique Café & More» είναι μοντέρνο και ναξιώτικο

Δεύτερο «Musique Café & More» στη Νάξο, τόπο καταγωγής των ιδιοκτητών του δημοφιλούς εστιατορίου του Παγκρατίου, πάνω στην παραλία του Αγίου Γεωργίου, με συναρπαστική θέα στην επιβλητική Πορτάρα.

Το νέο «Musique Café & More» είναι μοντέρνο και ναξιώτικο

Ντιζαϊνάτη σάλα με χαλαρή ατμόσφαιρα, δροσερή και με τη σφραγίδα των θερινών αργών ρυθμών η σκεπαστή βεράντα, σε καλωσορίζουν από την είσοδο στο θαλασσινό κάδρο του γαλάζιου καθώς ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Καστρίσιος και ο αρχιτέκτονας Σωτήρης Μαλάς, διαμόρφωσαν αρμονικά έναν ενιαίο χώρο κυκλαδίτικης αισθητικής. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζει το πάτωμα αλλά και το τεράστιο μπαρ έχουν κατασκευαστεί από μωσαϊκό, ενώ τα μαρμάρινα και τραπέζια και οι καρέκλες από μπαμπού δίνουν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε μιαν άλλη εποχή.

Την κουζίνα του εστιατορίου επιμελείται όπως και στο «Musique Cafe & More» του Παγκρατίου, ο σεφ Δημήτρης Βλάχος και έχει καρδιά που χτυπάει στο ρυθμό των ολόφρεσκων ναξιώτικων προϊόντων. Διότι τα πάντα εδώ, έρχονται από τη φάρμα που έφτιαξαν οι ιδιοκτήτες στο χωριό τους, τις Εγγαρές, αποκλειστικά και μόνο για να τροφοδοτούν τα εστιατόριά τους, στη Νάξο και στην Αθήνα. Κοτόπουλα και κοκόρια, αβγά, αρνιά, κατσίκια, γουρουνόπουλα, μια τεράστια γκάμα από λαχανικά και φρούτα ανάλογα με την εποχή, αρωματικά βότανα και χόρτα, ενώ όλα τα τυριά καθώς και το μοσχαρίσιο κρέας είναι από τη Νάξο.

Το νέο «Musique Café & More» είναι μοντέρνο και ναξιώτικο - εικόνα 1

Τα πιάτα του κυρίως μενού, δείχνουν μια παιχνιδιάρικη διάθεση που αξιοποιεί τη μεσογεική fusion τάση αλλά που στηρίζεται γερά στην υπεροχή των τοπικών προϊόντων. Η σταβλίσια με θαλασσινό αλάτι βρίσκεται δίπλα στο burger με τηγανητό καβούρι και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, τα Linguine με φρέσκια μαύρη τρούφα και μοσχαρίσιο καρπάτσο συνυπάρχουν με το παραδοσιακό απειραθίτικο χοιρινό ρόστο και τον φρέσκο μπακαλιάρο ποσέ με νιόκι πατάτας (ό, τι κι αν πάρετε πάντως, ζητήστε οπωσδήποτε και μια έξτρα μερίδα χρυσαφένιες πατάτες Νάξου -ασυναγώνιστες). Σχεδόν καθημερινά διαμορφώνεται ένα μίνι ιδιαίτερο μενού ημέρας, ανάλογα με την έμπνευση της κουζίνας που περιλαμβάνει ορεκτικά, κυρίως πιάτα και γλυκά. Στα συν, η φροντισμένη λίστα κρασιών κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και με επιλεγμένες ετικέτες ξένων οίνων.

Πέρα από το καλό φαγητό όμως, το μαγαζί, έχει γίνει ήδη ένα στέκι, όπου μπορείς να πας μόνος με τον υπολογιστή σου ή το βιβλίο σου, να απολαύσεις την υπέροχη θέα, να συναντήσεις φίλους για «υψηλές» συζητήσεις, να ρεμβάσεις το ηλιοβασίλεμα, ή να γιορτάσεις μια ιδιαίτερη στιγμή, ατενίζοντας την επιβλητική Πορτάρα από την σούπερ βεράντα του.

Το εστιατόριο λειτουργεί από τις 8 το πρωί προσφέροντας πρωινό, brunch μέχρι τη 1 το μεσημέρι, και συνεχίζει με τον κυρίως κατάλογο μέχρι τις 3 μετά τα μεσάνυχτα! Εξυπακούεται ότι το μπαρ είναι πάντα ανοιχτό για ποτό, κοκτέιλς ή ένα δροσερό ποτήρι κρασί.

iΟδός Αριάδνης, Παραλία Αγίου Γεωργίου, Νάξος (δίπλα στη Μαρίνα) | 2285027278 - 6987556383 | Facebook, Instagram musiquecafenaxos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.