«Διόνυσος Zonar's»: Η Αθήνα στα καλύτερά της

Πολλοί λένε ότι «βλέπουν» Ακρόπολη, αν υπάρχει όμως ένα εστιατόριο που μπορεί να περηφανευτεί ότι έχει το πιο προνομιακό τετ-α-τετ με τον ιερό βράχο, αυτό είναι το «Διόνυσος Zonar’s».

«Διόνυσος Zonar's»: Η Αθήνα στα καλύτερά της

Πολλοί λένε ότι «βλέπουν» Ακρόπολη, αν υπάρχει όμως ένα εστιατόριο που μπορεί να περηφανευτεί ότι έχει το πιο προνομιακό τετ-α-τετ με τον ιερό βράχο, αυτό είναι το «Διόνυσος Zonar’s». Το ιστορικό εστιατόριο-τοπόσημο έχει φιλοξενήσει στον κομψό και πολυτελή χώρο του –η διακόσμηση του οποίου φέρει την υπογραφή εμβληματικών καλλιτεχνών όπως ο Γιάννης Μόραλης και η Eλένη Bερναρδάκη– όλες τις διασημότητες που έχουν επισκεφθεί την πόλη μας τα τελευταία 50 χρόνια. Αλλά και για εμάς τους Αθηναίους μια βραδιά στο «Διόνυσος Zonar’s» αποτελεί εμπειρία, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που το εστιατόριο και το caf βγαίνουν έξω, το πρώτο στις βεράντες του και το δεύτερο στην αυλή.

Φέτος, μάλιστα, βρίσκουμε τον «Διόνυσο» ανανεωμένο και με έντονη τη σφραγίδα της ελληνικότητας. Το μενού του εστιατορίου και του cafe, που υπογράφει ο νέος σεφ Θοδωρής Αφεντάκης, έχει σαφές «γαλανόλευκο» πρόσημο, το οποίο υπογραμμίζουν τα προϊόντα Ελλήνων μικρών παραγωγών που χρησιμοποιούν εδώ. Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί και η λίστα κρασιών, που αποθεώνει τον ελληνικό αμπελώνα.

«Διόνυσος Zonar's»: Η Αθήνα στα καλύτερά της - εικόνα 1

Στον «Διόνυσο» μπορείτε να έρθετε όλες τις ώρες της ημέρας: από το πρωί για ένα πλούσιο πρωινό και καφέ, για γεύμα και δείπνο και στους δύο χώρους του αλλά και για το εξαιρετικό brunch (12 μ.-2 μ.μ.) και το tapas bar που προτείνει ιδανικούς συνδυασμούς ποτού και μεζέ. Το «Διόνυσος Zonar’s» σε οποιαδήποτε εκδοχή του (εστιατόριο, caf, tapas bar) είναι το ιδανικό σημείο συνάντησης πριν ή μετά τη βόλτα στο ωραιότερο σημείο της Αθήνας – κι ένα από τα ωραιότερα του κόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες

Διόνυσος Zonar's

Ροβέρτου Γκάλλι 43, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.