«Διόνυσος Zonar's»: Η Αθήνα στα καλύτερά της

Πολλοί λένε ότι «βλέπουν» Ακρόπολη, αν υπάρχει όμως ένα εστιατόριο που μπορεί να περηφανευτεί ότι έχει το πιο προνομιακό τετ-α-τετ με τον ιερό βράχο, αυτό είναι το «Διόνυσος Zonar’s».

«Διόνυσος Zonar's»: Η Αθήνα στα καλύτερά της

Πολλοί λένε ότι «βλέπουν» Ακρόπολη, αν υπάρχει όμως ένα εστιατόριο που μπορεί να περηφανευτεί ότι έχει το πιο προνομιακό τετ-α-τετ με τον ιερό βράχο, αυτό είναι το «Διόνυσος Zonar’s». Το ιστορικό εστιατόριο-τοπόσημο έχει φιλοξενήσει στον κομψό και πολυτελή χώρο του –η διακόσμηση του οποίου φέρει την υπογραφή εμβληματικών καλλιτεχνών όπως ο Γιάννης Μόραλης και η Eλένη Bερναρδάκη– όλες τις διασημότητες που έχουν επισκεφθεί την πόλη μας τα τελευταία 50 χρόνια. Αλλά και για εμάς τους Αθηναίους μια βραδιά στο «Διόνυσος Zonar’s» αποτελεί εμπειρία, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που το εστιατόριο και το caf βγαίνουν έξω, το πρώτο στις βεράντες του και το δεύτερο στην αυλή.

Φέτος, μάλιστα, βρίσκουμε τον «Διόνυσο» ανανεωμένο και με έντονη τη σφραγίδα της ελληνικότητας. Το μενού του εστιατορίου και του cafe, που υπογράφει ο νέος σεφ Θοδωρής Αφεντάκης, έχει σαφές «γαλανόλευκο» πρόσημο, το οποίο υπογραμμίζουν τα προϊόντα Ελλήνων μικρών παραγωγών που χρησιμοποιούν εδώ. Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί και η λίστα κρασιών, που αποθεώνει τον ελληνικό αμπελώνα.

«Διόνυσος Zonar's»: Η Αθήνα στα καλύτερά της - εικόνα 1

Στον «Διόνυσο» μπορείτε να έρθετε όλες τις ώρες της ημέρας: από το πρωί για ένα πλούσιο πρωινό και καφέ, για γεύμα και δείπνο και στους δύο χώρους του αλλά και για το εξαιρετικό brunch (12 μ.-2 μ.μ.) και το tapas bar που προτείνει ιδανικούς συνδυασμούς ποτού και μεζέ. Το «Διόνυσος Zonar’s» σε οποιαδήποτε εκδοχή του (εστιατόριο, caf, tapas bar) είναι το ιδανικό σημείο συνάντησης πριν ή μετά τη βόλτα στο ωραιότερο σημείο της Αθήνας – κι ένα από τα ωραιότερα του κόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες

Διόνυσος Zonar's

Ροβέρτου Γκάλλι 43, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.