Ο μοναχός Επιφάνιος φέρνει την αγιορείτικη κουζίνα στο «Ark»

Μια σπάνια ευκαιρία μύησης στην αγιορείτικη κουζίνα μάς προσφέρει το 2ο Symposio at Ark, που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark», με ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές συνταγές της μοναστικής πολιτείας στη χερσόνησο του Άθω. Κλείστε θέση!

Ο μοναχός Επιφάνιος φέρνει την αγιορείτικη κουζίνα στο «Ark»

Αν και άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση, και δη τη μακεδονική, η αγιορείτικη κουζίνα παραμένει για πολλούς μια terra incognita της γεύσης. Στο πρόσωπο του μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού η κουζίνα της μοναστικής πολιτείας στη χερσόνησο του Άθω έχει βρει τον ιδανικό εκφραστή της. Με σημείο αναφοράς το βιβλίο του «Μαγειρική του Αγίου Όρους», το οποίο σημειωτέον έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα ρώσικα, τα βουλγάρικα και τα ρουμάνικα, ο Επιφάνιος τη διακονεί συστηματικά. Αυτές τις ημέρες μάλιστα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας, που κορυφώνεται στη Θεσσαλονίκη κι εμπνέει 17 σεφ για τη δημιουργία ξεχωριστών σπεσιαλιτέ που σερβίρονται σε ισάριθμα εστιατόρια της πόλης.

Την επόμενη εβδομάδα (4/4, 8.30 μ.μ.) ωστόσο θα είναι ο επίτιμος καλεσμένος του 2ου Symposio at Ark, που οργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12. Μαζί του θα φέρει ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές συνταγές, τις οποίες θα μαγειρέψει παρέα με τον executive chef του «Ark» Γιάννη Μπαξεβάνη, τον chef de cuisine Φίλιππο Δημόπουλο και την μπριγάδα τους, που οδηγούν κάθε γαστρονομικό event στην απόλυτη επιτυχία.

Ο μοναχός Επιφάνιος φέρνει την αγιορείτικη κουζίνα στο «Ark» - εικόνα 1

Αν κρίνουμε μάλιστα από το ρυθμό των κρατήσεων, που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, θα πρέπει να βιαστείτε, μια και οι τελευταίες διαθέσιμες θέσεις εξανεμίζονται. Η χταποδόσουπα με φάβα και λαχανικά, οι ταραμοκεφτέδες με βότανα και σάλτσα από ταχίνι αλλά και το φιλέτο ροφού σε λεμονάτη σάλτσα με άγρια χόρτα και μυρωδικά είναι κάποια από τα πιάτα του ειδικού μενού που θα απολαύσουν οι τυχεροί της βραδιάς, σε μια σπάνια εμπειρία μύησης στην αυθεντική αγιορείτικη κουζίνα.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Δείτε το μενού που ετοιμάζει ο μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός για την Πέμπτη 4/4

Ο μοναχός Επιφάνιος φέρνει την αγιορείτικη κουζίνα στο «Ark» - εικόνα 2

Welcome Drink
Ούζο 12

Πρώτο πιάτο
Χταποδόσουπα με φάβα και λαχανικά

Δεύτερο πιάτο
Ταραμοκεφτέδες με μυρωδικά βότανα, σερβιρισμένοι με λευκή σάλτσα ταχινιού

Τρίτο πιάτο
Μελιτζάνα φούρνου-έκπληξη

Τέταρτο πιάτο
Φιλέτο ροφού με άσπρη λεμονάτη σάλτσα, άγρια χόρτα και μυρωδικά βότανα

Επιδόρπιο
Χαλβάς σιμιγδαλένιος, σερβιρισμένος με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell’Amore Petalo Moscato

€ 40/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.