Ο μοναχός Επιφάνιος φέρνει την αγιορείτικη κουζίνα στο «Ark»

Μια σπάνια ευκαιρία μύησης στην αγιορείτικη κουζίνα μάς προσφέρει το 2ο Symposio at Ark, που οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark», με ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές συνταγές της μοναστικής πολιτείας στη χερσόνησο του Άθω. Κλείστε θέση!

Ο μοναχός Επιφάνιος φέρνει την αγιορείτικη κουζίνα στο «Ark»

Αν και άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση, και δη τη μακεδονική, η αγιορείτικη κουζίνα παραμένει για πολλούς μια terra incognita της γεύσης. Στο πρόσωπο του μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού η κουζίνα της μοναστικής πολιτείας στη χερσόνησο του Άθω έχει βρει τον ιδανικό εκφραστή της. Με σημείο αναφοράς το βιβλίο του «Μαγειρική του Αγίου Όρους», το οποίο σημειωτέον έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα ρώσικα, τα βουλγάρικα και τα ρουμάνικα, ο Επιφάνιος τη διακονεί συστηματικά. Αυτές τις ημέρες μάλιστα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας, που κορυφώνεται στη Θεσσαλονίκη κι εμπνέει 17 σεφ για τη δημιουργία ξεχωριστών σπεσιαλιτέ που σερβίρονται σε ισάριθμα εστιατόρια της πόλης.

Την επόμενη εβδομάδα (4/4, 8.30 μ.μ.) ωστόσο θα είναι ο επίτιμος καλεσμένος του 2ου Symposio at Ark, που οργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12. Μαζί του θα φέρει ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές συνταγές, τις οποίες θα μαγειρέψει παρέα με τον executive chef του «Ark» Γιάννη Μπαξεβάνη, τον chef de cuisine Φίλιππο Δημόπουλο και την μπριγάδα τους, που οδηγούν κάθε γαστρονομικό event στην απόλυτη επιτυχία.

Ο μοναχός Επιφάνιος φέρνει την αγιορείτικη κουζίνα στο «Ark» - εικόνα 1

Αν κρίνουμε μάλιστα από το ρυθμό των κρατήσεων, που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, θα πρέπει να βιαστείτε, μια και οι τελευταίες διαθέσιμες θέσεις εξανεμίζονται. Η χταποδόσουπα με φάβα και λαχανικά, οι ταραμοκεφτέδες με βότανα και σάλτσα από ταχίνι αλλά και το φιλέτο ροφού σε λεμονάτη σάλτσα με άγρια χόρτα και μυρωδικά είναι κάποια από τα πιάτα του ειδικού μενού που θα απολαύσουν οι τυχεροί της βραδιάς, σε μια σπάνια εμπειρία μύησης στην αυθεντική αγιορείτικη κουζίνα.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Δείτε το μενού που ετοιμάζει ο μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός για την Πέμπτη 4/4

Ο μοναχός Επιφάνιος φέρνει την αγιορείτικη κουζίνα στο «Ark» - εικόνα 2

Welcome Drink
Ούζο 12

Πρώτο πιάτο
Χταποδόσουπα με φάβα και λαχανικά

Δεύτερο πιάτο
Ταραμοκεφτέδες με μυρωδικά βότανα, σερβιρισμένοι με λευκή σάλτσα ταχινιού

Τρίτο πιάτο
Μελιτζάνα φούρνου-έκπληξη

Τέταρτο πιάτο
Φιλέτο ροφού με άσπρη λεμονάτη σάλτσα, άγρια χόρτα και μυρωδικά βότανα

Επιδόρπιο
Χαλβάς σιμιγδαλένιος, σερβιρισμένος με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell’Amore Petalo Moscato

€ 40/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.