Άρωμα Σίφνου στην Αθήνα

Η Σίφνος είναι το επόμενο λιμάνι της νόστιμης δράσης «το Public Café δοκιμάζει Κυκλάδες» μέχρι τις 10/4.

Άρωμα Σίφνου στην Αθήνα

Η Σίφνος είναι το επόμενο λιμάνι της νόστιμης δράσης «το Public Café δοκιμάζει Κυκλάδες». Μέχρι τις 10/4 όσοι ανεβείτε στην κορυφή του Public της πλατείας Συντάγματος, πλάι στο κανονικό μενού, θα βρείτε ακόμα «μαστέλο», το παραδοσιακό σιφνέικο κατσικάκι που σιγομαγειρεύεται στον φούρνο με κρασί και παραδοσιακή ρεβυθάδα μαγειρεμένη ασφαλώς με τον τρόπο των Σιφνιών.

Από τις συνταγές που έχουν τη σφραγίδα του καλού σιφναίικου εστιατορίου «Το Τσικάλι» δεν λείπει η μελόπιτα, το παραδοσιακό πασχαλινό κέρασμα στο ατμοσφαιρικό κυκλαδονήσι. Παράλληλα, το Σωματείο των Αγγειοπλαστών Σίφνου δώρισε παραδοσιακά σκεύη μαγειρικής, τα οποία εκτίθενται στο χώρο και μαρτυρούν την μακρά παράδοση του νησιού στην αγγειοπλαστική, ενώ η βιβλιοθήκη του εστιατορίου παραμένει γεμάτη με βιβλία από τις Κυκλάδες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.