Άρωμα Σίφνου στην Αθήνα

Η Σίφνος είναι το επόμενο λιμάνι της νόστιμης δράσης «το Public Café δοκιμάζει Κυκλάδες» μέχρι τις 10/4.

Άρωμα Σίφνου στην Αθήνα

Η Σίφνος είναι το επόμενο λιμάνι της νόστιμης δράσης «το Public Café δοκιμάζει Κυκλάδες». Μέχρι τις 10/4 όσοι ανεβείτε στην κορυφή του Public της πλατείας Συντάγματος, πλάι στο κανονικό μενού, θα βρείτε ακόμα «μαστέλο», το παραδοσιακό σιφνέικο κατσικάκι που σιγομαγειρεύεται στον φούρνο με κρασί και παραδοσιακή ρεβυθάδα μαγειρεμένη ασφαλώς με τον τρόπο των Σιφνιών.

Από τις συνταγές που έχουν τη σφραγίδα του καλού σιφναίικου εστιατορίου «Το Τσικάλι» δεν λείπει η μελόπιτα, το παραδοσιακό πασχαλινό κέρασμα στο ατμοσφαιρικό κυκλαδονήσι. Παράλληλα, το Σωματείο των Αγγειοπλαστών Σίφνου δώρισε παραδοσιακά σκεύη μαγειρικής, τα οποία εκτίθενται στο χώρο και μαρτυρούν την μακρά παράδοση του νησιού στην αγγειοπλαστική, ενώ η βιβλιοθήκη του εστιατορίου παραμένει γεμάτη με βιβλία από τις Κυκλάδες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

15/12/2025

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.

Τι ετοιμάζει για τις γιορτές το Vezené

Παραμονή και Ημέρα Χριστουγέννων καθώς και Παραμονή Πρωτοχρονιάς με γιορτινά μενού στο δημοφιλές εστιατόριο.

Το πιάτο της εβδομάδας: Ωμός κέφαλος με τοματόζουμο στο Pharaoh

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Amirandes: Ξετυλίγοντας τον μίτο της Αριάδνης με τη φιλοξενία της Grecotel

Ένα πολυτελές καταφύγιο για ξεχωριστές γιορτινές αποδράσεις γεμάτες κρητική παράδοση.