«Aperio Cucina & Vino»: Viva στιλάτη Italia!

Προσεγμένο και κομψό, το «αδερφάκι» του «White spoon» έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό την είσοδό του στη δυνατή πιάτσα του Χολαργού με σημαία του μια (πολύ καλή) πίτσα.

«Aperio Cucina & Vino»: Viva στιλάτη Italia!

Είναι πολύ ευχάριστο όταν εισπράττεις μιαν αίσθηση ποιότητας σε κάθε πτυχή ενός χώρου που επισκέπτεσαι και η αλήθεια είναι ότι ο Βίκτωρ Αντωνιάδης το πρόσεξε πολύ το «Aperio». Η νέα του πρόταση –μετά το «White spoon», που ουσιαστικά πυροδότησε την πιάτσα του Χολαργού κι έπειτα επεκτάθηκε και στην Αγία Παρασκευή με το «Big spoon»– είναι αυτό το καταρχήν πολύ στιλάτο all day ιταλικό εστιατόριο.

Ο χώρος σε κάνει να ξεχνάς ότι είσαι πάνω στην πολύβουη Μεσογείων και σε χαλαρώνει με ένα διακοσμητικό mix ’n’ match, που δένει τις κρεμάμενες φτέρες με τη στιβαρή δρύινη μπάρα, τα σε στιλ μπουφέ έπιπλα γεμάτα ποτά πίσω της, τα λογής λογής τραπέζια και καρέκλες αλλά και τις εντυπωσιακές κάθετες μπουκαλιέρες, που ορθώνονται φορτωμένες κρασιά σε διάφορες μεριές (τη λίστα επιμελείται ο καλός οινοχόος Νίκος Λουκάκης). Παρότι καθημερινή, τα τραπέζια δεν αργούν να γεμίσουν με παρέες όλων των ηλικιών αλλά και πίτσες σε ξύλινα πλατό, που βγήκαν μόλις από το μεγάλο χτιστό φούρνο που δεσπόζει στην ανοιχτή κουζίνα.

«Aperio Cucina & Vino»: Viva στιλάτη Italia! - εικόνα 1

Ναι, η πίτσα είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και όχι άδικα: ζύμη λεπτή και αφράτη σε ναπολιτάνικο στιλ (χρειάζεται να διπλώσεις το κομμάτι για να το σερβίρεις, οπότε θα ακούσεις κι εκείνο το «κρατς-κρατς» στις ξεροψημένες άκρες) και toppings ποιοτικά και σε καλή αναλογία, αν κρίνω από την Bianca που προτιμήσαμε εμείς, με μοτσαρέλα, μανιτάρια, σκόρδο και λάδι τρούφας. Την επιμέλεια του μενού έχει ο Κώστας Καρακώστας, head chef στο «Da Luigi» της «Costa Navarino», ο οποίος ανθολογεί κάποιες κλασικές γεύσεις της Μπότας, φροντίζοντας ενίοτε να βάλει δίπλα τους ταιριαστές δικές του πινελιές.

«Aperio Cucina & Vino»: Viva στιλάτη Italia! - εικόνα 2

Το vitello tonnato έρχεται με καλή γευστική ισορροπία ανάμεσα στο κρέας και στη σάλτσα τόνου και κεντημένο με τηγανητή κάππαρη και άχυρο από πράσο, το φίνο μοσχαρίσιο καρπάτσιο ανεβαίνει καρυκευμένο με λίγο χοντρό αλάτι κι έναν ωραίο πουρέ καρότου, οι χρυσαφένιες ρυζοκροκέτες arancini βγάζουν comfort νοστιμιά. Στα κυρίως, το ριζότο μανιταριών ήρθε με το ρύζι σωστά βρασμένο κι ένα πολύ νόστιμο μπισκότο παρμεζάνας καρφωμένο πάνω του, ενώ το οσομπούκο που σιγομαγειρεύουν σε κρασί έχει δυνατή γεύση, την οποία απαλύνει όμορφα ο συνοδευτικός πουρές πατάτας. Πολύ καλά και τα γλυκά τους: ελαφρύ τιραμισού με καλή επίγευση καφέ, σοφιστικέ φοντάν σοκολάτας με φραμπουάζ και καπνιστό αλάτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Aperio Cucina & Vino

Λεωφ. Μεσογείων 258, Χολαργός
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.