Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος επιστρέφει στην Αθήνα

Ένας από τους καλύτερους Έλληνες σεφ επιστρέφει μετά από μακρόχρονη απουσία στην πρωτεύουσα, μ’ ένα πολύ ξεχωριστό εστιατόριο σε απρόοπτο χώρο που θα συζητηθεί.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος επιστρέφει στην Αθήνα

Είναι εδώ και 10 χρόνια που ο Χρύσανθος Καραμολέγκος λείπει μαγειρικά από την Αθήνα, κεντώντας την πολύ δημιουργική, ελληνική κουζίνα του με οριεντάλ πινελιές στη «Ντομάτα» στη Χαλκιδική (Sani Resort) και στα «KOOC - Taverna Secrets» και «Barbouni» στην Πύλο (Costa Navarino).

Τώρα, επανέρχεται δριμύτερος μ’ ένα πολύ διαφορετικό concept, στο «The Supper Gallery», τον πολύ ξεχωριστό χώρο της αποθήκης της Γκαλερί Ζουμπουλάκη στα Πετράλωνα. Πρόκειται για ένα παλιό σιδηρουργείο με χοντρούς άγριους ασπρισμένους τοίχους, ανασχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Θοδωρή Ζουμπουλάκη, που μέσα στη θερμή παλαιοβιομηχανική αύρα του έχουν φιλοξενηθεί θεματικές εκθέσεις και event, ενώ έχει εξελιχθεί πλέον σε σημείο αναφοράς για το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας. Εκεί, λοιπόν, τέλη Ιανουαρίου θ’ ανοίξει ένα πολύ ιδιαίτερο εστιατόριο που η δύναμή του έγκειται στο συναίσθημα που θα σε καλεί να βιώσεις.

Με στοιχεία που θα συναντούσες σ’ ένα pop-up restaurant, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα, την ελευθερία έκφρασης και την αλληλεπίδραση, το «Supper Gallery» έχει στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του τη διαρκή αλλαγή. Το concept είναι ιδέα της δημοσιογράφου Ιωάννας Αλεξάτου αντλώντας έμπνευση από την τέχνη και το design, σ’ ένα εναλλασσόμενο σκηνικό ανάλογα με την εποχή, και έφερε σε επαφή τον Ζουμπουλάκη και τον Καραμολέγκο.

Η ομάδα των τριών, λοιπόν, θα διαμορφώσει την αίθουσα του ρεστοράν με μεγάλα τραπέζια αντίκες σε αφαιρετικές γραμμές, όπου οι παρέες θα διαχωρίζονται με μεγάλα κηροπήγια και αντικείμενα της Astier de Villatte, τα λευκά κεραμικά με την απαλή υφή και την ιδιαίτερη ματιέρα. Αντλώντας κομμάτια από την πολύτιμη συλλογή της οικογένειας Ζουμπουλάκη θα έχει το προνόμιο της ευελιξίας και της διαρκούς μεταμόρφωσης. Το ντεκόρ θα παίζει με τις αντιθέσεις: οι αντίκες δένουν με το design, η ακατέργαστη αίσθηση των βιομηχανικών υλικών με ζεστά φυσικά, οι αφαιρετικές γραμμές στα έπιπλα διασκεδάζουν με το κρύσταλλο, το κεραμικό, το λινό, τις οργανικές φόρμες.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος επιστρέφει στην Αθήνα - εικόνα 1

Σε αυτό ακριβώς το πεδίο θα παίζει με παρόμοιο τρόπο ο Χρύσανθος. «Θ’ αλλάζω πολύ συχνά το μενού» μου λέει. «Θα χρησιμοποιώ υλικά που έχω ξεχωρίσει από τη Μακεδονία και την Πελοπόνησσο. Πειραματίζομαι με τα μαγειρευτά προσθέτοντάς τους πειραγμένα στοιχεία (λ.χ. φρικασέ με πέστο lemongrass και φύλλα λεμονιάς). Μου αρέσει πολύ μια πάπια με κρούστα από κυδωνόπαστο μαγειρεμένη με παλαιωμένη Μαυροδάφνη, ένα κοτόπουλο με κρούστα μουσταλευριάς μαρμελάδα ελιάς και πέστο με καρύδι και τρούφα. Προσπαθούμε να διαδώσουμε τη λογική της μοιρασιάς με φαγητά στη μέση, γι’ αυτό στο σερβίρισμα θα χρησιμοποιούμε μεγάλα τηγάνια, μικρά ταψιά, κατσαρόλες και πιατέλες. Μέσα στο χώρο θα υπάρχει ανοιχτή κουζίνα όπου θα φτιάχνουμε τα γλυκά και μάλλον θα ψήνουμε ψωμιά. Θα ανοίγουμε από Πέμπτη έως Κυριακή, ενώ υπάρχει σκέψη κάποιες μέρες να παρουσιάζουν τη δουλειά τους άλλοι σεφ». Περισσότερες λεπτομέρειες για το «The Supper Gallery» μόλις ανοίξει τις πόρτες του μέσα στον Ιανουάριο.

© φωτογραφιών: Γιώργος Καπλανίδης (This is Not Another Agency)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.