Είναι γεγονός πλέον ότι η αθηναϊκή ριβιέρα αλλάζει δραματικά. Και δεν εννοώ μόνο τον «Αστέρα - Four Seasons» που ετοιμάζεται πυρετωδώς. Εδώ στο γοητευτικό κόλπο Ζώσκα στο Καβούρι, όπου παλιά υπήρχε μια ψαροταβέρνα, η οικογένεια Αγιοστρατίτη (ξεν. «Margi») δημιούργησε το «Krabo». Έχει πολλή πέραση το boho chic στιλ και στο «Krabo» η κομψή χαλαρότητα εκφράζεται με πολύ ξύλο –στο γλυκό του φυσικό χρώμα– και ψαθί, τόσο στις ντιζαϊνάτες πολυθρόνες και στα τραπέζια όσο και στις αμφιθεατρικά τοποθετημένες ξαπλώστρες. Ναι, μπορείς να πας από το πρωί για βουτιά και ηλιοθεραπεία, πρωινό, κανονικό γεύμα και ποτό στο μπαρ. Το ιδανικό μου τραπέζι είναι μπροστά στη βασική βεράντα, εκεί όπου μετά το μπάνιο τα γυμνά πόδια ακουμπούν στην άμμο και ο ρεμβασμός ενεργοποιείται σχεδόν αυτόματα.
Στην κουζίνα, τώρα, ο σεφ του «Margi» Παναγιώτης Γιακαλής έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τον Δημήτρη Γουβιανάκη, που είναι ο σεφ του «Krabo», μια πολύ μοντέρνα κουζίνα που παίζει πολύ με τα θαλασσινά, αλλά αγαπάει και το κρέας. Έτσι, λοιπόν, από τη μία έχουμε ωραίες, έντονα γευστικές ψητές γαρίδες με μυρωδάτη βινεγκρέτ μαϊντανού ή ακόμη σε ρόλο μπέργκερ μέσα σε ψωμάκι με ταιριαστή πικάντικη μαγιονέζα. Από την άλλη, βρίσκεις δημοφιλείς κοπές Black Angus (rib eye, T-bone, tomahawk) αλλά και μπριζολάκια μαύρου χοίρου και κοτόπουλο με σάλτσα ταντούρι.
Μην παραλείψετε, πάντως, το πρωτότυπο κριθαρότο με καβούρι, καθώς έρχεται σε άψογο al dente μαγειρεμένο με το ζωμό του να του δίνει βαθιά νοστιμιά και με τη σάρκα του πασπαλισμένη με τραγανό panko. Το γλυκό με το μαριναρισμένο τσουρέκι, παγωτό βανίλια και μαριναρισμένες φράουλες εκφράζει τον εκσυγχρονισμό της παράδοσης. Η κρέμα σοκολάτας caramelia μαζί με brownies ατμού και μαριναρισμένες φράουλες θα κεντρίσει τις ευαίσθητες χορδές κάθε chocoholic.
Κόλπος Ζώσκα, Kαβούρι, 2108963309. Τιμή: € 50-60.
Σε τρία στιλ
Καλαμάρι
Απρόσμενα τρυφερή υφή, που κάνει τις λωρίδες του να μοιάζουν με χοντρουλό ζυμαρικό, συνδυάζεται με αχινό, κρέμα ταραμά και ψητές τορτίγιες. Πολύ πρωτότυπη ιδέα, σαν ντελικάτη οφθαλμαπάτη μακαρονιών, με γλυκιά ιωδιούχα γεύση.
Spare ribs
Ένα εντυπωσιακό «πιάνο» από spare ribs μαύρου χοίρου, σιγομαγειρεμένων μέχρι να μελώσουν, με ταιριαστή γλυκοπικάντικη σάλτσα και ωραίες τηγανητές πατάτες να τραγανίζουν δίπλα τους για κοντράστ.
Καρπάτσιο σολομού
East meets West, με τις φέτες του ψαριού σε ένα πολύ ωραίο ξινό και πικάντικο ντρέσινγκ από ουασάμπι και λεμόνι γιούζου, μαζί με πικάντικες τσιμπιές από φύτρες χορσράντις. Από αυτά τα fusion που είναι πολύ επιτυχημένα.