Krabo | Boho στο Καβούρι

Κομψό, μποέμ, νόστιμο, το καινούργιο beach restaurant, το οποίο υπογράφει το «Margi», ανανεώνει όμορφα την αθηναϊκή ριβιέρα.

Krabo | Boho στο Καβούρι

Είναι γεγονός πλέον ότι η αθηναϊκή ριβιέρα αλλάζει δραματικά. Και δεν εννοώ μόνο τον «Αστέρα - Four Seasons» που ετοιμάζεται πυρετωδώς. Εδώ στο γοητευτικό κόλπο Ζώσκα στο Καβούρι, όπου παλιά υπήρχε μια ψαροταβέρνα, η οικογένεια Αγιοστρατίτη (ξεν. «Margi») δημιούργησε το «Krabo». Έχει πολλή πέραση το boho chic στιλ και στο «Krabo» η κομψή χαλαρότητα εκφράζεται με πολύ ξύλο –στο γλυκό του φυσικό χρώμα– και ψαθί, τόσο στις ντιζαϊνάτες πολυθρόνες και στα τραπέζια όσο και στις αμφιθεατρικά τοποθετημένες ξαπλώστρες. Ναι, μπορείς­ να πας από το πρωί για βουτιά και ηλιοθεραπεία, πρωινό, κανονικό γεύμα και ποτό στο μπαρ. Το ιδανικό μου τραπέζι είναι μπροστά στη βασική βεράντα, εκεί όπου μετά το μπάνιο τα γυμνά πόδια ακουμπούν στην άμμο και ο ρεμβασμός ενεργοποιείται σχεδόν αυτόματα.

Krabo | Boho στο Καβούρι - εικόνα 1

Στην κουζίνα, τώρα, ο σεφ του «Margi» Παναγιώτης Γιακαλής έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τον Δημήτρη Γουβιανάκη, που είναι ο σεφ του «Krabo», μια πολύ μοντέρνα κουζίνα που παίζει πολύ με τα θαλασσινά, αλλά αγαπάει και το κρέας. Έτσι, λοιπόν, από τη μία έχουμε ωραίες, έντονα γευστικές ψητές γαρίδες με μυρωδάτη βινεγκρέτ μαϊντανού ή ακόμη σε ρόλο μπέργκερ μέσα σε ψωμάκι με ταιριαστή πικάντικη μαγιονέζα. Από την άλλη, βρίσκεις δημοφιλείς κοπές Black Angus (rib eye, T-bone, tomahawk) αλλά και μπριζολάκια μαύρου χοίρου και κοτόπουλο με σάλτσα ταντούρι.

Μην παραλείψετε, πάντως, το πρωτότυπο κριθαρότο με καβούρι, καθώς έρχεται σε άψογο al dente μαγειρεμένο με το ζωμό του να του δίνει βαθιά νοστιμιά και με τη σάρκα του πασπαλισμένη με τραγανό panko. Το γλυκό με το μαριναρισμένο τσουρέκι, παγωτό βανίλια και μαριναρισμένες φράουλες εκφράζει τον εκσυγχρονισμό της παράδοσης. Η κρέμα σοκολάτας caramelia μαζί με brownies ατμού και μαριναρισμένες φράουλες θα κεντρίσει τις ευαίσθητες χορδές κάθε chocoholic.

i Κόλπος Ζώσκα, Kαβούρι, 2108963309. Τιμή: € 50-60.

Σε τρία στιλ

Καλαμάρι

Krabo | Boho στο Καβούρι - εικόνα 2

Απρόσμενα τρυφερή υφή, που κάνει τις λωρίδες του να μοιάζουν με χοντρουλό ζυμαρικό, συνδυάζεται με αχινό, κρέμα ταραμά και ψητές τορτίγιες. Πολύ πρωτότυπη ιδέα, σαν ντελικάτη οφθαλμαπάτη μακαρονιών, με γλυκιά ιωδιούχα γεύση.

Spare ribs

Krabo | Boho στο Καβούρι - εικόνα 3

Ένα εντυπωσιακό «πιάνο» από spare ribs μαύρου χοίρου, σιγομαγειρεμένων μέχρι να μελώσουν, με ταιριαστή γλυκοπικάντικη σάλτσα και ωραίες τηγανητές πατάτες να τραγανίζουν δίπλα τους για κοντράστ.

Καρπάτσιο σολομού

Krabo | Boho στο Καβούρι - εικόνα 4

East meets West, με τις φέτες του ψαριού σε ένα πολύ ωραίο ξινό και πικάντικο ντρέσινγκ από ουασάμπι και λεμόνι γιούζου, μαζί με πικάντικες τσιμπιές από φύτρες χορσράντις. Από αυτά τα fusion που είναι πολύ επιτυχημένα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".