Στο «Soleto» η οικειότητα και ο κοσμοπολιτισμός πάνε παρέα

Μια υπερπαραγωγή αντάξια ενός metropolitan μαγαζιού που έχει πετύχει ένα πολυπολιτισμικό πάντρεμα που το απολαμβάνεις από το πρωί έως το βράδυ.

Στο «Soleto» η οικειότητα και ο κοσμοπολιτισμός πάνε παρέα

Μια υπερπαραγωγή αντάξια ενός metropolitan μαγαζιού που ακτινοβολεί ταυτόχρονα οικειότητα, κοσμοπολιτισμό κι έμφαση στην ποιότητα, το «Soleto», ή αλλιώς «ηλιόλουστο» στα ελληνικά, έχει πετύχει ένα πολυπολιτισμικό πάντρεμα που το απολαμβάνεις από το πρωί έως το βράδυ. Ανοιχτό όλη μέρα, ξεκινά με ποιοτικό καφέ ή τσάι, healthy juices, smoothies κι εξαιρετικό breakfast και brunch, που κερδίζει πόντους χάρη στα βιολογικά αβγά και τα λαχανικά, τα οποία προέρχονται από το κτήμα των ιδιοκτητών στις Σπέτσες.

Στο «Soleto» η οικειότητα και ο κοσμοπολιτισμός πάνε παρέα - εικόνα 1

Ομελέτα με ανθότυρο, παραδοσιακός καγιανάς, αβγά ποσέ με αβοκάντο αρωματισμένο με λάιμ πάνω σε ψωμί ολικής άλεσης με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης αλλά και steak and eggs και λαχταριστά φρεσκοψημένα panini δίνουν τον πολυσυλλεκτικό τόνο της κουζίνας. Nέα καινοτομία η προσθήκη του ψυγείου ωρίμανσης στο οποίο ωριμάζουν κρέατα εξαιρετικής κοπής, από 40 έως 60 ημέρες. Στον ατμοσφαιρικό εξωτερικό χώρο και στο εντυπωσιακό εσωτερικό τραπέζια, ψηλά stands και μια μεγάλη μπάρα φτιάχνουν διαφορετικές γωνιές ανάλογα με τη διάθεση, όπου μπορείς να επιλέξεις τόσο από το ιταλικό όσο και από το ασιατικό μενού του Italian και του Asian Room, αλλά και signature cocktails, όπως ένα Dark Addiction, και δροσερά mocktails.

Στο «Soleto» η οικειότητα και ο κοσμοπολιτισμός πάνε παρέα - εικόνα 2

Tην υψηλή εποπτεία της κουζίνας έχει o διακεκριμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας, που μαζί με τον sous chef Λάζαρο Μεντέ ενορχηστρώνουν τις γεύσεις και την ομάδα σε μια πολύ ξεχωριστή πρόταση ποιότητας. Η open κουζίνα μαγνητίζει το βλέμμα βγάζοντας αρωματικές ασιατικές λιχουδιές, όπως σαλάτα βασιλικού καβουριού με μαριναρισμένα φύκια, black cod μαριναρισμένο σε λευκή miso, τραγανές γαρίδες με spicy cream sauce, εξαιρετικά rolls, maki, nigiri, sashimi, αλλά και άψογα φτιαγμένα classics της ιταλικής κουζίνας, χειροποίητη πάστα και πίτσα κι ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας βασισμένα σε εποχικά υλικά. Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος επιστρέφει ξανά και ξανά, απ’ όλη την Αθήνα, σε ένα bar-restaurant το οποίο ανανεώνεται διαρκώς και πρωταγωνιστεί δικαίως στην καλοκαιρινή μας ατζέντα.

Περισσότερες πληροφορίες

Soleto

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.