«Dos Gardenias» para ti...

Pintxos και paellas σ’ ένα καινούργιο μαγαζί που έχεις την αίσθηση ότι ξεπήδησε από κάποια από τις ισπανικές αποικίες της Καραϊβικής.

«Dos Gardenias» para ti...

Το βλέπεις μπροστά σου εκεί που περπατάς στην Ήβης, στου Ψυρρή, με τα πολύχρωμα πλακάκια του, που είναι όλα ζωγραφισμένα στο χέρι, τα χρωματιστά ταβάνια, τις παλιές φωτογραφίες και την Carmen Miranda κι ένα σωρό απίθανες vintage λεπτομέρειες που κάπως κατάφεραν και χώρεσαν σε λίγα τετραγωνικά, κι έχεις την αίσθηση ότι ξεπήδησε από κάποια από τις ισπανικές αποικίες της Καραϊβικής. Με το όνομά του, το «Dos Gardenias», πίσω από το οποίο βρίσκονται ο ιδιοκτήτης του «Minnie the Moοcher» Γιάννη Καρβουτζής και ο καλλιτέχνης και δημιουργός του θρυλικού «El Pecado» Διονύσης Πρώιος Ραλλάτος, αποτίνει φόρο τιμής στην Κουβανή τραγουδοποιό Isolina Carrillo και στο ομώνυμο μπολερό της (είναι πιθανό να το έχεις ακούσει και στην εκτέλεση των Buena Vista Social Club). Οι στίχοι του τραγουδιού είναι γραμμένοι στον τοίχο, τα βάσκικα pintxos και η paella –που εμφανίζεται τροχήλατη με ένα ιδιαίτερο happening– έχουν για παρέα τους μπίρες και κοκτέιλ και ατμοσφαιρικές μουσικές που σε ταξιδεύουν μεταξύ Τζαμάικας, Κούβας και Τρινιντάντ. Φαίνεται ωραία φάση, μόλις το δοκιμάσω θα σας γράψω περισσότερα.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Gardenias

Ήβης 21, Ψυρρή
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.