Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα!

Γευστική ματιά στην Αθήνα από ψηλά και πρώτη θέση θεωρείο την ώρα που θα αλλάξει ο χρόνος και τα πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αττικό ουρανό.

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα!

Γευστική ματιά στην Αθήνα από ψηλά και πρώτη θέση θεωρείο την ώρα που θα αλλάξει ο χρόνος και τα πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αττικό ουρανό.

«Ορίζοντες Λυκαβηττού»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 1

Από το πιο ψηλό σημείο του κέντρου της Αθήνας η θέα είναι μαγική και η φιλική πολυτέλεια του εστιατορίου το κάνει ιδανικό μέρος για να γιορτάσεις. Η μεσογειακή του κουζίνα εκφράζεται σε ένα πλούσιο μενού 7 πιάτων (€ 98), που περιλαμβάνει και κυνήγι, σε ένα γεύμα που υπόσχεται να απογειώσει κάθε αίσθηση.

«St’Astra»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 2

Το λέει και το όνομά του ότι εδώ ψηλά, στο εστιατόριο του «Radisson Blu Park Hotel», κάνεις lounging με θέα Ακρόπολη και Λυκαβηττό κι... έναστρο ταβάνι. Το μενού, το οποίο επιμελείται ο Κώστας Τσίγκας, περιλαμβάνει 10 πιάτα (€ 130) και σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά πανορα­μικά πλάνα της πόλης.

«Metropolis Roof Garden»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 3

Από το διάφανο κύβο του ρεστοράν στο rooftop του «Electra Metropolis» η Ακρόπολη έρχεται πιο κοντά από ποτέ και η θέα αναπτύσσεται σε 360°. Στο πλούσιο μενού 7 πιάτων (€ 235) συμπεριλαμβάνονται ποτήρι σαμπάνιας και απεριόστη κατανάλωση του Electra house wine.

«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 4

Εκεί ψηλά στον Υμηττό, ατενίζεις από την ολόλευκη σάλα όλη την Αθήνα –μέχρι και τον Σαρωνικό–, σε ένα έξοχο πανοραμίκ. Σπεσια­λιτέ εδώ είναι τα ψάρια, που στο μενού του ρεβεγιόν (5 πιάτα - € 45) θα δώσουν το «παρών» με καρπάτσιο σολομού gravlax και τόνο με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας. Στα συν η ζωντανή μουσική.

«Premiere»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 5

Από τη νότια πλευρά της πόλης, στο rooftop του «Athenaeum InterContinental», το κάδρο περιλαμβάνει Ακρόπολη, Λυκαβηττό και Φιλοπάππου. Ο Μιχάλης Νουρλόγλου είναι επικεφαλής σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και οι γεύσεις του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς (7 πιάτα - € 160) αναμένονται ιδιαίτερα ιντριγκαδόρικες.

«La Suite Lounge»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 6

Σε περίοπτη θέση, το εστιατόριο του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus» έχει από τη φροντισμένη σάλα του πανέμορφη θέα σε όλη την πόλη. Στο μενού των 9 πιάτων (€ 150) δημοφιλείς γεύσεις των ημερών παρουσιάζονται με πρωτότυπο τρόπο και σε μεγάλη ποικιλία. Μία από τις πιο σικάτες εμπειρίες από ψηλά!

Περισσότερες πληροφορίες

Premiere

(ξεν. «Athenaeum InterContinental») Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Metropolis Roof Garden

(ξεν. «Electra Metropolis Athens») Μητροπόλεως 15, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.