Ο Μίλτος Αρμένης για μια βραδιά στο «2 Μαζί»

Συνθέτει με τον σεφ του εστιατορίου Χάρη Νικολούζο ένα μενού με άρωμα Κέρκυρας, εγκαινιάζοντας, στις 5/1, μια σειρά δείπνων με σύγχρονο πνεύμα και αναφορές σε τοπικές ελληνικές κουζίνες.

Ο Μίλτος Αρμένης για μια βραδιά στο «2 Μαζί»

Συνθέτει με τον σεφ του εστιατορίου Χάρη Νικολούζο ένα μενού με άρωμα Κέρκυρας, το οποίο παρουσιάζεται στις 5/1.

Ο Μίλτος Αρμένης για μια βραδιά στο «2 Μαζί» - εικόνα 1

Μια σειρά δείπνων με σύγχρονο πνεύμα και αναφορές σε τοπικές ελληνικές κουζίνες ξεκινά στο εστιατόριο «2 Μαζί» στην Πλάκα την Πέμπτη 5/1. Πρώτος guest στην κουζίνα του Χάρη Νικολούζου είναι ο Μίλτος Αρμένης, τον οποίο μέχρι το περασμένο καλοκαίρι τον βρίσκαμε στον «Ερημίτη» στους Παξούς (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2016) και τώρα ξεκινά μια συνεργασία με το boutique hotel «Delfino Blu» στην Κέρκυρα. Με οικοδεσπότη και καλεσμένο Κερκυραίους το ειδικό μενού-αφιέρωμα, το οποίο κοστίζει € 45 το άτομο, είναι αναμενόμενα, κερκυρο-εμπνευσμένο. Στη γευστική αλληλουχία της βραδιάς, που συνθέτουν από κοινού οι δύο σεφ, στην αθηναϊκή ανάμεσα στο μυλοκόπι και τη μαγιονέζα τρυπώνει κουμκουάτ κι ακολουθούν τσιγαρέλι με καλαμάρι, νούμπουλο, χόρτα και κοκκινοπίπερο, μπιάνκο σε dumpling με ζεστό αβγολέμονο και παστιτσάδα με μοσχαρίσια γλώσσα. Γλυκό φινάλε γράφουν συκομαΐδα με μπαχαρικά, πέτσα γάλακτος και παγωτό φογάτσα –το μοσχοβολιστό, βενετσιάνικης καταγωγής τσουρέκι της Κέρκυρας– και υγρό λουκούμι με σπετσερικά.

Περισσότερες πληροφορίες

2Μαζί

Νίκης 48, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
03/02/2023

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.

Ξεκινά η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibiion

Το προσεχές Σάββατο ανοίγει τις πύλες της η γνωστή έκθεση τροφίμων και ποτών.