«Gratella»: Cosy Ιταλία στο Χαλάνδρι

Αφού εντυπωσίασε στο Ναύπλιο, το καλαίσθητο ιταλικό εστιατόριο άνοιξε στο Χαλάνδρι, σε έναν όμορφο χώρο με καλοφτιαγμένα πιάτα σε ύφος τρατορίας με τοπικές επιρροές.

«Gratella»: Cosy Ιταλία στο Χαλάνδρι

Αφού εντυπωσίασε στο Ναύπλιο, το καλαίσθητο ιταλικό εστιατόριο άνοιξε στο Χαλάνδρι, σε έναν όμορφο χώρο με καλοφτιαγμένα πιάτα σε ύφος τρατορίας με τοπικές επιρροές.

«Gratella»: Cosy Ιταλία στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Ο χώρος συνδυάζει αρμονικά vintage και industrial στοιχεία, χρώμα, ρομαντικές πινελιές όπως τα όμορφα μαξιλαράκια και καθαρό, γλυκό φωτισμό. Επί της υποδοχής ένα θαυμάσιο φυσητό φωτιστικό, λευκή ξύλινη εμφανής οροφή, πόστερ και διαφημίσεις με χαρούμενα χρώματα από θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στον τοίχο, μεγάλα παράθυρα τριγύρω για χάζι στο δρόμο, μια μαντεμένια σόμπα με τα ξύλα της στοκαρισμένα δίπλα να περιμένουν τα κρύα.
Στην κουζίνα ο νεαρός σεφ ­Φωτάγγελος Πανταζής, μαθητής ακόμη στη μαγειρική σχολή, δίνει δείγματα ενός ευαίσθητου χεριού­, που αγγίζει με σεβασμό την αυθεντική εκδοχή της μαγειρικής παράδοσης της γειτονικής χώρας, εισάγοντας ήπια το προσωπικό του στοιχείο. Ύφος τρατορίας, επιρροές από Σικελία, Τοσκάνη και Νάπολη κι ένα μενού με ικανοποιητικό αριθμό επιλογών, που όμως δεν ξεχειλώνει έτσι που να σε κάνει να χάνεσαι. Πολλά ζυμαρικά, ριζότο, αρκετά κυρίως πιάτα –ιδίως με κρέας– αλλά και ψαρο-επιλογές καθώς και πίτσα με ναπολιτάνικη ζύμη (πιο παχουλή στις άκρες πιο λεπτή στη μέση).

«Gratella»: Cosy Ιταλία στο Χαλάνδρι - εικόνα 2

Από τα ζυμαρικά, τώρα, δοκιμάσαμε παπαρδέλες με λουκάνικα από τη Νόρτσια αρωματισμένα με γλυκάνισο, πορτσίνι, ψητά ντοματίνια κι ελαφριά σάλτσα λεμονιού. ένα ρουστίκ, ισορροπημένο πιάτο, με τα αρωματισμένα με γλυκάνισο λουκάνικα να είναι όλα τα λεφτά και τη λεμονάτη σάλτσα να ντύνει κομψά τη δύναμη του αλλαντικού. Άλλο ένα πιάτο με ζυμαρικά που μας κέρδισε είναι τα τορτελάτσι ζυμωμένα με μελάνι σουπιάς γεμιστά με γαρίδες και ψάρι, ένα λουσάτο και νόστιμο έδεσμα, με τον απόηχο του ιωδίου παρόντα και το καυτερό λάδι που το συνόδευε να ανεβάζει την ένταση.

Το ριζότο με σπαράγγια, προσούτο και παρμεζάνα αρωματισμένο με λεμόνι είναι τεχνικά καλό, ήτοι σωστά χυλωμένο με το ρύζι να «αντιστέκεται» όσο πρέπει στο δόντι, θα κέρδιζε όμως αν περιείχε λιγότερο προσούτο και περισσότερα σπαράγγια. Εξαιρετικό­ το λαβράκι φιλέτο πάνω σε ζυμαρικά «πίσι» με σάλτσα σαφράν: τραγανή η πετσούλα του ψαριού­, ζουμερή η σάρκα του, ανάλαφρα­ και άψογα βρασμένα τα τοσκανέζικα ζυμαρικά που τα φτιάχνει ο σεφ στην κουζίνα του, φίνα η μπισκ, έδενε αρωματικά το σύνολο.

«Gratella»: Cosy Ιταλία στο Χαλάνδρι - εικόνα 3

Από τις πίτσες επιλέξαμε μια απλή πρόταση με ντομάτα, προσούτο­, μοτσαρέλα, φρέσκια ρόκα και φλέικ παρμεζάνας είχε τραγανή ζύμη και όση γαρνιτούρα έπρεπε και ήταν ελαφριά και νόστιμη. Στα επιδόρπια, τέλος, δύο κομψά γλυκά, η κρέμα καταλάν και η πανακότα με σαφράν, έκλεισαν σωστά το γεύμα. Η wine list υπηρετεί το μενού με 30 επιλεγμένες ετικέτες κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και κάποια ιταλικά κρασιά.

25ης Μαρτίου και Ομήρου 1, Χαλάνδρι, 2106851200

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.