6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια

Προεκλογικά ξεπορτίσματα, λόγια τις κάλπης και γεύσεις αυτοδύναμες: ξεχωρίσαμε έξι μεζεδο-στέκια για πριν και μετά το παραβάν, τους δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης και πιάνουμε τραπέζι.

6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια

Προεκλογικά ξεπορτίσματα, λόγια τις κάλπης και γεύσεις αυτοδύναμες: ξεχωρίσαμε έξι μεζεδο-στέκια για πριν και μετά το παραβάν, τους δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης και πιάνουμε τραπέζι.

Αθηναϊκόν

6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια - εικόνα 1

Το ιστορικό ουζερί της οδού Θεμιστοκλέους είχε κι έχει πολιτικούς θαμώνες και μπορεί να παινεύεται ότι έχει ζήσει πολλές πολιτικές αναμετρήσεις. Θα τα πείτε, θα τα πιείτε, θα τσιμπολογήσετε γαύρο ξιδάτο, γίγαντες, σαρδελίτσες στη σχάρα, καραβιδάκια τηγανητά, πιπεριές ψητές…

Καραμανλίδικα του Φάνη

6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια - εικόνα 2

Πιάσε τραπέζι για ένα σαγανάκι με καραμανλίδικο παστιρμά, πολίτικο σουτζούκι και αβγά κι ένα ουζάκι, σε ένα σχετικά καινούργιο στέκι με άρωμα παλιάς Αθήνας στην οδό Σωκράτους. Γιατί άλλα πράγματα θέλεις και άλλα δεν θέλεις να αλλάξουν ποτέ.

Υπερωκεάνιον

6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια - εικόνα 3

Πειραιώτικο –στη σκιά του Χατζηκυριάκειου– και νεο-παραδοσιακό, είναι ένα πολύ καλό spot για ουζο­κατάνυξη, παρέα και το απαραίτητο κοινωνικο-πολιτικό κουβεντολόι των ημερών. Στη σέντρα θα βάλετε στικ κολοκυθιού, κουτσομουρίτσες και άλλα μεζεδάκια με αύρα θαλασσινή.

Ουζερί του Λάκη

6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια - εικόνα 4

Κρυμμένο στο βάθος ενός μικρού πεζόδρομου στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι λίγο άλλης εποχής, είναι λίγο καλτ, είναι όμως και –πολύ– νόστιμο και μερακλίδικο. Αρκεί να δοκιμάσεις κολιό καπνιστό, θαλασσινά σαγανάκια και, βέβαια, τα φρέσκα ψαράκια του, που τα βλέπεις στον πάγο με το που μπαίνεις.

Tsipoutapas

6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια - εικόνα 5

Χιούμορ επιτοίχιο (αυτό κι αν μας χρειάζεται μέρες που ’ναι), συλλογή από ελληνικά αποστάγματα και λογιών λογιών μικρά πιατάκια, θαλασσινά και κρεατικά –άλλα πιο κλασικά και άλλα πιο απρό­σμενα–, σε ένα ατμοσφαιρικό και σίγουρα sui generis μαγαζί στη Μεταμόρφωση.

Οικονόμου

6 μεζεδο-στέκια για εκλογικά πηγαδάκια - εικόνα 6

Μαγέρικο... διατηρητέο στην Τρώων, στα Πετράλωνα, που έχει τον κόσμο του. Ο οποίος κόσμος στην προκειμένη ανταλλάσσει απόψεις για τις πολιτικές συνταγές του κάθε κόμματος μπροστά σε λαχανοντολμάδες, αρνάκι με πατάτες φούρνου, μπακαλιάρο σκορδαλιά και άλλα –πιο κλασικά δεν γίνεται– πιάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Οικονόμου

Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αθηναϊκόν (το)

Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους 2, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
03/02/2023

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.