Dos Hermanos

Το πιο παλιό μεξικάνικο της πόλης έχει Margarita... φίρμα, κουζίνα που φτιάχνει μόνη της τα πάντα και ντεκόρ που δένει κομψές πινελιές και εθνικ τόνους.

Dos Hermanos

Το πιο παλιό μεξικάνικο της πόλης έχει Margarita... φίρμα, κουζίνα που φτιάχνει μόνη της τα πάντα και ντεκόρ που δένει κομψές πινελιές και εθνικ τόνους.

Dos Hermanos - εικόνα 1

Κρατάει αυτή τη στιγμή τα σκήπτρα του πιο παλιού μεξικάνικου της πόλης, ο χώρος όμως είναι… του κουτιού. Το διεπίπεδο πλέον «Dos Ηermanos» είναι από τις πιο καλόγουστες εκδοχές έθνικ εστιατορίου που μπορείς να πετύχεις, με κομψές ταπετσαρίες, σκαλιστούς καθρέφτες, πόμολα-κάκτους και δερμάτινες καρέκλες. Στο πίσω κομμάτι του ισογείου έχεις ακόμη και το χειμώνα αίσθηση κήπου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Με την κουζίνα να φτιάχνει μόνη της τα πάντα (tortillas, σάλτσες κ.ά.) εδώ δεν έχεις την αίσθηση του ετοιματζίδικου που συχνά συνοδεύει αρκετές tex-mex προτάσεις. Ό,τι δοκίμασα ήταν ευχάριστο, πληθωρικό μεν χωρίς υπερβολές δε, στο στιλ που θυμόμουν από τις φορές που το είχα επισκεφτεί στην εικοσάχρονη ιστορία του. Ξεχωρίζω το guacamole για τη φρεσκάδα του, τις καυτερούτσικες quesadillas με το λουκάνικο και τις πιπεριές jalapenos και τις enchiladas για την ωραία χρήση του τσίλι (δοκίμασα την εκδοχή με κιμά). Στα taquitos πάντως θα ήθελα το τηγάνι λίγο πιο ανάλαφρο. Αν θέλετε έξτρα spicy «ώθηση», αντί για την πολύ δημοφιλή παγωμένη margarita δοκιμάστε μια chili beer - μια ολόκληρη πιπερίτσα μέσα στο μπουκάλι κάνει κρεσέντο κάψας.

Κυριαζή 24, Κηφισιά, 2108087906, 2108017337. Τιμή: € 24-35

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/04/2024

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.