Έξι συνδυασμοί εκλεκτών ελληνικών προϊόντων που σηματοδοτούν το ανερχόμενο πρόσωπο της νέας ελληνικής γαστρονομίας. Θα χαιρόμασταν να τους δοκιμάζαμε σε καλά εστιατόρια, αλλά μπορούμε να τους χαρούμε άνετα και στο σπίτι.
Λουκάνικα μαύρου χοίρου Στρεμμένος + σάλτσα ντομάτας με τρούφα Troufaser |
Αυθεντικό πιστοποιημένο χοιρινό της αρχαίας ελληνικής ράτσας που συναγωνίζεται στα ίσα τα σπανιόλικα pata negra με τη βαθιά κρεατένια γεύση του^ δίπλα του η σάλτσα με αληθινή τρούφα το απογειώνει.
Αβγοτάραχο Τρικαλινού μελίχλωρο + λευκή σοκολάτα
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Πρόκειται για ένα πανεύκολο και πολύ γκουρμέ σενάριο. Λιώνεις με φλόγιστρο λευκή σοκολάτα πάνω σε μια φέτα αβγοτάραχο, πασπαλίζεις με ανθό αλατιού και απλώς φεύγεις...
Σκοτύρι Ίου + μέλι κουμαριάς Άξιον Εστί
Κερδίζει για πάντα όποιον το δοκιμάσει με την πικάντικη γεύση του και το δυνατό άρωμα θρούμπι^ ο αρχαιοελληνικός συνδυασμός «τυρί με μέλι» αποκτά γαστρονομικούς τόνους χάρη στο σπάνιο νέκταρ της κουμαριάς με την ελαφρώς βαλσαμική γεύση.
Παστράμι Sary + τσάτνεϊ δαμάσκηνο με μπαχαρικά Γεωδή
Αυτό το εξαιρετικό γλυκοκαπνιστό deli από τη Δράμα διψάει για παρτενέρ με ένταση^ βάλε δίπλα του αυτό το βαθιά φρουτώδες, ξινούτσικο και μπαχαράτο τσάτνεϊ και θα βιώσεις μια καινούργια γκουρμέ αίσθηση.
Καπνιστό χέλι Γείτονα + μαρμελάδα ρήου με τζίντζερ Πυλιακή Γη
Το εξαιρετικό, ντελικάτο βουτυράτο ψάρι δέχεται ευεργετικά αυτήν τη σούπερ πρωτότυπη μαρμελάδα από rhubarb (ραβέντι ή ρήον στα αρχαία ελληνικά) και τζίντζερ. Ξινούτσικη και πικάντικη, κοντράρει όπως πρέπει την ευγενή λιπαρότητα του χελιού.
Φάβα Σαντορίνης + καραμελωμένα κρεμμύδια Ήδιστον
Το γήινο ηφαιστειακό βελούδο με ονομασία προέλευσης είναι επιρρεπές στην παντρειά^ στην περίπτωσή μας ο... γαμπρός, τα καραμελάτα κρεμμύδια με μαύρη ζάχαρη και κόκκινο κρασί, κάνει τη φάβα σοφιστικέ ελληνικό μεζέ.