Οδηγός Εστιατορίων

Γκουρμέ παντρειές από το ράφι

Έξι συνδυασμοί εκλεκτών ελληνικών προϊόντων που σηματοδοτούν το ανερχόμενο πρόσωπο της νέας ελληνικής γαστρονομίας. Θα χαιρόμασταν να τους δοκιμάζαμε σε καλά εστιατόρια, αλλά μπορούμε να τους χαρούμε άνετα και στο σπίτι.

Γκουρμέ παντρειές από το ράφι

Έξι συνδυασμοί εκλεκτών ελληνικών προϊόντων που σηματοδοτούν το ανερχόμενο πρόσωπο της νέας ελληνικής γαστρονομίας. Θα χαιρόμασταν να τους δοκιμάζαμε σε καλά εστιατόρια, αλλά μπορούμε να τους χαρούμε άνετα και στο σπίτι.

Γκουρμέ παντρειές από το ράφι - εικόνα 1

Λουκάνικα μαύρου χοίρου Στρεμμένος + σάλτσα ντομάτας με τρούφα Troufaser |
Αυθεντικό πιστοποιημένο χοιρινό της αρχαίας ελληνικής ράτσας που συναγωνίζεται στα ίσα τα σπανιόλικα pata negra με τη βαθιά κρεατένια γεύση του^ δίπλα του η σάλτσα με αληθινή τρούφα το απογειώνει.

Γκουρμέ παντρειές από το ράφι - εικόνα 2

Αβγοτάραχο Τρικαλινού μελίχλωρο + λευκή σοκολάτα
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Πρόκειται για ένα πανεύκολο και πολύ γκουρμέ σενάριο. Λιώνεις με φλόγιστρο λευκή σοκολάτα πάνω σε μια φέτα αβγοτάραχο, πασπαλίζεις με ανθό αλατιού και απλώς φεύγεις...

Γκουρμέ παντρειές από το ράφι - εικόνα 3

Σκοτύρι Ίου + μέλι κουμαριάς Άξιον Εστί
Κερδίζει για πάντα όποιον το δοκιμάσει με την πικάντικη γεύση του και το δυνατό άρωμα θρούμπι^ ο αρχαιοελληνικός συνδυασμός «τυρί με μέλι» αποκτά γαστρονομικούς τόνους χάρη στο σπάνιο νέκταρ της κουμαριάς με την ελαφρώς βαλσαμική γεύση.

Γκουρμέ παντρειές από το ράφι - εικόνα 4

Παστράμι Sary + τσάτνεϊ δαμάσκηνο με μπαχαρικά Γεωδή
Αυτό το εξαιρετικό γλυκοκαπνιστό deli από τη Δράμα διψάει για παρτενέρ με ένταση^ βάλε δίπλα του αυτό το βαθιά φρουτώδες, ξινούτσικο και μπαχαράτο τσάτνεϊ και θα βιώσεις μια καινούργια γκουρμέ αίσθηση.

Γκουρμέ παντρειές από το ράφι - εικόνα 5

Καπνιστό χέλι Γείτονα + μαρμελάδα ρήου με τζίντζερ Πυλιακή Γη
Το εξαιρετικό, ντελικάτο βουτυράτο ψάρι δέχεται ευεργετικά αυτήν τη σούπερ πρωτότυπη μαρμελάδα από rhubarb (ραβέντι ή ρήον στα αρχαία ελληνικά) και τζίντζερ. Ξινούτσικη και πικάντικη, κοντράρει όπως πρέπει την ευγενή λιπαρότητα του χελιού.

Γκουρμέ παντρειές από το ράφι - εικόνα 6

Φάβα Σαντορίνης + καραμελωμένα κρεμμύδια Ήδιστον
Το γήινο ηφαιστειακό βελούδο με ονομασία προέλευσης είναι επιρρεπές στην παντρειά^ στην περίπτωσή μας ο... γαμπρός, τα καραμελάτα κρεμμύδια με μαύρη ζάχαρη και κόκκινο κρασί, κάνει τη φάβα σοφιστικέ ελληνικό μεζέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αλυκές

Στο καινούργιο ψαροφαγικό στέκι του Παλαιού Φαλήρου συνεχίζεται η ιστορία της "Μπουγιαμπές", με τα κλασικά να νικούν στα σημεία τα σύγχρονα πιάτα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/06/2022

Τι νέα (εστιατόρια) απ’ τα νησιά;

Σαλπάρουμε, λοιπόν, με το πρώτο μέρος του αναλυτικού μας ρεπορτάζ για Σαντορίνη, Ίο, Τήνο, Σίφνο και Σάμο.

Κριτική: "Over Water" & "Tomata" - Χαλκιδική

Στο "Sani Resort" της Χαλκιδικής, ένα από τα πιο δημοφιλή και γκουρμέ θέρετρα της χώρας, υπάρχουν, μεταξύ άλλων, δύο πολύ καλά ρεστοράν που γεμίζουν τις διακοπές σας με δυνατές εμπειρίες γεύσης.

Η βιώσιμη θαλασσινή γαστρονομία στο μενού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2022

Φέτος ο θεσμός των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας αφουγκράστηκε με προσοχή ένα μεγάλο παγκόσμιο οικολογικό πρόβλημα, την υπεραλίευση των θαλασσών, και πήρε την πρωτοβουλία να παρουσιάσει στην τελετή απονομής τους μια υψηλή θαλασσινή γαστρονομία που ακολουθεί τους κανόνες της αειφορίας.

Jerár

Μπιστρονομία off Broadway από τον Χάρη Νικολούζο, σε μια άγνωστη πλευρά της Δάφνης. Τραπέζια σε ατμοσφαιρικό πεζόδρομο και ωραίες ιδέες που χρειάζονται κοντράστ και εντάσεις για να ανθίσουν.

"Taverna Estia": Διάστερο ταξίδι υψηλής γαστρονομίας στη Νάπολη

Τα αδέλφια Sposito μας μαθαίνουν μοναδικές, ισορροπημένες γεύσεις και αρώματα του τόπου τους .

Παγκόσμια διάκριση για τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου

Τα κρασιά έλαβαν 5 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού κρασιού "Decanter World Wine Awards 2022", καθώς και άλλες σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς κρασιού.