Γκουρμέ παντρειές από το ράφι

Έξι συνδυασμοί εκλεκτών ελληνικών προϊόντων που σηματοδοτούν το ανερχόμενο πρόσωπο της νέας ελληνικής γαστρονομίας. Θα χαιρόμασταν να τους δοκιμάζαμε σε καλά εστιατόρια, αλλά μπορούμε να τους χαρούμε άνετα και στο σπίτι.

Γκουρμέ παντρειές από το ράφι

Έξι συνδυασμοί εκλεκτών ελληνικών προϊόντων που σηματοδοτούν το ανερχόμενο πρόσωπο της νέας ελληνικής γαστρονομίας. Θα χαιρόμασταν να τους δοκιμάζαμε σε καλά εστιατόρια, αλλά μπορούμε να τους χαρούμε άνετα και στο σπίτι.

Γκουρμέ παντρειές από το ράφι - εικόνα 1

Λουκάνικα μαύρου χοίρου Στρεμμένος + σάλτσα ντομάτας με τρούφα Troufaser |
Αυθεντικό πιστοποιημένο χοιρινό της αρχαίας ελληνικής ράτσας που συναγωνίζεται στα ίσα τα σπανιόλικα pata negra με τη βαθιά κρεατένια γεύση του^ δίπλα του η σάλτσα με αληθινή τρούφα το απογειώνει.

Γκουρμέ παντρειές από το ράφι - εικόνα 2

Αβγοτάραχο Τρικαλινού μελίχλωρο + λευκή σοκολάτα
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Πρόκειται για ένα πανεύκολο και πολύ γκουρμέ σενάριο. Λιώνεις με φλόγιστρο λευκή σοκολάτα πάνω σε μια φέτα αβγοτάραχο, πασπαλίζεις με ανθό αλατιού και απλώς φεύγεις...

Γκουρμέ παντρειές από το ράφι - εικόνα 3

Σκοτύρι Ίου + μέλι κουμαριάς Άξιον Εστί
Κερδίζει για πάντα όποιον το δοκιμάσει με την πικάντικη γεύση του και το δυνατό άρωμα θρούμπι^ ο αρχαιοελληνικός συνδυασμός «τυρί με μέλι» αποκτά γαστρονομικούς τόνους χάρη στο σπάνιο νέκταρ της κουμαριάς με την ελαφρώς βαλσαμική γεύση.

Γκουρμέ παντρειές από το ράφι - εικόνα 4

Παστράμι Sary + τσάτνεϊ δαμάσκηνο με μπαχαρικά Γεωδή
Αυτό το εξαιρετικό γλυκοκαπνιστό deli από τη Δράμα διψάει για παρτενέρ με ένταση^ βάλε δίπλα του αυτό το βαθιά φρουτώδες, ξινούτσικο και μπαχαράτο τσάτνεϊ και θα βιώσεις μια καινούργια γκουρμέ αίσθηση.

Γκουρμέ παντρειές από το ράφι - εικόνα 5

Καπνιστό χέλι Γείτονα + μαρμελάδα ρήου με τζίντζερ Πυλιακή Γη
Το εξαιρετικό, ντελικάτο βουτυράτο ψάρι δέχεται ευεργετικά αυτήν τη σούπερ πρωτότυπη μαρμελάδα από rhubarb (ραβέντι ή ρήον στα αρχαία ελληνικά) και τζίντζερ. Ξινούτσικη και πικάντικη, κοντράρει όπως πρέπει την ευγενή λιπαρότητα του χελιού.

Γκουρμέ παντρειές από το ράφι - εικόνα 6

Φάβα Σαντορίνης + καραμελωμένα κρεμμύδια Ήδιστον
Το γήινο ηφαιστειακό βελούδο με ονομασία προέλευσης είναι επιρρεπές στην παντρειά^ στην περίπτωσή μας ο... γαμπρός, τα καραμελάτα κρεμμύδια με μαύρη ζάχαρη και κόκκινο κρασί, κάνει τη φάβα σοφιστικέ ελληνικό μεζέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.