SENSE Μοντέρνα ελληνική κουζίνα (ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη Tηλ: 2109200240 Τιμές: € 45 - 55 Πληροφορίες: Και μεσημ. Επίσημη σελίδα στο facebook Μενού Μενού Χριστουγέννων Μενού Πρωτοχρονιάς Μενού Αγιού Βαλεντίνου Μενού Σαρακοστής Κλείσε τραπέζι online Μοντέρνος χώρος στην κορυφή του ξενοδοχείου, με ένα πραγματικά ζηλευτό, πολύ κοντινό πλάνο της Ακρόπολης κι ελληνική κουζίνα με σύγχρονη αντίληψη, που ανανεώνει κλασικές ιδέες και χρησιμοποιεί μοντέρνες τεχνικές, από τον Αλέξανδρο Xαραλαμπόπουλο, πιο comfort το μεσημέρι, πιο γαστρονομική το βράδυ. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2020. Αγορά εισιτηρίου ▼ Μενού X Κλείσε το Μενού Μενού Χριστουγέννων Καλωσόρισμα/Amuse Bouche Amalia Brut Sparkling wine N.V. Μοσχοφίλερο / Moschofilero Φρεσκοψημένο Ψωμί και Αρωματικό ΒούτυροFreshly Baked Bread with Aromatic Butter “Τσάι” Μανιταριών • Custard Foie Gras • Πούδρα Μπισκότου Κακάο–Καφέ • BriocheMushroom “Tea” • Foie Gras Custard • Cocoa–Coffee Biscuit Powder • Brioche Clarendelle Amberwine 2015 Γλυκύς Λευκός / Sweet White Semillon - Sauvignon Blanc - Muscadelle Καβούρι & Καραβίδα • Πολίτικη Σαλάτα • Ajo Blanco με Αμύγδαλα • Λάδι Τσίλι Crab & Crayfish • ”Politiki” Salad • Ajo Blanco with Almonds • Chilly Oil Vouvray Marc Bredif 2018 Chenin Blanc Πουλάδα Bresse με Μαύρη Τρούφα • Ντοφινουάζ Πατάτα–Σελινόριζα • Τάρτα Σφολιάτα–Μανιτάρι Bresse Poularde with Black Truffle • Potato–Celery Root Dauphinoise • Mushroom Puff Pastry Tart Pinot Noir Κτήμα Άλφα / Pinot Noir Alpha Estate 2017 Μαύρος Χοίρος • “Τερίνα” Παντζάρι–Μήλο • Σιτάρι με Πουρέ Τοπιναμπούρ Iberian Pig • Beet–Apple Terrine • Wheat with Topinambur Puree Λημνιό Κτήμα Βουρβουκέλη / Limnio Vourvoukelis Estate 2016 Μούς Κολοκύθας • Sponge Cake Μελιού • Ζελέ Σταφίδας • Παγωτό Πεκάν Pumpkin Mousse • Honey Sponge Cake • Raisin Jelly • Pecan Ice Cream Lost Lake Απόσταγμα Σταφυλής Μαλαγουζιά / Lost Lake Grape Distillate Καφές & Μινιαρντίζ Coffee & Mignardises Χρέωση κατ’ άτομο € 90. Wine Pairing χρέωση κατ’ άτομο € 35 Μενού Πρωτοχρονιάς Nεw year’s eve Menu Καλωσόρισμα / Amuse Bouche Amalia Brut Sparkling wine N.V. Μοσχοφίλερο / Moschofilero Φρεσκοψημένο Ψωμί και Αρωματικό Βούτυρο Freshly Baked Bread with Aromatic Butter Στρείδια • “Χιόνι” & Αφρός Εσπεριδοειδών • Σχινόπρασο • Πίκλα Αγγούρι • Λάδι Τσίλι Oysters • ”Snow” *Citrus Foam • Cucumber Pickle • Chilly Oil Wild Rock Craggy Range Vineyards 2018 Sauvignon Blanc Αστακός και η Σάλτσα του • Καρότα • Σπαράγγια • “Μαγιονέζα” Ρεβιθιού • Λάδι Εστραγκόν Lobster and it’s Sauce • Carrots • Asparagus • Chick Pea “Mayo” • Tarragon Oil Chablis Domain Christian Moreau 2018 Chardonnay Φραγκόκοτα • Βασιλομανίταρα • Γεμιστές Μορχέλες • Ασπρομύτικα Λήμνου • Kάστανο Guinea Fowl • Porcini • Stuffed Morel Mushrooms • Limnos Island Navy Beans • Chestnut Wagyu Beef • Καπνιστά Κρεμμύδια • Πίκλα Εσαλότ • Πατάτα Με Τρούφα Wagyu Beef • Smoked Onions • Pickled Echalote • Potato Truffle Catena Alta Malbec, Catena Zapata 2014 Malbec Ντακουάζ Φουντούκι • Cremeux Κάστανο • Compote Αχλάδι • Gel Armagnac • Παγωτό Beurre Noisette Hazelnut Dacquoise • Chestnut Cremeux • Pear Compote • Armagnac Gel • Beurre Noisette Ice Cream Dark Cave Τσιλιλή 5 ετών παλαίωση / Dark Cave Tsililis 5 y.o. aged Brunch Menu Βελουτέ άγριων Ελληνικών μανιταριών με τριμμένο κάστανο & μαύρη τρούφα Wild Greek Mushroom veloute soup with grated chestnut & Black Truffle Φρεσκοψημένo ψωμί με εξαιρετικό ελαιόλαδο Μεσσηνίας & ταραμοσαλάτα Freshly baked breads with Extra Virgin Olive Oil from Messinia & Fish Roe Ομελέτα με πράσινα σπαράγγια & μορταδέλα με φιστίκι Omelet with green asparagus & Mortadella ham with pistachios Καγιανάς με τομάτα, ελαιόλαδο, ρίγανη & φρυγανισμένο ψωμί Greek style scrambled eggs “Kayianas” with tomato, olive oil, oregano & toasted bread Κουλούρι Θεσσαλονίκης με πικάντικο σπετζοφάϊ, τραγανό κρεμμύδι & κρέμα γραβιέρας Τριπόλεως Thessaloniki Traditional Bagel with spicy “Spetzofai”, crispy onion & “Graviera” cheese from Tripoli Τραβηχτή πίτα με σάλτσα τομάτα, κασέρι Ξάνθης, φέτα, ελιές, πιπεριά & ρίγανη Open pita with tomato sauce, “Kaseri” cheese from Xanthi, feta cheese, olives, peppers & oregano Πατατόψωμο με μπακαλιάρο πανέ, λεμονάτη αγιονέζα με βότανα & πίκλες λαχανικών Potato bread with deep fried Cod fish, lemon mayo with herbs & vegetable pickles Σαλάτα με τοματίνια, κρέμα φέτας, πίκλα κρεμμύδι, αγγούρι, κάπαρη, ελιές, παξιμάδι χαρουπιού, παλαιωμένο ξύδι & βότανα Salad with cherry tomatoes, feta cheese cream, onion pickle, cucumber, capers, olives, carob rusks, aged vinegar & herbs Σαλάτα κοτόπουλο με Iceberg μαρούλι, ντρέσινγκ Caesar με γιαούρτι, κρουτόν & φλοίδες γραβιέρας Chicken salad with Iceberg lettuce, Caesar dressing with yogurt, crouton & Graviera cheese shavings Κεφτεδάκια με δυόσμο, σάλτσα τομάτα με κύμινο, γιαούρτι & πατάτα κονφί Meatballs with spearmint, tomato sauce with cumin, yogurt & potato confit Σιγομαγειρεμένο χοιρινό μάγουλο, κρέμα πατάτας με τρούφα & σπαράγγια Slow cooked pork cheek, potato cream with truffle & asparagus Κοτόπουλο στήθος με χυλοπιτάκι, ξινομυζήθρα, τομάτα κονφί, ελιά & ρίγανη Chicken breast with traditional Greek pasta, xinomyzithra cheese, tomato confit, olive & oregano Rib eye ταλιάτα με ψητά τοματίνια & πλιγούρι με κινόα & βότανα Rib eye tagliata with roasted cherry tomatoes & bulgur wheat with kinoa & herbs Ταλιατέλες με σάλτσα τομάτα, φρέσκο βασιλικό & λάδι από βότανα Tagliatelle pasta with tomato sauce, fresh basil & herb oil Ελληνικά τυριά με κυδωνόπαστο & κριτσίνια(Σαν Μιχάλη Σύρου, Γραβιέρα Τριπόλεως, Μακρυλίσιο Σαμοθράκης, Βολάκι Άνδρου) Greek cheese selection, quince paste & breadsticks (Syros-San Michali, Tripoli-“Graviera”, Xanthi-“Kaseri”, Samothraki “Makrylisio”, Andros-“Volaki) Pancakes με σοκολάτα/πραλίνα, φουντούκια & φράουλες Pancakes with chocolate/praline, hazelnuts & strawberries Μηλόπιτα με καραμελωμένη σφολιάτα, μήλα tatin & παγωτό καρδάμωμο Apple Pie with caramelized puff pastry, apples tatin & cardamom ice cream Nεw year’s eve Menu: Χρέωση κατ’ άτομο € 125.Wine pAiring : Χρέωση κατ’ άτομο € 45Brunch Menu: Χρέωση κατ’ άτομο € 49. Ώρες ΛειΤούργιας | Service HourS 12-17:00 Μενού Αγίου Βαλεντίνου Amuse Bouche In Love …με ένα "Τριαντάφυλλο" Kαραβίδα & Χτένι, "Πανακότα" Φινόκιο, Αφρός Καλαμπόκι, Σάλτσα Αστακού με Περγαμόντο, Λάδι Εσπεριδοειδών "Ραβιόλι" Λαχανικών, Μανιτάρια, Κράνα, Κονσομέ, Crumble Φιστίκι, Λάδι Καπνιστού Φρέσκου Κρεμμυδιού Πάπια, Πολύχρωμα Παντζάρια, Κροκέτα Μουσακά με Μπούτι Πάπιας Κονφί, Παστινάκι, Σάλτσα Αγιωργίτικου με Cocoa Nibs Mους Λευκής Σοκολάτας, Compôte Framboise, Namelaka με Γαλένι, Αμύγδαλο, Sorbet Κόκκινα Φρούτα Mignardises Χρέωση κατ’ άτομο € 69 (συμπεριλαμβάνεται μία φιάλη αφρώδης οίνος ανά δύο άτομα) Μενού Σαρακοστής X Κλείσε το Μενού Φωτογραφίες Promotional section