Στο Solo Gelato τρώμε παγωτό με μεράκι από γενιά σε γενιά

Στην τζελατερία που βρίσκεται στην καρδιά του Χαλανδρίου, το παγωτό είναι οικογενειακή υπόθεση.

Solo Gelato

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει και η πόλη σιγοψήνεται, η ανάγκη για κάτι δροσιστικό γίνεται σχεδόν επιτακτική. Κι αν θες να κάνεις ένα διάλειμμα με ουσία και γεύση, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία πλούσια, βελούδινη κουταλιά αυθεντικού παγωτού. Στην καρδιά του Χαλανδρίου βρίσκεται μία βιτρίνα γεμάτη χρώματα και αρώματα που κρύβει δεκαετίες εμπειρίας και μία βαθιά ιστορία. Πρόκειται για το Solo Gelato, μία τζελατερία αφοσιωμένη στην ποιότητα.

Ο ιδιοκτήτης Νίκος Χριστογεώργος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε από τον παππού του, όταν εκείνος έφτιαχνε γιαούρτι και καϊμάκι στην ίδια γειτονιά, από τη δεκαετία του '30. Οι μυστικές συνταγές και η αγάπη για το καλό παγωτό πέρασαν από γενιά σε γενιά, και η τέχνη ζει μέσα από τα φρέσκα παγωτά, παρασκευασμένα από την αρχή στο εργαστήριο του Solo Gelato.

Solo Gelato

Solo Gelato

Σήμερα, το Solo Gelato φέρνει την Ιταλία στην Αθήνα με μία εντυπωσιακή συλλογή γεύσεων που παρασκευάζονται καθημερινά, χωρίς βιομηχανοποιημένα μείγματα. Το παγωτό δεν αντιμετωπίζεται ως fast food: είναι μία χειροποίητη τέχνη με βάση το φρέσκο γάλα, τα ώριμα φρούτα και τις αυθεντικές πρώτες ύλες. Από την πλούσια αμυγδαλένια καραμέλα μέχρι το φιστίκι Σικελίας και τη σοκολάτα από σπάνια κακάο, οι επιλογές ξεπερνούν τις 30, με εναλλακτικές και για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη ή τη γλουτένη. 

Solo Gelato

Στον κατάλογο του Solo Gelato ξεχωρίζουν τα sorbet μάνγκο και φυστίκι, για όταν χρειαζόμαστε λίγη φρεσκάδα, το Amarcord, που παντρεύει βύσσινο με μπισκότο, amaretto και λευκή σοκολάτα, αλλά και το Vogue Noir - ένα blend από σοκολάτες της Καραϊβικής και του Ινδικού Ωκεανού. Βέβαια, το προσωπικό μας αγαπημένο είναι το Macadamia Brittle, με πλούσια αλατισμένη καραμέλα βουτύρου, σοκολάτα γάλακτος και ξηρούς καρπούς μακαντάμια. Λίγο πιο δίπλα θα βρείτε γεμιστά cannoli με ρικότα αλλά και σιροπιαστά, με την ελληνική και την ιταλική παράδοση να συνυπάρχουν. 

Ας είμαστε ειλικρινείς: όποια κι αν είναι η εποχή, το Solo Gelato παραμένει μία γλυκιά εμπειρία με βάθος, χαρακτήρα και αυθεντικότητα, από εκείνες που δεν ξεχνιούνται εύκολα. 

Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 210 681 3622, https://sologelato.gr/, Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.