Στο Solo Gelato τρώμε παγωτό με μεράκι από γενιά σε γενιά

Στην τζελατερία που βρίσκεται στην καρδιά του Χαλανδρίου, το παγωτό είναι οικογενειακή υπόθεση.

Solo Gelato

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει και η πόλη σιγοψήνεται, η ανάγκη για κάτι δροσιστικό γίνεται σχεδόν επιτακτική. Κι αν θες να κάνεις ένα διάλειμμα με ουσία και γεύση, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία πλούσια, βελούδινη κουταλιά αυθεντικού παγωτού. Στην καρδιά του Χαλανδρίου βρίσκεται μία βιτρίνα γεμάτη χρώματα και αρώματα που κρύβει δεκαετίες εμπειρίας και μία βαθιά ιστορία. Πρόκειται για το Solo Gelato, μία τζελατερία αφοσιωμένη στην ποιότητα.

Ο ιδιοκτήτης Νίκος Χριστογεώργος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε από τον παππού του, όταν εκείνος έφτιαχνε γιαούρτι και καϊμάκι στην ίδια γειτονιά, από τη δεκαετία του '30. Οι μυστικές συνταγές και η αγάπη για το καλό παγωτό πέρασαν από γενιά σε γενιά, και η τέχνη ζει μέσα από τα φρέσκα παγωτά, παρασκευασμένα από την αρχή στο εργαστήριο του Solo Gelato.

Solo Gelato

Solo Gelato

Σήμερα, το Solo Gelato φέρνει την Ιταλία στην Αθήνα με μία εντυπωσιακή συλλογή γεύσεων που παρασκευάζονται καθημερινά, χωρίς βιομηχανοποιημένα μείγματα. Το παγωτό δεν αντιμετωπίζεται ως fast food: είναι μία χειροποίητη τέχνη με βάση το φρέσκο γάλα, τα ώριμα φρούτα και τις αυθεντικές πρώτες ύλες. Από την πλούσια αμυγδαλένια καραμέλα μέχρι το φιστίκι Σικελίας και τη σοκολάτα από σπάνια κακάο, οι επιλογές ξεπερνούν τις 30, με εναλλακτικές και για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη ή τη γλουτένη. 

Solo Gelato

Στον κατάλογο του Solo Gelato ξεχωρίζουν τα sorbet μάνγκο και φυστίκι, για όταν χρειαζόμαστε λίγη φρεσκάδα, το Amarcord, που παντρεύει βύσσινο με μπισκότο, amaretto και λευκή σοκολάτα, αλλά και το Vogue Noir - ένα blend από σοκολάτες της Καραϊβικής και του Ινδικού Ωκεανού. Βέβαια, το προσωπικό μας αγαπημένο είναι το Macadamia Brittle, με πλούσια αλατισμένη καραμέλα βουτύρου, σοκολάτα γάλακτος και ξηρούς καρπούς μακαντάμια. Λίγο πιο δίπλα θα βρείτε γεμιστά cannoli με ρικότα αλλά και σιροπιαστά, με την ελληνική και την ιταλική παράδοση να συνυπάρχουν. 

Ας είμαστε ειλικρινείς: όποια κι αν είναι η εποχή, το Solo Gelato παραμένει μία γλυκιά εμπειρία με βάθος, χαρακτήρα και αυθεντικότητα, από εκείνες που δεν ξεχνιούνται εύκολα. 

Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 210 681 3622, https://sologelato.gr/, Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
27/10/2025

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

Λένε πως αυτό είναι το πιο σέξι ιταλικό εστιατόριο του ιστορικού κέντρου

Πανέμορφος χώρος, φίνα ιταλιάνικη κουζίνα, ωραία ποτά και μουσικές βραδιές στην πλατεία Καρύτση.

Στην Κυψέλη, για το πρώτο Athens Asian Food Festival

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.