Ψητοπωλείο Ανεμολόγιο: Για καλό σουβλάκι, ούριος άνεμος μάς στέλνει Σαλαμίνα

Συμβουλευτείτε κι εσείς το Ανεμολόγιο για να προσανατολιστείτε στα πιο νόστιμα και ποιοτικά σουβλάκια και κρεατικά.

Σουβλάκι

Ο αέρας των γευστικών εξερευνήσεων μπορεί να κινήσει τον κάθε foodie από εμάς σε διάφορες δοκιμές. Η πυξίδα μας, όμως, κρατά πάντα τη σταθερά της και συνεχίζει να δείχνει τον "βορρά”, ήτοι την αγαπημένη ελληνική συνήθεια της σουβλακο-φαγίας. Και πού καλύτερα να καλύψουμε τη λιγούρα μας για ένα ωραίο τυλιχτό (και όχι μόνο) από το Ψητοπωλείο Ανεμολόγιο στην όμορφη Σαλαμίνα.

Μερίδα γύρος κοτόπουλο

Στον λιτό του χώρο, που διαθέτει πινελιές μοντέρνου design, οι γύροι στριφογυρίζουν απολαυστικά κι οι ψησταριές παίρνουν φωτιά. Εκεί είναι που το Ανεμολόγιο κάνει τα θαύματά του και μας προσφέρει έναν ευρύ κατάλογο ο οποίος βασίζεται στη γεύση και την ποιότητα των πρώτων υλών. 

Ξεκινήστε την παραγγελία σας με την απαραίτητη δροσιστική σαλάτα. Στο πεδίο αυτό μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις κλασικές, χωριάτικη και αγγουροντομάτα, ή το γνωστό χιτ της κοτοσαλάτας. Φυσικά, δεν μπορεί να λείπουν κι οι πατάτες τηγανητές (σας προτείνουμε να μην παραλείψετε αυτές με τη σος).

Μερίδα

Στο πεδίο των τυλιχτών, οι γνωστές και μη εξαιρετέες κρεατο-νοστιμιές είναι εδώ, μαστόρικα ψημένες και έτοιμες να απογειώσουν την απόλαυση. Σουβλάκι με γύρο χοιρινό ή ζουμερό καλαμάκι; Ή μήπως με καλαμάκι ή γύρο κοτόπουλο; Ή κοτομπέικον; Μήπως το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι ή  το λουκάνικο είναι καλύτερη ιδέα; Σε όλα τα παραπάνω, η επιλογή είναι δική σου! Εξίσου, βεβαίως, αξίζουν το μοσχαρίσιο μπιφτέκι αλλά και το κεμπάπ, ενώ στα πιο ιδιαίτερα τυλιχτά συγκαταλέγονται αυτά με το σουτζούκι, τον παστουρμά και τον καβουρμά.

Μερίδα γιαουρτλού

Φυσικά, τα παραπάνω είδη θα τα βρείτε και σε γίγας τυλιχτό, ανάμεσα στις δύο αφράτες πίτες των σκεπαστών, αλλά και σε μερίδα. Στο τελευταίο πεδίο, πρωταγωνιστής είναι αδιαμφισβήτητα το κεμπάπ γιαουρτλού με σάλτσα ντομάτας. Τέλος, για τις μεγάλες πείνες ή τις μεγάλες παρέες, θα βρείτε και κρεατικά με το κιλό. Παράλληλα, ακόμα και τους χορτοφάγους θα ικανοποιήσει το Ανεμολόγιο, αφού παρέχει και επιλογές όπως το φαλάφελ και το μπιφτέκι λαχανικών.

Λεωφ. Σαλαμίνος 235, Παλούκια, Σαλαμίνα, τηλ. 210 4644442, anemologiosalaminas.com, FB: Ανεμολόγιο Σαλαμίνας, IG: @anemologio.salaminas

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δείπνο στις βραβευμένες αυλές και βεράντες της Αθήνας

Τώρα που ο καιρός στρώνει ξανά, εκμεταλλευόμαστε τις καλοσύνες του για όσο κρατήσουν, κλείνοντας τραπέζι στα καλύτερα εστιατόρια με αυλές και βεράντες της Αθήνας, και μάλιστα στις εξαιρετικές τιμές που εξασφαλίζει το δημοφιλέστερο γαστρονομικό happening της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
05/10/2025

Vedema γιορτής και αναστοχασμού για το μέλλον του Σαντορινιού κρασιού

Όλα όσα "τρύγησε" η φθινοπωρινή γιορτή του κρασιού της Σαντορίνης από τον Όμιλο Katikies στο εστιατόριο Selene.

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.