Η καινοτομία στον ελληνικό καφέ ονομάζεται ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI

Ο Πρόεδρος της E.R. COFFEE EXPERIENCES, Άνθιμος Δημητριάδης, μας μιλά για το πρωτοπόρο σύστημα παραγωγής ελληνικού καφέ που εντυπωσίασε στην πρόσφατη HORECA.

elgreco1

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της E.R. COFFEE EXPERIENCES του Ομίλου Εταιρειών RESOUL στην HORECA, την μεγαλύτερη έκθεση για τον τουρισμό και την εστίαση στη χώρα μας, παρουσιάζοντας το καινοτόμο σύστημα παρασκευής ελληνικού καφέ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI. Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρωτοποριακό  σύστημα. Ο Πρόεδρος της εταιρίας κ. Άνθιμος Δημητριάδης μας δίνει περισσότερες πληροφορίες.   

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στη δημιουργία του καινοτόμου αυτού συστήματος;
Το πάθος μας για τον ελληνικό καφέ. Ποτέ δε σταματάμε να σκεφτόμαστε τρόπους ώστε να μπορεί περισσότερος κόσμος, ακόμα πιο εύκολα, να απολαμβάνει τον τέλειο ελληνικό καφέ.
Και από τη στιγμή που διαπιστώσαμε πως ο κόσμος έβλεπε την παρασκευή του ως μια πολύπλοκη διαδικασία, σκοπός μας έγινε να την απλοποιήσουμε, κάνοντας τον ελληνικό καφέ μια επιλογή για όλους τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες της εστίασης.

Γιατί ονομάστηκε ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI;
Γιατί αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι διαθέτει έξυπνο μπρίκι με αναδευτήρα και αισθητήρες στο εσωτερικό που παρασκευάζει με τον τελειότερο τρόπο έναν εξαιρετικό ελληνικό καφέ. Είναι ο ιδανικός συνδυασμός παράδοσης και τεχνολογίας.

Εξηγήστε μας πως λειτουργεί.
Είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση. Επιλέγουμε τον καφέ μας  - κλασικό, σκούρο ή χωρίς καφεΐνη με την αντίστοιχη κάψουλα, πατάμε το κουμπί και σε λίγα δευτερόλεπτα απολαμβάνουμε έναν άψογο ελληνικό. Μπορούμε να επιλέξουμε μονό ή διπλό και το αποτέλεσμα που σερβίρουμε έχει το τέλειο καϊμάκι ακόμη και κατακάθι. 

elgreco2

Ποια ανάγκη έρχεται να καλύψει στους επαγγελματίες της HORECA;
Σε μια χώρα με σημαντικό τουρισμό και πλούσια παράδοση στην γαστρονομία, πιστεύουμε ότι το σερβίρισμα του αυθεντικού ελληνικού καφέ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοξενίας που προσφέρουμε. Σήμερα ο επαγγελματίας της εστίασης και των ξενοδοχείων αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προετοιμασία του σωστού ελληνικού καφέ λόγω χρόνου, διαδικασίας και γνώσης της παρασκευής του. 

Τι παραπάνω προσφέρει το BRIQI;
Πρώτα από όλα το BRIQI είναι ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ και αυτό σημαίνει πολλά. Σημαίνει πολύχρονη εμπειρία στον ελληνικό καφέ, τεχνογνωσία, πάθος και μεράκι με βάση την επιτυχία με τις εστίες γκαζιού ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ που έχουμε φέρει στην ελληνική αγορά. Τεχνικά τώρα, το BRIQI έχει πολλά πλεονεκτήματα. Τα πιο βασικά είναι ότι χρησιμοποιεί κάψουλες καφέ που διατηρούν την φρεσκάδα και ότι διαθέτει μπρίκι με αναδευτήρα και αισθητήρες στο εσωτερικό έτσι ώστε να δημιουργείται το τέλειο καϊμάκι. Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI  παρασκευάζει τον καφέ σε 45 δεύτερα και προσφέρει τέλειο αποτέλεσμα χωρίς απόκλιση στην ποιότητα.

elgreco3

Ένα από τα "μυστικά" του καλού ελληνικού είναι το χαρμάνι του. Εσείς τι χαρμάνι χρησιμοποιείτε;
Το χαρμάνι του ελληνικού καφέ μας είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης μελέτης με την συνεργασία ειδικών του ελληνικού καφέ και έχει ως βάση την υψηλή ποιότητα και τον εξαίρετο συνδυασμό κόκκων ποικιλίας Arabica Λατινικής Αμερικής και Robusta από την Ασία. Οι κάψουλες μας δίνουν την δυνατότητα να προσφέρουμε ποικιλία, φρεσκάδα και σταθερά υψηλή ποιότητα. 

Ποιο είναι το όραμά σας;
Το όραμά μας είναι να αποκτήσει ξανά ο ελληνικός καφές τη θέση που του αξίζει. 
Να τον απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες αλλά και οι φίλοι του καφέ σε όλον τον κόσμο.
Να δείξουμε σε όλους ότι είναι ο καλύτερος καφές, πολύ υγιεινός, πολύ γευστικός και πλέον πολύ εύκολος στην παρασκευή.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI θα βρείτε εδώ: https://www.el-greko.gr/briqi

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.