Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Μοναδικές μακαρονάδες στο Tony Bonanno

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του ιταλικό στον Πειραιά, για μαφιόζικες μακαρονάδες σε Little Italy σκηνικό.

Tony Bonanno ιταλικό στον Πειραιά

Σαν βγαλμένο από ταινία του Σκορσέζε, το "Tony Bonnano" είναι μια Μικρή Ιταλία στο απόκεντρο του Μικρολίμανου, με το αυθεντικό της σκηνικό να μας μεταφέρει από τη γειτονιά του Ναυτικού Ομίλου κατευθείαν σ’ εκείνες του Δον Βίτο Κορλεόνε. Μικρή ψηλοτάβανη σάλα, με ξύλινα τραπέζια σκεπασμένα με μικρά πλακάκια κάτω απ’ το χοντρό λευκό τραπεζομάντιλο και ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους, θέτουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Σουξέ απ’ το μουσικό παλμαρέ των ιταλοαμερικανών του '70 ντύνουν το ηχητικό background του κινηματογραφικού καρέ, και πληθωρικές μακαρονάδες βγαίνουν από την κουζίνα, για να δώσουν γεύση στο χωροχρονικό ταξίδι που ετοιμάζει κάθε βράδι το "Tony Bonnano".

Tony Bonanno ιταλικό στον Πειραιά

Φρέσκα μακαρόνια σωστά βρασμένα, με σάλτσες βασισμένες στο συνταγολόγιο της Σικελίας, συνθέτουν εδώ το κύριο θέμα. 'Όμως, σαλάτες, ριζότι, κρεατικά, αλλά και πιάτα με ψάρι και θαλασσινά ολοκληρώνουν την γαστρονομική εμπειρία. Λατρεμένα πιάτα αποτελούν τα βραχάκια πατάτας με τη φλούδα, τα φρέσκα νιόκι με σπανάκι, αλλά και οι παπαρδέλες με λουκάνικο και μανιτάρια. Δεν θα μπορούσε κανείς να κρύψει ότι έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο μαγαζί, ενώ η wine list είναι μια άλλη, ξεχωριστή γευστική βεντάλια, με επιλογές από Ιταλία και Ελλάδα να σιγοντάρουν την απόλαυση. 

Lurisia

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. 

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia με τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.