Δημιουργική γαστρονομία, υψηλή αισθητική και τοπικές πρώτες ύλες στα εστιατόρια και bar του "Numo Ierapetra"

Στο "The Coast by Tamarisk" o chef Νίκος Κουρκούτας δίνει μαθήματα fine dining, υπογράφοντας γκουρμέ πιάτα με θαλασσινά, ενώ στο εστιατόριο "Menoa" συνδυάζει μοναδικά την περουβιανή κουζίνα με την Ιαπωνική, δημιουργώντας "Nikkei" πιάτα σε κρητικό πλαίσιο.

NUMO IERAPETRA

Όπως κάθε τι στο περιβάλλον του "Numo Ierapetra", τα εστιατόρια του resort συνδυάζουν άμεμπτη αισθητική με υψηλής ουσίας και λεπτότητας γεύσεις. Τα μενού των εστιατορίων τιμούν την παράδοση με τους γευστικούς αισθητήρες στραμμένους σε ό,τι πιο ενδιαφέρον γαστρονομικά παγκοσμίως, ενώ στα bar τα κλασικά cocktail αποκτούν local χαρακτήρα εμπλουτισμένα με γευστικές πινελιές της κρητικής γης.

Στο "The Coast by Tamarisk" o chef Νίκος Κουρκούτας δίνει μαθήματα fine dining, υπογράφοντας γκουρμέ πιάτα με θαλασσινά, ενώ στο εστιατόριο "Menoa" συνδυάζει μοναδικά την περουβιανή κουζίνα με την Ιαπωνική, δημιουργώντας "Nikkei" πιάτα σε κρητικό πλαίσιο.

NUMO IERAPETRA

Fine dining στο "The Coast by Tamarisk"

Σε έναν ονειρικό χώρο με θέα στο πέλαγος που κόβει την ανάσα, η απόλαυση του φαγητού γίνεται μία ανεπανάληπτη εμπειρία. Το "The Coast by Tamarisk" φωλιάζει απομονωμένο κάτω από τα αρμυρίκια, με τα πόδια των τραπεζιών να φτάνουν σχεδόν ως τη θάλασσα. Πιάτα προσεκτικά προετοιμασμένα, με διαλεχτές πρώτες ύλες, όπως τα χτένια με βούτυρο σκόρδου, πουρέ κουνουπιδιού και λάδι κόλιανδρου ή τα μαριναρισμένα με ponzu στρείδια, είναι εδώ για να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες. Υπεύθυνος για το εκλεπτυσμένο μενού που δίνει άψογη προσοχή στη λεπτομέρεια είναι ο executive chef του "Numo Ierapetra", Νίκος Κουρκούτας.

Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Κουρκούτας έχει την υψηλή γαστρονομία στο DNA του. Με μια λαμπρή πορεία σε luxury hotels στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο chef συνδυάζει καθημερινά τα προϊόντα της κρητικής γης με τα πιο εκλεκτά υλικά της μεσογειακής Κουζίνας.

NUMO IERAPETRA

H fusion κουζίνα του "Nikkei" στο "Menoa"

Στο εστιατόριο "Menoa", o Νίκος Κουρκούτας παντρεύει με τολμηρό, και δημιουργικό τρόπο χαρακτηριστικά προϊόντα της Μεσογείου με Περουβιανές και Ασιατικές τεχνικές. Στο Menoa οι συνδαιτυμόνες απολαμβάνουν ένα δείπνο υπό το φως των κεριών, με κορυφαίες πρώτες ύλες μαγειρεμένες σύμφωνα με τη φιλοσοφία του περίφημου fusion εστιατορίου "Nikkei". Με αυτόν τον τρόπο, Ασιατικά και Περουβιανά πιάτα αποκτούν κρητική ματιά και ο διάλογος ανάμεσα σε δύο τόσο σπουδαίες μαγειρικές σχολές φέρνει στο τραπέζι εξαίσια αποτελέσματα. Κορυφαίο πιάτο του Περουβιανού Nikkei στο Menoa είναι το beef tataki με iso bacon.

NUMO IERAPETRA

Αξέχαστα cocktails με κρητική ούγια

Τι κάνουν το τσίπουρο, τα μανιτάρια και μια μπανάνα σε ένα ποτήρι; Γίνονται Cocktail! Στα bar του "Numo Ierapetra", "Màre Màre" και "The Modern", η οικολογική ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση στην εκτίμηση και την προστασία της γενναιοδωρίας της γης, έχει ως αποτέλεσμα τη συμβολή στη συνειδητή προστασία του πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε.

Στο χώρο της εστίασης και των bar αυτό σημαίνει μείωση των απορριμμάτων, προμήθεια τοπικών πρώτων υλών και χρήση εμπορικών σημάτων που δίνουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα. Σε συνεργασία με το βραβευμένο "Bar in Front of the Bar", οι barmen χρησιμοποιούν υλικά από τις κουζίνες, όπως ζωμό μανιταριών, φλούδες πιπεριών και βότανα, για να δημιουργήσουν σπιτικά λικέρ, cordials και σιρόπια.

Τρία από τα πιο ευφάνταστα cocktail είναι το Negroni με τοπικό τσίπουρο και κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης με πικάντικη γεύση, το Οld fashioned με παλαιωμένη τσικουδιά, βότανα από τον κήπο του ξενοδοχείου και μία ιδέα μανιταριών και το Martini Espresso, φτιαγμένο με σιρόπι εσπρέσο από τους καφέδες που ετοιμάζουμε, και μέλι χαρουπιού! Έτσι το δείπνο κλείνει ιδανικά και οι επισκέπτες του "Numo Ierapetra" απολαμβάνουν τα καλύτερα που η γη έχει να προσφέρει αφήνοντας το μικρότερο αποτύπωμα.

Στα εστιατόρια The Coast by Tamarisk και Menoa, οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.

NUMO Ierapetra | +30 28340 55003 | info@numoierapetra.com | www.numoierapetra.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.