Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα, αποτελώντας την παλαιότερη ταβέρνα της ορεινής Αρκαδίας και ένα από τα πιο αυθεντικά της σημεία αναφοράς. Δημιούργημα του Δημοσθένη Τζίφα, το μαγαζί περνά πλέον στα χέρια της τρίτης και τέταρτης γενιάς, που παραμένουν πιστές στις συνταγές και στο ήθος της παράδοσης, μαγειρεύοντας όπως παλιά — χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και με απόλυτο σεβασμό στην πρώτη ύλη.

Εδώ, ο τραχανάς εξακολουθεί να φτιάχνεται στο χέρι, το φύλλο για τις πίτες ανοίγεται με τον πλάστη, το παστό ψήνεται στο κρασί και το αλάτι, ενώ όλα τα προϊόντα είναι τοπικά και εποχικά, χρόνια πριν αυτά γίνουν "μόδα". Το αποτέλεσμα είναι πιάτα γεμάτα αυθεντική, βαθιά νοστιμιά, που κουβαλούν τη σοφία του τόπου και τη φροντίδα των ανθρώπων του. Η εγκάρδια φιλοξενία της οικογένειας ολοκληρώνει την εμπειρία, σε ένα τραπέζι που αποπνέει σεβασμό στο χθες και γνήσια αγάπη για το σήμερα.

Chef’s tip
Στη λίστα κρασιών θα βρείτε επιλεγμένες ετικέτες από τον τοπικό και όχι μόνο αμπελώνα, αλλά και ποιοτικό βαρελίσιο κρασί από το οινοποιείο Νασιάκου.
Κωνσταντίνου Λαμπρινοπούλου 6, Βυτίνα, 2795022226, Κληματαριά Βυτίνα από το 1931