Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

Κληματαριά

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα, αποτελώντας την παλαιότερη ταβέρνα της ορεινής Αρκαδίας και ένα από τα πιο αυθεντικά της σημεία αναφοράς. Δημιούργημα του Δημοσθένη Τζίφα, το μαγαζί περνά πλέον στα χέρια της τρίτης και τέταρτης γενιάς, που παραμένουν πιστές στις συνταγές και στο ήθος της παράδοσης, μαγειρεύοντας όπως παλιά — χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και με απόλυτο σεβασμό στην πρώτη ύλη.

Κληματαριά

Εδώ, ο τραχανάς εξακολουθεί να φτιάχνεται στο χέρι, το φύλλο για τις πίτες ανοίγεται με τον πλάστη, το παστό ψήνεται στο κρασί και το αλάτι, ενώ όλα τα προϊόντα είναι τοπικά και εποχικά, χρόνια πριν αυτά γίνουν "μόδα". Το αποτέλεσμα είναι πιάτα γεμάτα αυθεντική, βαθιά νοστιμιά, που κουβαλούν τη σοφία του τόπου και τη φροντίδα των ανθρώπων του. Η εγκάρδια φιλοξενία της οικογένειας ολοκληρώνει την εμπειρία, σε ένα τραπέζι που αποπνέει σεβασμό στο χθες και γνήσια αγάπη για το σήμερα.

Κληματαριά

Chef’s tip
Στη λίστα κρασιών θα βρείτε επιλεγμένες ετικέτες από τον τοπικό και όχι μόνο αμπελώνα, αλλά και ποιοτικό βαρελίσιο κρασί από το οινοποιείο Νασιάκου.

Κωνσταντίνου Λαμπρινοπούλου 6, Βυτίνα, 2795022226, Κληματαριά Βυτίνα από το 1931

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
10/12/2025

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.