Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Η γαστροταβέρνα Strouga στον Νέο Κόσμο

Εμφανίστηκε τον περασμένο Μάρτιο στον Νέο Κόσμο και έχει τραβήξει –δικαίως– τα βλέμματα. Η "Strouga" υποδέχεται τους επισκέπτες της σε έναν όμορφα σχεδιασμένο, feelgood χώρο και συστήνεται μέσα από το ιδιαίτερα δημοφιλές πλέον concept της γαστροταβέρνας.

Η φιλοσοφία της κουζίνας της στηρίζεται γερά στην ελληνική και μεσογειακή παράδοση, με έντονη αγάπη για το κρέας και τις εκλεκτές κοπές, ενώ αποτίνει φόρο τιμής στη ζεστασιά του σπιτικού φαγητού – όπως ακριβώς οφείλει κάθε γαστροταβέρνα που σέβεται τον εαυτό της.

Η γαστροταβέρνα 

Στο μενού ξεχωρίζουν δημιουργίες, όπως το μανούρι πανέ με ηλιόσπορο και σάλτσα σύκου, η αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, ο μαρινάτος γαύρος σε σκορδόψωμο, η μοσχαρίσια μπριζόλα από ελληνική μοσχίδα, το φιλέτο προβατίνας και τα αρνίσια παϊδάκια.

Για όσους θέλουν να προχωρήσουν πιο βαθιά στις καρνιβορικές απολαύσεις, υπάρχουν και premium κοπές από  ΗΠΑ, Ουρουγουάη και Αργεντινή. Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί και στα μαγειρευτά, με επιλογές όπως το αρνάκι κλέφτικο με λαχανικά και γραβιέρα, ο μουσακάς σε πήλινο σκεύος και ο κόκορας παστιτσάδα με μακαρούνες και ξινομυζήθρα.

Η γαστροταβέρνα 

Η γαστροταβέρνα 

strouga

Στα πλεονεκτήματα συγκαταλέγεται η προσεγμένη λίστα κρασιών, με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, αλλά και η εντυπωσιακή σειρά signature cocktails, σχεδιασμένη για να εμπλουτίσει την εμπειρία στη "Strouga". 

Tip: Για μια αντιπροσωπευτική γεύση από "Strouga" μην παραλείψεις να βρεθείς εκεί τις Κυριακές, τα απογεύματα των οποίων λαμβάνει χώρα το must πάρτι με ελληνική μουσική.


Info

Ηλία Ηλιού 28, Νέος Κόσμος, 2109010082, Strouga, @strougataverna 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Strouga Taverna – Local Gastronomy

Ηλία Ηλιού 28, Ν. Κόσμος
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Στο Κουκάκι, για την ελληνική κουζίνα μιας άλλης εποχής

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.