© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude
Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης και το παρουσιάζει. Αυτή την εβδομάδα, ο Μπάμπης Δούκας γράφει για τα κουνελίσια nuggets στο 'Jerár'.
Έχει σβήσει τρία κεράκια στην τούρτα της ύπαρξής του το 'Jerár' και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως κατόρθωσε να βάλει την περιοχή της Δάφνης στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Αλλά και πολύ πιο μακριά από αυτόν - μόνο τυχαίο δεν είναι το πρόσφατο Bib Gourmand από τον οδηγό Michelin. Το φροντισμένο εστιατόριο των Χάρη Νικολούζου και Γιώργου Καβακλή έχει άποψη και νοστιμιά. Και αγαπά το κρασί και τα events.


Υπάρχουν μπόλικα πιάτα σε αυτό για τα οποία μπορώ να σου γράψω αλλά θα μείνω σε εκείνο που αντικατοπτρίζει περισσότερο το μπιστρονομικό κομμάτι του αλλά και τη ζεστασιά της comfortιάς του. Το πιάτο του, που πιστεύω πως απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος του κοινού του, από όποια γαστρονομική κάστα κι αν προέρχεται αυτό.

Ναι, καλά κατάλαβες, για τα signature πλέον nuggets κουνελιού μιλάω. Κομματάκια που έρχονται τραγανιστά έξω (εξαιρετικό το πανάρισμα, όσο και το τηγάνι) και ζουμερά μέσα, μαζί με μια μαγιονέζα αρωματισμένη με κερκυραϊκά σπετσερικά όπως και η κρούστα τους.
"Μανιφίκ" που θα έλεγε και ο ομώνυμος φίλος του Γιάννη Μπέζου στους 'Απαράδεκτους', κατά την αρμένικη βίζιτά του στην Αδάμαντος 4.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.
