Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár' © Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης και το παρουσιάζει. Αυτή την εβδομάδα, ο Μπάμπης Δούκας γράφει για τα κουνελίσια nuggets στο 'Jerár'.

Έχει σβήσει τρία κεράκια στην τούρτα της ύπαρξής του το 'Jerár' και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως κατόρθωσε να βάλει την περιοχή της Δάφνης στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Αλλά και πολύ πιο μακριά από αυτόν - μόνο τυχαίο δεν είναι το πρόσφατο Bib Gourmand από τον οδηγό Michelin. Το φροντισμένο εστιατόριο των Χάρη Νικολούζου και Γιώργου Καβακλή έχει άποψη και νοστιμιά. Και αγαπά το κρασί και τα events. 

Το οινοποιείο Gut Oggau για μία ημέρα στο 'Jerár'

Το οινοποιείο Gut Oggau για μία ημέρα στο 'Jerár' 3

Υπάρχουν μπόλικα πιάτα σε αυτό για τα οποία μπορώ να σου γράψω αλλά θα μείνω σε εκείνο που αντικατοπτρίζει περισσότερο το μπιστρονομικό κομμάτι του αλλά και τη ζεστασιά της comfortιάς του. Το πιάτο του, που πιστεύω πως απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος του κοινού του, από όποια γαστρονομική κάστα κι αν προέρχεται αυτό. 

Τηγανητό κουνέλι στο
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Ναι, καλά κατάλαβες, για τα signature πλέον nuggets κουνελιού μιλάω. Κομματάκια που έρχονται τραγανιστά έξω (εξαιρετικό το πανάρισμα, όσο και το τηγάνι) και ζουμερά μέσα, μαζί με μια μαγιονέζα αρωματισμένη με κερκυραϊκά σπετσερικά όπως και η κρούστα τους.

"Μανιφίκ" που θα έλεγε και ο ομώνυμος φίλος του Γιάννη Μπέζου στους 'Απαράδεκτους', κατά την αρμένικη βίζιτά του στην Αδάμαντος 4.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Jerár

Aγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το εστιατόριο-ναυαρχίδα των ελληνικών θαλασσών εξακολουθεί να πλέει στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

Και ξεχωρίζει, για όλους τους σωστούς λόγους, πάντοτε με έναν ικανότατο καπετάνιο στο πηδάλιο της κουζίνας του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
23/11/2025

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.