Ένα μυστικό κελάρι της Σαντορίνης ήρθε στο φως

Ένας μικρός κρυμμένος θησαυρός, γεμάτος παλιές φιάλες και ιστορίες, εμπλουτίζει την εμπειρία στο Rizes Gastro Taverna.

Το κελάρι στο Rizes Gastro Taverna της Σαντορίνης

Στα Φηρά και σε ένα γενικότερο χωροταξικό πλαίσιο όπου η λάβα του παρελθόντος διαμόρφωσε τη γη και τα κρασιά της Σαντορίνης, το Rizes Gastro Taverna ξεκινά ένα νέο οινικό ταξίδι με αφετηρία… το υπόγειό του.

Κατά την πρόσφατη ανακαίνιση του ιστορικού χώρου όπου κάποτε στεγαζόταν το Sphinx, αποκαλύφθηκε ένα αυθεντικό πέτρινο κελάρι — ένας μικρός κρυμμένος θησαυρός, γεμάτος παλιές φιάλες και ιστορία. Αυτή η 'ανακάλυψη' έγινε η αφορμή για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας γύρω από το κρασί και τη γεύση, πάντα με σεβασμό στην παράδοση του νησιού.

Το κελάρι στο Rizes Gastro Taverna της Σαντορίνης 1

Το κελάρι του Rizes φιλοξενεί μια επιλεγμένη συλλογή από τοπικές ετικέτες που αναδεικνύουν τον μοναδικό χαρακτήρα του σαντορινιού κρασιού. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζουν Vinsanto και Νυχτέρι από παραγωγούς όπως οι Αργυρός, Σιγάλας, Χατζηδάκης και Καραμολέγκος, κάθε ένας, φυσικά, με τη δική του ματιά στον αμπελώνα του νησιού.

Πέρα από τις ετικέτες της Σαντορίνης, η συλλογή περιλαμβάνει και γνωστά ελληνικά οινοποιεία, όπως το Κτήμα Γεροβασιλείου, το Κτήμα Άλφα και το Κτήμα Χατζημιχάλη. Μέσα από τις φιάλες αυτές, ο επισκέπτης μπορεί να "ταξιδέψει" σε σημαντικές οινικές γωνιές της χώρας.

Το κελάρι στο Rizes Gastro Taverna της Σαντορίνης 2

Η συλλογή κάνει ένα άνοιγμα και στον υπόλοιπο οινικό κόσμο και συμπληρώνεται από επιλεγμένα παλαιωμένα κρασιά του εξωτερικού: γαλλικά Bordeaux, ιταλικές και ισπανικές ετικέτες, καθώς και σαμπάνιες υψηλής κλάσης, όπως Dom Pérignon και Armand de Brignac. Πρόκειται για ένα διεθνές πάντρεμα που πλαισιώνει τη γευστική εμπειρία με κομψότητα και χαρακτήρα.

Το κελάρι δεν λειτουργεί απλώς ως αποθήκη κρασιών αλλά συστήνεται σαν ένας ατμοσφαιρικός χώρος όπου μπορεί κανείς να συμμετέχει σε οινογνωσίες, να δοκιμάσει κρασιά με επιλεγμένα πιάτα του μενού ή να ανακαλύψει τις ιστορίες πίσω από κάθε ετικέτα. Σύντομα, θα προστεθούν και εμπειρίες γευσιγνωσίας ελαιολάδου, δίνοντας ακόμη μια γευστική διάσταση στην επίσκεψη.

Το κελάρι στο Rizes Gastro Taverna της Σαντορίνης 3

Το Rizes Gastro Taverna πέρα από τη γεύση, φροντίζει να χτίσει γέφυρες με την παράδοση και τον τόπο. Το κελάρι του είναι ένας ζωντανός χώρος που σε προσκαλεί να γνωρίσεις τη Σαντορίνη μέσα από τα αρώματα του κρασιού και τις αφηγήσεις που φέρνει κάθε φιάλη.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
03/12/2025

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…

Τα 1000 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.

Ένα μητροπολιτικό bar restaurant με ελληνική ψυχή στον Πειραιά

Προορισμός εκλεκτής καλοφαγίας για όσους βολτάρουν στο μεγάλο λιμάνι.