Ένα μυστικό κελάρι της Σαντορίνης ήρθε στο φως

Ένας μικρός κρυμμένος θησαυρός, γεμάτος παλιές φιάλες και ιστορίες, εμπλουτίζει την εμπειρία στο Rizes Gastro Taverna.

Το κελάρι στο Rizes Gastro Taverna της Σαντορίνης

Στα Φηρά και σε ένα γενικότερο χωροταξικό πλαίσιο όπου η λάβα του παρελθόντος διαμόρφωσε τη γη και τα κρασιά της Σαντορίνης, το Rizes Gastro Taverna ξεκινά ένα νέο οινικό ταξίδι με αφετηρία… το υπόγειό του.

Κατά την πρόσφατη ανακαίνιση του ιστορικού χώρου όπου κάποτε στεγαζόταν το Sphinx, αποκαλύφθηκε ένα αυθεντικό πέτρινο κελάρι — ένας μικρός κρυμμένος θησαυρός, γεμάτος παλιές φιάλες και ιστορία. Αυτή η 'ανακάλυψη' έγινε η αφορμή για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας γύρω από το κρασί και τη γεύση, πάντα με σεβασμό στην παράδοση του νησιού.

Το κελάρι στο Rizes Gastro Taverna της Σαντορίνης 1

Το κελάρι του Rizes φιλοξενεί μια επιλεγμένη συλλογή από τοπικές ετικέτες που αναδεικνύουν τον μοναδικό χαρακτήρα του σαντορινιού κρασιού. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζουν Vinsanto και Νυχτέρι από παραγωγούς όπως οι Αργυρός, Σιγάλας, Χατζηδάκης και Καραμολέγκος, κάθε ένας, φυσικά, με τη δική του ματιά στον αμπελώνα του νησιού.

Πέρα από τις ετικέτες της Σαντορίνης, η συλλογή περιλαμβάνει και γνωστά ελληνικά οινοποιεία, όπως το Κτήμα Γεροβασιλείου, το Κτήμα Άλφα και το Κτήμα Χατζημιχάλη. Μέσα από τις φιάλες αυτές, ο επισκέπτης μπορεί να "ταξιδέψει" σε σημαντικές οινικές γωνιές της χώρας.

Το κελάρι στο Rizes Gastro Taverna της Σαντορίνης 2

Η συλλογή κάνει ένα άνοιγμα και στον υπόλοιπο οινικό κόσμο και συμπληρώνεται από επιλεγμένα παλαιωμένα κρασιά του εξωτερικού: γαλλικά Bordeaux, ιταλικές και ισπανικές ετικέτες, καθώς και σαμπάνιες υψηλής κλάσης, όπως Dom Pérignon και Armand de Brignac. Πρόκειται για ένα διεθνές πάντρεμα που πλαισιώνει τη γευστική εμπειρία με κομψότητα και χαρακτήρα.

Το κελάρι δεν λειτουργεί απλώς ως αποθήκη κρασιών αλλά συστήνεται σαν ένας ατμοσφαιρικός χώρος όπου μπορεί κανείς να συμμετέχει σε οινογνωσίες, να δοκιμάσει κρασιά με επιλεγμένα πιάτα του μενού ή να ανακαλύψει τις ιστορίες πίσω από κάθε ετικέτα. Σύντομα, θα προστεθούν και εμπειρίες γευσιγνωσίας ελαιολάδου, δίνοντας ακόμη μια γευστική διάσταση στην επίσκεψη.

Το κελάρι στο Rizes Gastro Taverna της Σαντορίνης 3

Το Rizes Gastro Taverna πέρα από τη γεύση, φροντίζει να χτίσει γέφυρες με την παράδοση και τον τόπο. Το κελάρι του είναι ένας ζωντανός χώρος που σε προσκαλεί να γνωρίσεις τη Σαντορίνη μέσα από τα αρώματα του κρασιού και τις αφηγήσεις που φέρνει κάθε φιάλη.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.