
Aπό τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, η "Κυρά Ποθητή" ανοίγει τη φιλόξενη αυλή της στον κεντρικό δρόμο της Χώρας της Σχοινούσας και μας καλεί σε μια κουζίνα γεμάτη αυθεντικότητα. Ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια του νησιού, με ιστορία που μετρά από το 1992, βρίσκεται στην καρδιά των μικρών Κυκλάδων και κρατά ζωντανή την παράδοση, παντρεύοντάς τη με δημιουργικότητα και τόλμη.
Η σεφ Φιλίτσα Καραμανλή, γνωστή στο κοινό απ’ το αθηναϊκό "Μπαλκόνι στην Κυκλάδες", μαγειρεύει με αγάπη και σύγχρονη ματιά πιάτα που αλλάζουν καθημερινά και βασίζονται σε τοπικές πρώτες ύλες, με φρέσκα ψάρια και λαχανικά του νησιού και ντόπια κρέατα.


Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το μουσακά με ντόπιες λευκές μελιτζάνες, κατσικίσιο γάλα και αρσενικό Νάξου στην κρέμα, αλλά και το φρέσκο χταπόδι με φάβα Σχοινούσας. Τα ψάρια έχουν τον πρώτο λόγο, είτε τα δοκιμάσετε ωμά είτε σε μαγειρέματα (αχνιστά, φρικασέ, γιουβέτσι) ή, φυσικά, ψητά, ενώ οι λάτρεις του κρέατος θα απολαύσουν εδώ κατσίκι με κριθαράκι που λιώνει στο στόμα.


Με διαλεγμένες ετικέτες κρασιού και ατμόσφαιρα παλιάς κυκλαδίτικης αυλής, η "Κυρά Ποθητή" είναι μια εμπειρία που αν μη τι άλλο σου μένει αξέχαστη.
TIP: Με τις κοντινότερες παραλίες να βρίσκονται λιγότερο από τρία λεπτά μακριά, η "Κυρά Ποθητή" είναι η καλύτερη επιλογή για μια στάση για φαγητό μετά τη βουτιά.
Info
Χώρα Σχοινούσας, 2285076615, 6976175621, Kira Pothiti restaurant Schinoussa, @kirapothitirestaurant
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.