Η Κυρά Ποθητή ταΐζει για πάνω από 30 χρόνια τη Σχοινούσα

Η σεφ Φιλίτσα Καραμανλή μαγειρεύει με αγάπη και σύγχρονη ματιά πιάτα που αλλάζουν καθημερινά και βασίζονται σε τοπικές πρώτες ύλες, με φρέσκα ψάρια και λαχανικά του νησιού και ντόπια κρέατα.

Η Κυρά Ποθητή

Aπό τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, η "Κυρά Ποθητή" ανοίγει τη φιλόξενη αυλή της στον κεντρικό δρόμο της Χώρας της Σχοινούσας και μας καλεί σε μια κουζίνα γεμάτη αυθεντικότητα. Ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια του νησιού, με ιστορία που μετρά από το 1992, βρίσκεται στην καρδιά των μικρών Κυκλάδων και κρατά ζωντανή την παράδοση, παντρεύοντάς τη με δημιουργικότητα και τόλμη.

Η σεφ Φιλίτσα Καραμανλή, γνωστή στο κοινό απ’ το αθηναϊκό "Μπαλκόνι στην Κυκλάδες", μαγειρεύει με αγάπη και σύγχρονη ματιά πιάτα που αλλάζουν καθημερινά και βασίζονται σε τοπικές πρώτες ύλες, με φρέσκα ψάρια και λαχανικά του νησιού και ντόπια κρέατα.

Η Κυρά Ποθητή στη Σχοινούσα 2

Η Κυρά Ποθητή στη Σχοινούσα 3

Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το μουσακά με ντόπιες λευκές μελιτζάνες, κατσικίσιο γάλα και αρσενικό Νάξου στην κρέμα, αλλά και το φρέσκο χταπόδι με φάβα Σχοινούσας. Τα ψάρια έχουν τον πρώτο λόγο, είτε τα δοκιμάσετε ωμά είτε σε μαγειρέματα (αχνιστά, φρικασέ, γιουβέτσι) ή, φυσικά, ψητά, ενώ οι λάτρεις του κρέατος θα απολαύσουν εδώ κατσίκι με κριθαράκι που λιώνει στο στόμα.

Η Κυρά Ποθητή στη Σχοινούσα 1

Η Κυρά Ποθητή στη Σχοινούσα 5

Με διαλεγμένες ετικέτες κρασιού και ατμόσφαιρα παλιάς κυκλαδίτικης αυλής, η "Κυρά Ποθητή" είναι μια εμπειρία που αν μη τι άλλο σου μένει αξέχαστη.

TIP: Με τις κοντινότερες παραλίες να βρίσκονται λιγότερο από τρία λεπτά μακριά, η "Κυρά Ποθητή" είναι η καλύτερη επιλογή για μια στάση για φαγητό μετά τη βουτιά.


Info

Χώρα Σχοινούσας, 2285076615, 6976175621, Kira Pothiti restaurant Schinoussa, @kirapothitirestaurant

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
13/09/2025

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.