Η Κυρά Ποθητή ταΐζει για πάνω από 30 χρόνια τη Σχοινούσα

Η σεφ Φιλίτσα Καραμανλή μαγειρεύει με αγάπη και σύγχρονη ματιά πιάτα που αλλάζουν καθημερινά και βασίζονται σε τοπικές πρώτες ύλες, με φρέσκα ψάρια και λαχανικά του νησιού και ντόπια κρέατα.

Η Κυρά Ποθητή

Aπό τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, η "Κυρά Ποθητή" ανοίγει τη φιλόξενη αυλή της στον κεντρικό δρόμο της Χώρας της Σχοινούσας και μας καλεί σε μια κουζίνα γεμάτη αυθεντικότητα. Ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια του νησιού, με ιστορία που μετρά από το 1992, βρίσκεται στην καρδιά των μικρών Κυκλάδων και κρατά ζωντανή την παράδοση, παντρεύοντάς τη με δημιουργικότητα και τόλμη.

Η σεφ Φιλίτσα Καραμανλή, γνωστή στο κοινό απ’ το αθηναϊκό "Μπαλκόνι στην Κυκλάδες", μαγειρεύει με αγάπη και σύγχρονη ματιά πιάτα που αλλάζουν καθημερινά και βασίζονται σε τοπικές πρώτες ύλες, με φρέσκα ψάρια και λαχανικά του νησιού και ντόπια κρέατα.

Η Κυρά Ποθητή στη Σχοινούσα 2

Η Κυρά Ποθητή στη Σχοινούσα 3

Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το μουσακά με ντόπιες λευκές μελιτζάνες, κατσικίσιο γάλα και αρσενικό Νάξου στην κρέμα, αλλά και το φρέσκο χταπόδι με φάβα Σχοινούσας. Τα ψάρια έχουν τον πρώτο λόγο, είτε τα δοκιμάσετε ωμά είτε σε μαγειρέματα (αχνιστά, φρικασέ, γιουβέτσι) ή, φυσικά, ψητά, ενώ οι λάτρεις του κρέατος θα απολαύσουν εδώ κατσίκι με κριθαράκι που λιώνει στο στόμα.

Η Κυρά Ποθητή στη Σχοινούσα 1

Η Κυρά Ποθητή στη Σχοινούσα 5

Με διαλεγμένες ετικέτες κρασιού και ατμόσφαιρα παλιάς κυκλαδίτικης αυλής, η "Κυρά Ποθητή" είναι μια εμπειρία που αν μη τι άλλο σου μένει αξέχαστη.

TIP: Με τις κοντινότερες παραλίες να βρίσκονται λιγότερο από τρία λεπτά μακριά, η "Κυρά Ποθητή" είναι η καλύτερη επιλογή για μια στάση για φαγητό μετά τη βουτιά.


Info

Χώρα Σχοινούσας, 2285076615, 6976175621, Kira Pothiti restaurant Schinoussa, @kirapothitirestaurant

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.