
Fiore
Το γαστρονομικό εστιατόριο του "Lesante Cape Resort & Villas" σκηνογραφείται με κομψότητα σε ένα ξύλινο ντεκ πάνω στο κύμα που θυμίζει πολυτελές γιοτ εν πλω, ενώ οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, η ανεμπόδιστη θέα στο Ιόνιο και η εκλεπτυσμένη μουσική ολοκληρώνουν ένα high end ρομαντικό σκηνικό. Ο βραβευμένος executive chef του ξενοδοχείου, Νίκος Ισπυρούδης, και ο head chef Γιάννης Μπίνκας υφαίνουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γευστικό σενάριο που αφηγείται ιστορίες από την κουζίνα της Ζακύνθου και των Επτανήσων με σύγχρονο τρόπο. Αξιοποιώντας αρκετές πρώτες ύλες από το νησί και ορισμένες ακόμα από τους κήπους και το μποστάνι τουσυγκροτήματος, προτείνουν από αλλιώτικη νερατζοσαλάτα με ντάσκα μαριναρισμένη σε σος γκαστρίκ και φινετσάτη νεροκρεμμυδόπιτα σε ζωμό από μοσχαρίσιο μεδούλι με τρούφα μέχρι εξαιρετικό αρνί σκορδοστούμπι με υφές μελιτζάνας και λαδογραβιέρα Ζακύνθου. Ακρωτήρι, 2695044495
Melia

Ντυμένα στα λευκά τραπέζια, κάποια από τα οποία στρωμένα σε μικρές εξέδρες πάνω στο νερό, σε καλωσορίζουν στην κομψή βεράντα του fine dining εστιατορίου του "Lesante Blue" που την ώρα του ηλιοβασιλέματος γίνεται ένα με τον πολύχρωμο ορίζοντα. Υπό την εποπτεία του executive chef του ξενοδοχείου, Στέλιου Καραβά, ο ταλαντούχος head chef του εστιατορίου, Βασίλης Κρανιάς, προτείνει πιάτα που προσφέρουν μια φρέσκια ματιά σε παραδοσιακές επτανησιακές συνταγές και παντρεύουν τις επιλεγμένες πρώτες ύλες με τις σύγχρονες τεχνικές. Ιδιαίτερης φινέτσας η μελιτζάνα σκορδοστούμπι, εξαιρετικό το μπαρμπούνι σαβόρο γεμιστό με καραβίδα και πρωτότυπο το αρνάκι λαδορίγανη σε μπόλια με πουρέ πατάτας και ζωμό με γλυκάδια. Ιδιαίτερα φροντισμένη λίστα κρασιών με αξιόλογες προτάσεις αρμονίας αλλά και ένα olive oil bar με επιλεγμένες ετικέτες ελαιολάδων συμπληρώνουν την εικόνα. Τραγάκι, 2695061600
Prosilio

Στην καρδιά της πόλης της Ζακύνθου, η αυλή ή αλλιώς το προσήλιο ενός παλαιού αρχοντικού σπιτιού έχει μεταμορφωθεί στον ανθισμένο κήπο ενός στιλάτου εστιατορίου με τα τραπέζια του στρωμένα κομψά μέσα στις πρασινάδες. Η Κρύστη Καραγεώργου εκπλήσσει με μια πολύ ξεχωριστή, σύγχρονη ζακυνθινή κι ευρύτερα επτανησιακή κουζίνα που χρόνο με το χρόνο γίνεται πιο εκφραστική, άμεση και βιωματική. Δοκιμάζοντας πιάτα όπως η λεπτεπίλεπτη κομιντοροσαλάτα με ντομάτες σε ζύμωση και η εξαιρετική Καθαρά Δευτέρα με τερίνα χταποδιού αντιλαμβάνεσαι τοπηγαίο ταλέντο της δημιουργού τους και την ικανότητα της να δημιουργεί γεύσεις που κινητοποιούν το συναίσθημα. Ιδιαίτερη φροντίδα για το κρασί από το έτερον ήμισυ του μαγαζιού, Γιώργο Καμπίτση, με μεγάλη έμφαση στον ζακυνθινό αμπελώνα και εξαιρετικό σέρβις. Αγ. Πάντων & Α. Λάττα 15, Πόλη Ζακύνθου, 2695022040
Nima Seafood Story

Στην αγκαλιά του υπέροχου ζακυνθινού αρχοντικού με την ονειρεμένη αυλή στο Αργάσι όπου μέχρι πέρσι συναντούσαμε το εστιατόριο "Dominicale", κατοικεί πλέον το ολοκαίνουργιο "Nima Seafood Story". Με εμπνευστή τον βραβευμένο σεφ Νίκο Θωμά στην επιμέλεια του μενού, η παραδοσιακή ψαροφαγία μπολιάζεται έντεχνα με μοντέρνες διαθέσεις και χαρίζει έντονες γευστικά στιγμές: κλασικά τηγανητά καλαμαράκια που συνοδεύονται από gel λεμονιού, παραδοσιακός μαρινάτος γαύρος με παλαιωμένο βαλσαμικό ξύδι, τεμπούρα σουπιάς στο μελάνι της και ένα διαφορετικό χταπόδι στο κάρβουνο με ολοζώντανη γκρεμολατα μυρωδικών και κέτσαπ από πιπεριές Φλώρινας. Από τον φούρνο και τις κατσαρόλες βγαίνουν μοσχοβολιστά γιουβέτσια και ορφανές μακαρονάδες με δυνατές ψαρόσαλτσες, το πολύ δυνατό χαρτί όμως είναι η ψαριέρα του καθώς εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ελεύθερα ψάρια πάντα στην εποχή τους αποκλειστικά από τα νερά του Ιονίου. Αργάσι, 6944851215
Nobile

Τραπέζια κάτω από τον ανοιχτό ουρανό και άνετοι καναπέδες στο ήσυχο roof garden εστιατόριο του ξενοδοχείου "Contessina Suites & Spa", που αναπτύσσεται σε μια όμορφη βεράντα περιτριγυρισμένη από φραγκοσυκιές, με καλοστρωμένα τραπέζια, χαλαρωτική αύρα και θέα που διατρέχει το Τσιλιβί και φτάνει ως τη θάλασσα. Τα ηνία της ανοικτής κουζίνας ανέλαβε φέτος ο βραβευμένος σεφ Δημοσθένης Ντάνος που ξεδιπλώνει το ταλέντο του στις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις με θαλασσινό πρόσημο μέσα από ωραίες ιδέες όπως το τρυφερό καλαμάρι στα κάρβουνα με κρέμα καλοκαιρινού μπριάμ και το χυμώδες λαβράκι με εικονικό ριζότο σελινόριζας και τρούφα Χαλκιδικής. Προσεγμένη λίστα κρασιών με ενδιαφέρουσες προτάσεις αρμονίας και ευγενικό σέρβις. Τσιλιβί, 2695022700
Nobelos Bio Restaurant

Σε ένα ονειρικό σκηνικό σε μια άκρως γοητευτική τοποθεσία πλάι στην θάλασσα στο βόρειο τμήμα του νησιού η οικογένεια Νόμπελου έχει στήσει με πολύ μεράκι και αγάπη ένα πολυεπίπεδο εστιατόριο με boho αισθητική. Εδώ θα απολαύσετε μια κουζίνα που μιλά την θαλασσινή διαλεκτό κυρίως μέσα από δημοφιλείς ψαροφαγικές συνθέσεις όπως ένα κλασικό μπουρδέτο, κοκκινιστά χάβαρα στην κατσαρόλα αλλά και ένα αλλιώτικο σαγανάκι με κολοχτύπα. Δυνατή σχάρα και μαστορικό τηγάνι, ενώ μια πλειάδα συνοδευτικών από σκορδαλιά και μελιτζανοσαλάτα μέχρι πικάντικη φάβα και χόρτα στην φωτιά γίνονται το ιδανικό ταίριασμα για το ψάρι. Από τον κατάλογο δεν λείπουν κάποια κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας όπως ένας παραδοσιακός μουσακάς ή ένα αρνάκι γιουβέτσι. Η λίστα κρασιών εστιάζει στον ελληνικό αμπελώνα ενώ οι άνθρωποι του σέρβις βρίσκονται δίπλα σας με διακριτικότητα και ευγένεια. Άγιος Νικόλαος Βολιμών, 2695031400
Novita

Στη γοητευτική βεράντα του ξενοδοχείου "Lesante Cape Resort & Villas", στο ελληνόστροφο all day εστιατόριο "Novita", ο executive chef Νίκος Ισπυρούδης και ο head chef Δημήτρης Σίγας αντλούν έμπνευση από τη μαγειρική μας παράδοση σερβίροντας κλασικές συνθέσεις, με τις πρώτες ύλες εδώ να έρχονται σε μεγάλο βαθμό από ζακυνθινούς παραγωγούς. Μεγάλη ψαριέρα και πολλές οι επιλογές μαγειρέματος (αχνιστό, ψητό, στο αλάτι, στο τηγάνι) πλάι σε μοντέρνες αποδόσεις αγαπημένων συνταγών όπως ένα αλλιώτικο παστίτσιο με μοσχαρίσιο ραγού και μπεσαμέλ γραβιέρας, και αυγολεμονάτοι κεφτέδες από ιβηρικό χοίρο συνοδεία μίας κρέμας από σελινόριζα. Δημοφιλείς ωμές παρασκευές με ελληνικές αποχρώσεις σαν το καρπάτσιο από μαγιάτικο με λάδι, λεμόνι και φρέσκο αχινό εναλλάσσουν θέση στις σελίδες του καταλόγου με το επτανησιακό σοφρίτο και ένα χταπόδι σχάρας με φάβα και ντοματίνια κονφί. Η λίστα κρασιών δίνει έμφαση στον ζακυνθινό αμπελώνα και τις γηγενείς ποικιλίες αυτού. Ακρωτήρι, 2695044495
Skinos

Ένας κομψός all day προορισμός στο πανέμορφο βόρειο άκρο της Ζακύνθου, με μαγευτική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, δροσερά κοκτέιλ και μια κουζίνα που εστιάζει κυρίως στη μοντέρνα ψαροφαγία και την ωρίμανση των ψαριών. Χειροποίητα θαλασσινά αλλαντικά σαν το παστράμι τόνου και την μορταδέλα μπακαλιάρου, λουκάνικα από μπακαλιάρο αλλά και σεβίτσε με μαγιάτικο ωρίμανσης. Ένα διαφορετικό παστίτσιο με κιμά από χταπόδι και μπεσαμέλ γραβιέρας και μια θαλασσινή καρμπονάρα με μπέικον τόνου και αυγά ψαριού δίνουν τον τόνο στα κυρίως πιάτα, ενώ μια μικρή κάρτα με μοσχαρίσιες κοπές ωρίμανσης συμπληρώνει το μενού. Άγιος Νικόλαος Βολιμών, 2695031380