
Η Δάφνη δεν είναι ακριβώς ένα νέο εστιατόριο. Για την ακρίβεια έχει γράψει τα χιλιόμετρά της στην εστιατορική Αθήνα, συμπληρώνοντας φέτος 28 -αν δεν κάνω λάθος- χρόνια λειτουργίας. Όπως και πολλά άλλα μέρη της πρωτεύουσας ωστόσο, ανήκει σε εκείνα τα (περίπου) μυστικά φαγάδικα που γνωρίζουν κυρίως οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρίσκονται ή οι -πολύ καλά- ψαγμένοι foodies.
Τι συμβαίνει λοιπόν στον αριθμό 86 του πεζοδρόμου της Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Περιστέρι; Ασταμάτητα νόστιμο φαγητό, περιτυλιγμένο με ζεστασιά και φιλοξενία, στα τραπεζάκια που μοιράζονται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.


Ο Τάκης Ζαχαρόπουλος και η Αριστέα Βλάχου μεταμόρφωσαν μια παλιά αποθήκη ζάχαρης σε ένα οικείο μαγαζί, που βγάζει την αύρα του σπιτιού με ωραίες γήινες πινελιές και σε απόλυτη συνοχή παρουσιάζει ένα μενού που φλερτάρει με τις γευστικές μας μνήμες, χωρίς να λείπουν οι γαστρονομικές νέες εκπλήξεις.
Η Αριστέα είναι η ψυχή της κουζίνας και ο Τάκης η ψυχή της σάλας, με τους επισκέπτες να επιστρέφουν ξανά και ξανά για πιάτα όπως τα μαμαδίστικα κεφτεδάκια, η σαλάτα με τις αγκινάρες, οι κολοκυθοανθοί, τα αχνιστά χόρτα, τα πιάτα με τα όσπρια, το σιγομαγειρεμένο οσομπούκο, οι ρεβυθοκεφτέδες, το κοκκινιστό κατσικάκι με χοντρά μακαρόνια, η βοσκόπιτα και το χοιρινό λεμονάτο.
Το μενού στήνεται κάθε μέρα, με πιάτα ημέρας που προκύπτουν από τη βόλτα στους παραγωγούς - κάτι που εγγυάται τα φρέσκα και εποχιακά υλικά. Κάθε μεσημέρι ανακατεύονται αγαπημένες κλασικές συνταγές, όπως οι μελιτζάνες και τα γεμιστά ενώ το βράδυ η Αριστέα παραδίδει μαθήματα νοστιμιάς συνδυάζοντας την παράδοση με τις θαυμάσιες πρώτες ύλες και τις επιρροές από τα γαστρονομικά ταξίδια, τις μελέτες και τους γευστικούς πειραματισμούς της, "χτενίζοντας" όλη την Ελλάδα -όσον αφορά τα υλικά- από διαλεκτούς παραγωγούς του Καρπενησίου και της Φλώρινας μέχρι τη Νάξο και την Κρήτη.



Όλα τα πιάτα χαρακτηρίζονται από τα φρέσκα μυρωδικά αυτά που χαϊδεύουν τη μύτη και μετά σκάνε στον ουρανίσκο. Δεν είναι βλέπεις καθόλου τυχαίο το όνομα Δάφνη. Αρκεί μία ματιά στο μαγαζί και θα δεις παντού να πρωταγωνιστούν τα βότανα και τα μυρωδικά, με 'σταρ' τις δύο δάφνες στην είσοδο.
Η Δάφνη συνεχίζει να εξελίσσεται και να ανανεώνεται, κάνοντας focus στα πιάτα ημέρας και σε αγαπημένες πλέον συνταγές. Σημαντική επίσης προσθήκη είναι η παρουσία Eλλήνων οινοπαραγωγών με κρασιά που παντρεύονται εξαιρετικά με το φαγητό.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.