"Kalimeres Bistro": Ξεκαλοκαιριάζουμε στου Ψυρρή

Kalimeres © Λεωνίδας Τούμπανος

Το ολοήμερο πόστο της δημοφιλούς αθηναϊκής γειτονιάς με το ολόφρεσκο αίθριο, που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε εσωτερική αυλή παλιού αθηναϊκού σπιτιού και open air χώρο ενός σύγχρονου all day, αλλά και με την ταράτσα με την urban προοπτική και το αρτιστίκ οικείο εσωτερικό του αποτελεί θαυμάσια αφορμή να ξεκαλοκαιριάσεις στου Ψυρρή.

Kalimeres
© Λεωνίδας Τούμπανος

Kalimeres
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ποιοτικός καφές με αρωματικά χαρμάνια, φρέσκα ροφήματα, ραφιναρισμένο comfort φαγητό για κάθε στιγμή της μέρας και πληθωρική λίστα κρασιών και κοκτέιλ που το συνοδεύει είναι τα δυνατά ατού εδώ.

Kalimeres
© Λεωνίδας Τούμπανος

Kalimeres
© Λεωνίδας Τούμπανος

Kalimeres
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο ξεκίνημα της ημέρας, λοιπόν, μέχρι λίγο πριν το μεσημεριανό, ο σεφ Δημήτρης Γιαννόπουλος θα σε τρατάρει πρωινό και brunch με φρέσκο ζυμωτό ψωμί με μαρμελάδα, μέλι και πραλίνα, κρουασάν, στραπατσάδα, τυρόπιτα, σπανακόπιτα και γιαούρτι με σπιτική γκρανόλα, περιποιημένο ιταλικό σάντουιτς, αβγά Benedict, πεϊνιρλί και steak sandwich, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα δοκιμάσεις το crudo tartar ψάρι ημέρας, το ανοιχτό σουβλάκι με iberico, sour cream και καραμελωμένο κρεμμύδι, το comfort μοσχαρίσιο ραγού με φρέσκο ριγκατόνι και την pinsa με ντομάτα κονφί και βασιλικό. Θα σε γλυκάνουν με τιραμισού, lemon pie και crème brûlée, όλα τόσο δροσερά ώστε να επιστρέφεις εδώ συχνά για όλο το καλοκαίρι! 

Kalimeres
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τάκη 14, Ψυρρή, 2114129537, kalimeres.gr, FB: Kalimeres, IG: @kalimeres.bistro

Περισσότερες πληροφορίες

Kalimeres Bistro

Τάκη 14, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μπιστρό στο Κουκάκι πάμε για έξτρα περιποιημένο ταρτάρ

Με νοστιμιά και χάρη που το κάνουν μαγαζί απ’ αυτά που άνετα θα έκανες στέκι σου, το "More Φίlings" εδραιώθηκε στην πόλη ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις της, και το ταρτάρ του είναι ένα από τα πιο τίμια που έχουμε φάει τελευταία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
28/03/2026

Μια Κυριακή στην "Avli" του Ρεθύμνου

Μια αλλιώτικη γιορτή στήνει το καλό ρεστοράν του Ρεθύμνου αυτήν την Κυριακή 29/3.

Σε μία από τις νοστιμότερες μεταγραφές της χρονιάς, η σταρ του τραπεζιού είναι η κολοχτύπα

Με άρωμα Μάνης και δημιουργική ματιά, το "Λιόγερμα" προσγειώνεται στην Αθήνα και επανασυστήνει την ελληνική γεύση μέσα από ψάρι, ζυμαρικά και πιάτα με χαρακτήρα.

Το "Βουλκανιζατέρ" στην εποχή του Παύλου Κυριάκη

Αλλαγή σκυτάλης στο πολύ δημοφιλές εστιατόριο και μπαρ του Κουκακίου. Πήραμε μια πρώτη γεύση από τη νέα εποχή του που μόλις ξεκίνησε και αναμεταδίδουμε.

The Chairman: Το καλύτερο εστιατόριο της Ασίας για το 2026

Ένα γαστρονομικό διαμάντι από το Χονγκ Κονγκ θριάμβευσε στα φετινά Asia’s 50 Best Restaurants.

Δεν πήγες στο Ζαγόρι αν δεν έφαγες αυτή την πίτα

Σταθερή γευστική αξία της Ηπείρου είναι η Πίτα της Κικίτσας στο Μονοδένδρι, με την αλευρόπιτα να έχει εκθειαστεί από ουκ ολίγους!

Για φαντάσου το Πάσχα εκεί που δεν θα άφηνες το "πιρούνι" ούτε για την θέα

Το Akrotiri Restaurant & Cocktail Bar είναι η περίπτωση εκείνη στην Πρέβεζα όπου η μεσογειακή κουζίνα αποκτά νεύρο και χαρακτήρα, σε ένα σκηνικό που μετατρέπει κάθε γεύμα σε απόδραση που δεν θα ξεκολλάς.