Κοράλι: Γαστρονομία με ψυχή και αλάτι

Το "Κοράλι" σερβίρει αυθεντική θαλασσινή κουζίνα με σπιτική φροντίδα και σταθερή προσήλωση στη φρεσκάδα από το 2008.

κοράλι ©Λεωνίδας Τούμπανος

Εκεί που το απέραντο γαλάζιο σμίγει με την αυθεντική φιλοξενία, το οικογενειακό εστιατόριο αφηγείται τη δική του θαλασσινή ιστορία από το 2008. Το "Κοράλι" αγαπά το καλό φαγητό και όσα προσφέρει απλόχερα ο βυθός και αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας τα τελευταία αρκετά χρόνια. Το μυστικό του δεν είναι άλλο από τη φρεσκάδα και την απλότητα.

Κοράλι
©Λεωνίδας Τούμπανος

Καθημερινά, η ομάδα του εστιατορίου επισκέπτεται την αγορά για να εξασφαλίσει τις καλύτερες πρώτες ύλες, που μετατρέπονται σε πιάτα με βαθιά νοστιμιά: ψάρια ημέρας, το ριζότο θαλασσινών που ετοιμάζεται επιτόπου και η σαλάτα θαλασσινών, η κλασική γαριδομακαρονάδα, αλλά και η σαλάτα ρόκα με παρμεζάνα είναι πιάτα-σήμα κατατεθέν για το βραβευμένο "Κοράλι". Ούτε οι λάτρεις του κρέατος θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού το μενού περιλαμβάνει και ζουμερά κρέατα, αλλά και αξιόλογα μαγειρευτά. Με θέα που κόβει την ανάσα, εύκολη πρόσβαση από και προς την παραλία και άνετο πάρκινγκ, το "Κοράλι" προσφέρει κάτι περισσότερο από καλό φαγητό: μια εμπειρία αυθεντικής θαλασσινής φιλοξενίας.

το κοράλι
©Λεωνίδας Τούμπανος

Λεωφ. Βραυρώνος 367, Άρτεμις, 2294045044, tokorali.gr, To Korali, @korali_restaurant

Περισσότερες πληροφορίες

Κοράλι (Το)

Λεωφ. Βραυρώνος 367, Άρτεμις
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
01/10/2025

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Πόσα microbakeries χωράει στ’ αλήθεια η Αθήνα;

Μερικές σκέψεις πάνω στο μαζικό άνοιγμα φούρνων νέας γενιάς σε μια πόλη όπως η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και τις όποιες συνέπειες των 'ζυμώσεων'.

Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.