Ρένα της Φτελιάς

Στο «σπιτικό» μαγαζί της Ρένας στο Ψυχικό φύσηξε αέρας ανανέωσης - και ήταν καλοδεχούμενος.

Ρένα της Φτελιάς

Γευστική ανανέωση

Στο «σπιτικό» μαγαζί της Ρένας στο Ψυχικό φύσηξε αέρας ανανέωσης - και ήταν καλοδεχούμενος.

Ρένα της Φτελιάς - εικόνα 1

Ύστερα από τόσα χρόνια μόνον οι πιο παλιοί θυμούνται γιατί η Ρένα είναι της Φτελιάς. Όλοι όμως (μικροί ή μεγαλύτεροι) απολαμβάνουν την ίδια σπιτική, μαμαδίστικη κουζίνα της. Άλλωστε, τι νομίζετε; Ένα σπίτι είναι το μαγαζί. Ένα αντρόγυνο (η Ρένα και ο Κώστας) κάνει τις προετοιμασίες, μαγειρεύει κ.ο.κ. Σαν να έχει καλέσει κάποιος την οικογένεια στο σπίτι για δείπνο. Η προτίμηση της Ρένας μέχρι πρότινος σε ένα συγκεκριμένο μενού, χωρίς δυνατότητα παρέκκλισης και ποικιλία γεύσεων, δεν άφηνε περιθώρια για συχνές επισκέψεις. Η αλλαγή πλεύσης ήταν αναπόφευκτη. Το νέο γευστικό τοπίο του μαγαζιού στηρίζεται και πάλι σε συνολικές προτάσεις. Μόνο που, αντί για τη μία του παρελθόντος, σήμερα υπάρχουν τρεις, με ορισμένα πιάτα να εναλλάσσονται ανάλογα με το τι προτείνει η αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα δοκιμάσετε οκτώ διαφορετικά πιάτα και τέσσερα γλυκά. Με € 40 (συν € 3 για το κουβέρ) η πρόταση είναι ενδιαφέρουσα. Τα πιάτα έχουν ρίζες στην παράδοση αλλά και σύγχρονη αντίληψη με τη γευστική σφραγίδα της Ρένας μονίμως παρούσα.

Δοκίμασα μια σειρά από πολύ καλές σούπες αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πίτες που εναλλάσσονται ανάλογα με την ημέρα. Βρήκα νόστιμο το γεμιστό σολομό και το επίσης γεμιστό καλαμάρι (ρύζι, δυόσμος, πορτοκάλι και κουκουνάρι). Από τα κύρια το κατσικάκι με τις χυλοπίτες όχι μόνο είναι καλό, αλλά αναδεικνύει σε πρωταγωνιστικό ρόλο την ντομάτα που συμμετέχει στη σύνθεσή του. Καλό, αλλά λιγότερο του γούστου μου είναι και το καραμελωμένο μοσχάρι, το οποίο συνοδεύεται από ένα νοστιμότατο πουρέ. Όσο για τα επιδόρπια (και αυτά εναλλασσόμενα), η πιατέλα θα καλύψει πλήρως τις υπογλυκαιμικές σας τάσεις. Η ροδακινόπιτα με γιαούρτι και μέλι αλλά και τα λουκουμαδάκια ήταν αυτά που ξεχώρισα κυρίως, χωρίς να υστερούν τα υπόλοιπα. Συνολικά η νέα πρόταση της Ρένας στηρίζεται (τα μέτρησα) σε τριάντα εννέα πιάτα και οκτώ επιδόρπια. Προφανώς δεν μπορούν να περιγραφούν όλα. Αρκεί, όμως, το γεγονός ότι η Ρένα είναι πάντα Ρένα και ότι οι επιλογές για τον εμπλουτισμό του μενού είναι εύστοχες. Επομένως, αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω. Ειδικά όταν μιλάμε μόνο για 40 ευρώ.

Διονύσης Κούκης INFO

Ρένα της Φτελιάς, 25ης Μαρτίου 28, Ν. Ψυχικό, 2106743874, 2106748718. Έως 1.30 π.μ. Κλειστά Κυρ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 από το "αθηνόραμα": Οι φετινοί νικητές και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών" της ελληνικής γαστρονομίας

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης σε μια τελετή μέσα από την οποία το "αθηνόραμα" έδωσε το έναυσμα για την αναγκαία ανανέωση της εθνικής μας γαστρονομίας, προτρέποντας τους εστιάτορες και τους σεφ να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να εξελίξουν τις τοπικές μας κουζίνες, αναδεικνύοντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.