Γιάννη Παρίκο, τι θα τρώμε στον Κέδρο, στη Λυκόβρυση;

Ο βραβευμένος σεφ ανοίγει σε λίγες ημέρες το καινούριο του εστιατόριο στα ΒΠ. Μιλά για όσα ετοιμάζει στο 'α'.

Ο Γιάννης Παρίκος

Λίγες μόνο ημέρες μένουν ώστε ο πολυβραβευμένος Γιάννης Παρίκος να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό το νέο του γευστικό σημείο. Ο ΄Κέδρος', ομώνυμος με το εστιατόριο που τρέχει ο σημαντικός σεφ στην Πάρο, θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 5 Μαΐου. Λίγο πριν συμβεί αυτό, μιλά στο 'α' για όλα όσα ετοιμάζει εκεί.

Γιάννης Παρίκος x "Κέδρος" 

> Το κόνσεπτ θα είναι ακριβώς το ίδιο με τα όσα κάνουμε στην Πάρο. Θα σερβίρουμε μία ελληνική κουζίνα βασισμένη στην παράδοση, που όμως θα έχει και κάποια twists, κάποιες 'τσιμπιές' λίγο διαφορετικές.

> Η γειτονιά επιλέχθηκε καθώς υπήρχε ο χώρος λόγω του συνεργάτη μου - το εστιατόριο θα είναι μεγάλο και άνετο. Είναι όμως μια περιοχή στην οποία θέλαμε να δώσουμε κάτι, να προσφέρουμε μια επιλογή - και για τις γύρω περιοχές. Είναι εύκολα προσβάσιμη η Λυκόβρυση.

> Η κάρτα θα είναι μεγαλύτερη όμως σε σχέση με το νησί. Θα υπάρχουν μπόλικες έξτρα προτάσεις όπως το πρόβειο κότσι σιγομαγειρεμένο με χουνκιάρ μπεγιεντί, ο καβουρμάς με μελάτο αυγό και μαρμελάδα ντομάτας, το καπνιστό σκουμπρί με φάβα και τσάτνεϊ κρεμμυδιού, η καπνιστή μελιτζάνα με κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης, βασιλικό και φέτα Τριπόλεως. Θα υπάρχουν ακόμη και τα αλίπαστα (γαύρος μαρινάτος, καπνιστή σαρδέλα, λακέρδα και φιλέτο σαρδέλας).

> Στην κουζίνα, αρχικά θα βρίσκεται ο Κώστας Τερζούδης, με τον οποίο θα συνεργαστούμε έντονα και στο έτερο project που ετοιμάζεται (σ.σ. στο παλιό Artisanal, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τον Ιούνιο, με fine comfort ελληνική δημιουργική κουζίνα).

> Έχουμε δώσει έμφαση στα ελληνικά αποστάγματα, που έχουν επιλεγεί προσεκτικά. Τα κρασιά μας θα προέρχονται από τον ελληνικό αμπελώνα. Η τιμολογιακή τους πολιτική δε, θα είναι πολύ σωστή. 

> Ο Κέδρος θα λειτουργεί, αρχικά, καθημερινά από τις 17.00. Τα Σαββατοκύριακα από το μεσημέρι.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αθήνα φλερτάρει ξανά με τα μεξικάνικα

Ένα ζωντανό μεξικάνικο σύμπαν για tacos, margaritas και λοιπές συγκινήσεις ξαναστήνεται στην πόλη, με αυτά τα νέα μαγαζιά που φορούν σομπρέρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/08/2026

50 χρόνια Αθηνόραμα: Όταν το κρασί ήταν απαραίτητο στο πικ-νικ

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

"Ντάμι": Στην Πλυτά μόλις άνοιξε ένα μερακλίδικο σουβλατζίδικο

Χειροποίητο κεμπάπ αλλά και σούβλες παίζουν πλέον στη Γούβα Παγκρατίου.

Όχι, στο "Napul'e" δεν πάμε μόνο για την πίτσα

Η διεθνώς βραβευμένη Margherita παραμένει το μεγάλο αστέρι του καταλόγου. Όμως ο Francesco Granata έχει εξελίξει τόσο πολύ την υπόλοιπη κουζίνα του, ώστε πλέον το "Napul'e" να αξίζει την επίσκεψη ακόμη κι αν δεν παραγγείλετε ούτε μία πίτσα.

Napul’e

Πιο σίγουρος για τα πατήματά του στην κουζίνα πέρα από τον ξυλόφουρνό του και απελευθερωμένος από την ανάγκη να υπηρετήσει πιστά τη ναπολετάνικη παράδοση, ο Francesco Granata οδηγεί το "Napul’e" στην πιο ώριμη εποχή του, με τη διεθνώς καταξιωμένη πίτσα να παραμένει σημαία του, αλλά όχι αποκλειστικό δέλεαρ του μενού.

Στο Ekies μαγειρεύουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα events για το επόμενο διάστημα

Ο σεφ Δημήτρης Παμπόρης συστήνει στο κοινό το νέο του εστιατορικό πρότζεκτ και παράλληλα φιλοξενεί εκλεκτούς Έλληνες δημιουργούς από το εξωτερικό.

Στο ONE, τη νέα αθηναϊκή "πλατεία" του Ψυρρή που ζει από το πρωί μέχρι το βράδυ

Η νέα εποχή του ONE δεν αλλάζει τη φιλοσοφία του, αλλά τη διευρύνει, σε ένα όμορφο όσο και νόστιμο πλαίσιο αστικής αφήγησης.